• 25-08-2025, 14:14:04
    #37
    UFUKCK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öyle değil.

    Şâfiî Mezhebi:
    Şehvet olsun olmasın, nikâh düşen bir kadına ten teması abdesti bozar. (Eş dâhil).
    Ama mahrem akrabalara (anne, kız kardeş, teyze vb.) dokunmak abdesti bozmaz.

    Hanefî Mezhebi:
    Kadına (eşin veya yabancı) dokunmak abdesti bozmaz. Ancak dokunma sebebiyle mezi gibi bir sıvı çıkarsa abdest bozulur.
    cevabı gpt den aldım .. edit
  • 25-08-2025, 14:20:11
    #38
    Ne niyetle yaptığınız önemli bence konu ne olursa olsun. BENCE.
  • 25-08-2025, 14:25:40
    #39
    tunatun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    birden fazla din mi varmış gibi saçma geliyor ya bozar yada bozmaz burada tek seçenek doğrudur Allah hangisini yasaklamış şimdi kimse bilmiyor mu
    İslam dini bütün peygamberlerin dinidir. Ve Kur'an da geçer Allah sadece İslam dinini kabul etmektedir. Bundan dolayı bazı peygamber dönemlerinde hükümler değişti fakat din değişmedi.
    Mezheplerdeki farklılık Kur'an da ki açıklamalara tam olarak itaat etmektendir. Yoksa ikisi de Allah yolunda ilerleyenlere kolaylık içindir. Fakat bazı durumlarda Kur'an da bulunan ayetler için temkinli davranılıyor.
    Bundan dolayı dini İslam da değişiklik yoktur. Sadece önlem almak vardır. İmam Malik imam Şafii'nin hocasıdır ve kendisini övmüştür. Ve bu imamlar bir birlerini sever hürmet ederlerdi. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Fakat kolaylık hangisi ise ona göre ilerliyor. Benden size tavsiye mezhepleri ve imamları iyice araştırın. Abdestli ilen eğer nikahınızın düştüğü bir bayan elinize dokunursa abdest alın bu da sizin temkinli olduğunuzu gösterir ve aklınızda şüpheye yer kalmaz. Fakat ben imam hanefi'nin dediğine göre amel edip almayacağım derseniz de sorun teşkil etmiyor. İki türlü de namaz geçerli olduğu söylenmektedir. Mezhepler insanlara kolaylaştırır zorlaştırmaz. O yüzden mezhepleri dine bağlı düşünün. Bir insanın bir elinde 5 parmak vardır ve bu 5 parmakta tek bir ele hizmet eder. Bu konudaki mezhepleri de böyle düşünebilirsiniz.
  • 25-08-2025, 17:35:48
    #40
    Türkiye'nin en büyük webmaster forumunda konuşulan konulara bakın...
  • 25-08-2025, 17:55:33
    #41
    şafi meshebine göre bozar. Hanefiysen bozmaz.
  • 25-08-2025, 18:53:44
    #42
    🚀 Network Sahibi SEO ✔
    Bence sorun yok