Evlenmek lüks mü ?
42
●1.644
- 11-09-2025, 12:18:35
26 Ağustos Tarihinde birinin düğün hesabı.
Salon + temel düğün kalemleri (mekan, kiralık ev, mobilya-beyaz eşya dahil en ucuz 850 k tutuyor güncel.
Altın çok sade: 2 bilezik (30ar gr) → 60 g × gram altın 4.45 bin TL ≈ 267 bin TL. Gelinlik: 3575 bin TL Damatlık: 1540 bin TL Foto/Video: 2050 bin TL 1.19 1.28M TL
kına + bindallı, kuaför/gelin başı, davetiye-şeker, organizasyon süsleme anneye set, kardeşe saat/bileklik vb. bunlar dahil değil. Aklıma gelmeyen bir çok şey daha var şuan üstün körü yazdım. En ucuz fiyat bu kendimiz fiyat alıyoruz şuan da
2 2.5 m tutuyor.
Geçenlerde X platformunda evlenecek birinin hesabına denk geldim, taze fiyat alıyorlardı. Belki sana da fikir olur. Bana kalırsa bu dönemde gençler gerçekten anlaşıyorsa, adetlerin ağır ve masraflı kısımlarına (düğün, gösteriş vs.) girmemek lazım. En güzeli nikahınızı yaparsınız, yakın çevrenizi çağırırsınız. Zaten yakınlarınız yine takacağını takar. Çevremde de böyle sade şekilde evlenen insanlar var.
Önemli olan sizin mutluluğunuz. Eğer sırf adetler veya gösteriş için borca girerseniz, evlendikten sonra bir günlük eğlencenin yükünü yıllarca çekmek zorunda kalabilirsiniz. Bu da stres, huzursuzluk hatta boşanmaya kadar giden süreçleri doğurabilir.
Kısacası en mantıklısı; ayağınızı yorganınıza göre uzatıp mutluluğunuzu öne almak. Sonuçta evlilik düğünle değil, huzurlu bir yuvayla kıymetli. - 11-09-2025, 15:03:00Arkadaşlar ben bir kere evlendim, sonra boşandım ama konumuz bu değil

Bir insan evliliğe karar verdiğinde öncelikle iyi kötü bir şeyleri biriktiriyor, adına çeyiz diyoruz.
2010 yılında kız arkadaşımla evleneceğime inanıyordum, önce gidip tv almıştım.
Neyse uzatmayayım 2011 Mayıs ayında evlendim, sanırım 2010 Ağustos ayında karar aldım 1-2 aya istedik söz nişan sonra düğün tarihi derken bitti gitti.
Evlenmeden bir kaç ay önce şunu kız bunu oğlan tarafı demeden gittik gezdik dolaştık, beyaz eşya eksiklerimizi tamamladık, mobilya eksiklerimizi tamamladık, mutfak eşyaları (tabak çanak grubu) büyük ölçüde kız tarafında vardı. Biz bir kaç ufak tefek dokunuş yaptık (mikser, kettle vs). Halı kilim kız tarafında vardı, perdeleri eve göre yaptırdık. Sonrası bitti gitti.
Şimdi bakıyorum evlenmeyi düşünen kimse bir hazırlık yapmıyor, sonrasında vay 1 milyonluk 2 milyonluk olduk lafları havada uçuşuyor.
Çok değil 3 gün önce Arçelik ten 9 yıkama + 9 kurutma iki makina aldım, biri inverter motor diğeri ısı pompalı. 40600 TL ödedim, orada incelerken komple setlere baktım.
Çamaşır+Bulaşık+Kurutma+Buzdolabı = 70.000 lerde ve öyle dandik en giriş seviyesi olanları da değil, 65 TV ler 16-18 binlerde.
Mobilyalar komple 3 set olanlar 65 lerden başlıyor ....
100 beyaz eşya + 100 mobilya + 25 ıvır vızır mutfak + 25 bornoz havlu perde + 15 halı kilim + 35 diğer ıvız zıvır + 20 lüks mutfak = 320 ama hadi diyelim 350 olsun.
Evinizin kurulması bu kadar arkadaşlar, ha siz 65 inç tv vestel onvo arçelik değil Samsung Lg Philips high end ürünleri olsun derseniz, mobilyalarım enza home falan gibi markalar veya ısmarlama yapayım gideyim masko ya möodoko ya (istanbul) derseniz, ya da araştırmak yerine girip şu mağazadan alayım derseniz bu rakamlar patlıyor.
Ben demiyorum gidip ucuzun da ucuzunu alın, 9 bine a101 de satılan çamaşır makinasından alın onu kullanın diye bir ısrarım yok ama biraz düşünceli hareket edilmesi gerekiyor. - 11-09-2025, 15:08:26"Evim yok diye yaklaşık 600K değerinde altın istediler" bunu söyledilerse evleneceğiniz kişide bunu onaylıyorsa bence acilen uzaklaşın.
Bu ön gösterim ve sizin için bir uyarı, sizden sürekli bir şeyler talep edilecek. Evlilik erkeğin sürekli para ödediği bir yaşam şekli değil. Bu sizi zamanla tüketir psikolojinizi bozar tartışmalar olur.
Altın çok sade: 2 bilezik (30ar gr) → 60 g × gram altın 4.45 bin TL ≈ 267 bin TL. Gelinlik: 3575 bin TL Damatlık: 1540 bin TL Foto/Video: 2050 bin TL 1.19 1.28M TL