26 Ağustos Tarihinde birinin düğün hesabı.

Salon + temel düğün kalemleri (mekan, kiralık ev, mobilya-beyaz eşya dahil en ucuz 850 k tutuyor güncel. Altın çok sade: 2 bilezik (30’ar gr) → 60 g × gram altın 4.45 bin TL ≈ 267 bin TL. Gelinlik: 35–75 bin TL Damatlık: 15–40 bin TL Foto/Video: 20–50 bin TL 1.19 – 1.28M TL
kına + bindallı, kuaför/gelin başı, davetiye-şeker, organizasyon süsleme anneye set, kardeşe saat/bileklik vb. bunlar dahil değil. Aklıma gelmeyen bir çok şey daha var şuan üstün körü yazdım. En ucuz fiyat bu kendimiz fiyat alıyoruz şuan da 2 2.5 m tutuyor.

Geçenlerde X platformunda evlenecek birinin hesabına denk geldim, taze fiyat alıyorlardı. Belki sana da fikir olur. Bana kalırsa bu dönemde gençler gerçekten anlaşıyorsa, adetlerin ağır ve masraflı kısımlarına (düğün, gösteriş vs.) girmemek lazım. En güzeli nikahınızı yaparsınız, yakın çevrenizi çağırırsınız. Zaten yakınlarınız yine takacağını takar. Çevremde de böyle sade şekilde evlenen insanlar var.
Önemli olan sizin mutluluğunuz. Eğer sırf adetler veya gösteriş için borca girerseniz, evlendikten sonra bir günlük eğlencenin yükünü yıllarca çekmek zorunda kalabilirsiniz. Bu da stres, huzursuzluk hatta boşanmaya kadar giden süreçleri doğurabilir.
Kısacası en mantıklısı; ayağınızı yorganınıza göre uzatıp mutluluğunuzu öne almak. Sonuçta evlilik düğünle değil, huzurlu bir yuvayla kıymetli.