Selamlar,
İtalya'da bir okula kabul edildim, burs başvurusu vesaire de yaptım. Ancak vize aşamasını bir türlü aşamadım. Aylarca randevu aradım, buldum, başvurdum, bu sefer de iki ayı aşkın süredir konsolosluktan dönüş alamıyorum. Evet veya hayır hiçbir haber yok. iData'dan ilk 15 gün içerisinde ek evrak talebi gelmişti ama ne olduğunu söylemediler. Ben de kendi inisiyatifimle bazı belgeler daha gösterdim. Ama yine haber yok.
Uçak biletim yandı, yurt gibi bir yerde rezervasyonum vardı, o da yandı. Barınma yardımı da yandı.
T.C. Dışişleri Bakanlığı'na, İtalya Dışişleri Bakanlığı, Milano Türkiye Başkonsolosluğu, Türkiye İtalya Başkonsolosluğu, Türkiye'deki fahri konsolosluklar, kabul aldığım üniversite ve yazılabilecek sorulacak her yere yazdım ancak hiçbir sonuç alamadım.
Zaten barınma yardımını kaybettim, oturum izni alma şansımı ve burs şansımı da kaybetmek istemiyorum. Ama bu hafta içerisinde alamazsam onları da kaybedeceğim gibi gözüküyor.
Bir çıkar yol bilen, tecrübesi olan, yardımcı olabilecek kimse varsa hayatım boyunca müteşekkir olurum. Bugün yine bir çok yere mail attım, yarın da dönüş gelmezse ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim, herkese iyi forumlar.
İtalya Eğitim Vizesi hakkında bilgisi veya tecrübesi olan var mı?
6
●104
- 14-10-2025, 22:53:47Hocam ben 2011 yılında İtalya için Erasmus eğitim vizesi almıştım 6 aylık. Evrak süreçleri beni hayli yıpratmıştı, sürekli eksik deyip bir şeyler istiyorlardı. Nihayet evrakları tamamladıktan sonra 1 hafta içerisinde vizeyi almıştım. tabii ben istanbul'da oturduğum için günlük konsolosluğa gidip gelebiliyordum, öyle bir avantajım vardı. Aradan 14 yıl geçmiş tabii çok şey değişmiş olabilir hocam ama öyle bir mağduriyetiniz varsa telefonla maille uğraşmayın, direk konsolosluğa giderek bilgi alın. Tomtom Kaptan sokak'taydı en son taşınmadıysa
- 14-10-2025, 23:02:26Kapıdan içeri almıyorlar şu anda maalesef. Cuma günü tekrar bir deneyeceğim.myildirim43 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-10-2025, 23:03:27Telefon verilerime göre son bir ayda 4000'den fazla kez aramışım. 3 kez operatöre bağlanabildim, 3'ünde de vizeye yönlendireceğini söyledi. 50 dakika telefonda bekledim, kimse açmadı.emrhnsyr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başvuru işlem sürecinin başından itibaren (mayıs ayı) fahri konsolosa ulaşmaya çalıştım, dün ulaşmayı başardım hatırlı bir abinin referansıyla. Kadına iki tane mesaj çektim, müsait olduğunuz bir vakitte sesli görüşebilir miyiz, gerçekten çok zor durumdayım diye. İkinci mesajda engelledi. O kadar gücüme gitti ki, bir daha bu yolla uğraşmaktan vazgeçtim. - 14-10-2025, 23:13:18Açıkcası bu konuda bende erasmus için kendim halletmeye çalışmıştım, ilallah ettirmişlerdi birşeyler eksik vs vs. Daha sonrasında iyi bir vize firmasıyla anlaşmıştım, benim 30 günde yapamadıgım şeyleri 1 haftada yapmışlardı, bu konuda eger bir arabulucu vize firması ile çalışmanı tavsiye ederim genelde 3-5 bin danışmanlık alıyorlar, herşeyi onlar yapıyor. Tanıdıgın yoksa yardımcı olabilirim size.
- 15-10-2025, 11:54:25bende başka ülkeden vizemi bekliyorum 34 gün oldu hala sonuç yok büyük ihtimal ile red verecekler gibi hissediyorum bulduğum danışmanlık çokta iyi bir firma değil dün yurttan da atıldım sağlam bir danışman konusunda yardımcı olursanız sevinirimEyaslak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle