Selamlar,

İtalya'da bir okula kabul edildim, burs başvurusu vesaire de yaptım. Ancak vize aşamasını bir türlü aşamadım. Aylarca randevu aradım, buldum, başvurdum, bu sefer de iki ayı aşkın süredir konsolosluktan dönüş alamıyorum. Evet veya hayır hiçbir haber yok. iData'dan ilk 15 gün içerisinde ek evrak talebi gelmişti ama ne olduğunu söylemediler. Ben de kendi inisiyatifimle bazı belgeler daha gösterdim. Ama yine haber yok.

Uçak biletim yandı, yurt gibi bir yerde rezervasyonum vardı, o da yandı. Barınma yardımı da yandı.

T.C. Dışişleri Bakanlığı'na, İtalya Dışişleri Bakanlığı, Milano Türkiye Başkonsolosluğu, Türkiye İtalya Başkonsolosluğu, Türkiye'deki fahri konsolosluklar, kabul aldığım üniversite ve yazılabilecek sorulacak her yere yazdım ancak hiçbir sonuç alamadım.

Zaten barınma yardımını kaybettim, oturum izni alma şansımı ve burs şansımı da kaybetmek istemiyorum. Ama bu hafta içerisinde alamazsam onları da kaybedeceğim gibi gözüküyor.

Bir çıkar yol bilen, tecrübesi olan, yardımcı olabilecek kimse varsa hayatım boyunca müteşekkir olurum. Bugün yine bir çok yere mail attım, yarın da dönüş gelmezse ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim, herkese iyi forumlar.