• 19-12-2025, 11:56:48
    #10
    Üyeliği durduruldu
    Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu iddiadan sonra gerisi gelmek zorunda asıl gelmezse o zaman uzaklaştırılırsınız.

    Tüm detayları iletin sorun varsa yetkisini alalım hemen.
    Bu hafta üst bir moderatöre, başka bir moderatörle ilgili olumsuz bir forum kuralı ihlali bildirdim. Modluğu alındı. Bu konularda kimsenin şüphesi olmasın; burada adam kayırma olmaz. Olumsuz durumlarda moderatörlerin yetkileri doğrudan alınır.
  • 19-12-2025, 11:58:09
    #11
    KuzeyKalesi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Reis şaka yapıyorum forumda 3 gün takılsan belli oluyo zaten sahibi olduu
    Bende yazıyım dedim 😁😂😂
  • 19-12-2025, 12:00:17
    #12
    Administrator
    mertkann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @Coşkun Çetin;
    Abi aylar önce yaşadığım durumu bulup kanıtlama imkanım yok ki. Kim bilir nerede kaldı yazışma. Ben bulamam diye uzaklaştırma alacaksam (kalıcı ya da geçici) benim için problem yok. Bence daha titiz seçelim kategori modlarını. Ancak hatırladığım kadarıyla özelden isim attım.
    Hatırlayamadığınız ya da kanıtı dahi olmayan bir olayı insanlar yanlış anlayabilir diye gelip yazmayacaksınız o zaman. Daha 2 gün önce bir kategori moderatörü @ArelDigital; i mağdur etti diye yetkisini alıp kısa süreli ceza vermek yerine moderatör olarak yaptığı için SÜRESİZ olarak uzaklaştırdım ben.

    @ArelDigital; mağdur edilmişti gelip yazsın ne yaptığımızı tavrımızı net olarak ifade etsin.

    Herkes yaptığı ya da yazdığı şeyin arkasında durmak zorunda.
  • 19-12-2025, 12:01:06
    #13
    moderötler hem bilgili hemde r10 da nasıl ise whatsaptan görüşüncede aynı öyle. ne kibir ne başka birşey. adamlar işini de güzel yapıyor. hatta kalp kırmamak için konuşmalarına dikkat ediyor. izlemlediğim.
    ayrıca adamlar faydalı işler yapmışlar gerçekten taktir ediyorum. ayrıca görevlerini düzgünce yaptıklarınada inanıyorum.
  • 19-12-2025, 12:09:44
    #14
    Sadece NET Çözümler 🚀
    Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hatırlayamadığınız ya da kanıtı dahi olmayan bir olayı insanlar yanlış anlayabilir diye gelip yazmayacaksınız o zaman. Daha 2 gün önce bir kategori moderatörü @ArelDigital; i mağdur etti diye yetkisini alıp kısa süreli ceza vermek yerine moderatör olarak yaptığı için SÜRESİZ olarak uzaklaştırdım ben.

    @ArelDigital; mağdur edilmişti gelip yazsın ne yaptığımızı tavrımızı net olarak ifade etsin.

    Herkes yaptığı ya da yazdığı şeyin arkasında durmak zorunda.


    Etiketleme için teşekkürler. Yaşadığım olayda yönetimin sergilediği tavır, aslında forumun vizyonunu net bir şekilde özetliyor. Bir moderatörün, mevkisini kullanarak sebep olduğu mağduriyet karşısında 'arkadaş kayırmacı' bir tutum yerine; kuralları tavizsiz uygulayan ve en ağır yaptırımı (süresiz uzaklaştırma) anında devreye alan bir irade gördüm. Adaletin kişiye göre değil, kurala göre işlediğine bizzat şahit oldum. Yönetimin bu net duruşu, biz kullanıcıların platforma olan güvenini perçinleyen en büyük teminattır.
    Bu konu hakkında zaten bir teşekkür konusu açacağım şimdiden bir kez daha teşekkür ediyorum. @Coşkun Çetin;
  • 19-12-2025, 12:15:48
    #15
    açıkçası bende hiç bir sıkıntı yaşamadım, nazik bir dille uyarıyorlar. ama sen uyarıyı kendine ders çıkarmak yerine atarlanırsan herkesin bir sabrı olduğu düşüncesindeyim
  • 19-12-2025, 12:18:56
    #16
    G⭐L⭐T⭐S⭐R⭐Y
    Buradaki birçok üyenin yapmak isteyip de aslında ne kadar zor olduğunu tam olarak bilmediği işlerden biri moderatörlük. Dışarıdan bakınca kolay gibi durabiliyor ama işin mutfağına girince durum hiç de öyle değil.

    Hepimizin özel hayatı var; işi, gücü, ailesi, derdi tasası… Ama moderatör olunca ister istemez burada daha fazla vakit ayırmak gerekiyor. Üyelerle ilgilenmek, sorunlarını dinlemek, yardımcı olmaya çalışmak ve en önemlisi kimseyi ayırt etmeden, yetkiyi öne çıkarmadan bir üye gibi davranabilmek gerçekten emek istiyor.

    Bir de işin görünmeyen tarafı var. Arka planda onlarca kategori, alınan kararlar, yapılan değerlendirmeler dönüyor. Bazen atılan küçücük bir adım bile yanlış anlaşılabiliyor ve istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. O yüzden çoğu karar düşünüle taşınıla alınıyor.

    Sonuçta hepimiz buradayız çünkü bir şeyler paylaşıyoruz. Kimimiz ekmeğinin peşinde, kimimiz dostluk kuruyor, kimimiz network'ünü genişletiyor. Bu forum aslında bizim ortak alanımız ve moderatörlük de bu alanın düzenli, adil ve ve düzenli kalması için verilen bir emek.

    Biraz anlayış, biraz saygı olunca burası herkes için daha güzel bir yer oluyor.
  • 19-12-2025, 12:23:19
    #17
    konuya girmeden hal hatır soran moderatörler var , daha napsınlar, ticaret yaptığımız adama yazıyoruz keyfi gelince dönüyor milattan önce gibi geliyor bana, bir kere moderatör ile papaz oldum oda, bir film repliği idi ceza ekledi bir kırgınlık(haklı idim) ondan var onun haricinde forumda Memur Bey No problem diyebiliriz.
  • 19-12-2025, 13:00:24
    #18
    AOK
    Google Haritalar Uzmanı
    Düzgün ahlaklı ticaret yapmak modluktan daha zor.
    Boşverin modluğu şuyu buyu.
    Evinize ekmek götürüyorsanız ha mod olmuşsunuz ha olmamışsınız.
    Geçen gün bir mod gelmiş özelden yazmış. Dikkatin için teşekkürler gereken yapıldı diye. Ben mod olmuşum olmamışım ne değişir. Bir üye olarak gerekli sorumluluğum yaptım bildirdim. Modda gerekeni yaptı.
    Bakınca hepimiz aslında bir moderatörüz , her modda bir üye. Çok büyütmeyelim , kural ihlallerini bildirmek bizim işimiz , inceleyip çözmek onların işi. Aynı amaca farklı yollarla hizmet