• 26-05-2025, 01:51:30
    #46
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    biraz insaflı olsaymış keşke geçmiş olsun hocam
  • 26-05-2025, 08:41:15
    #47
    ahmetsemerci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam istisna gösterilebilir. Sonuç olarak sicilimide görüyor. Ben fikrinize katılmıyorum. Sicilimi gören adam beni onu söyleyenler gibi düşünmez. Yani o kadar çok kurala uyuyorum ki yani daha ne diyeyim. Kurala uyana ceza var heralde
    Benim bir arkadaşım var adrenalin hastası scooter ile tekteker gider ama hiç yakalanmadı sicili çok temiz 600lük motoru var her hafta sonu İstanbul havalimanı yolunda plakasız gazlar teker yapar ama dediğim gibi sicili tertemiz yakalanmadı.
  • 26-05-2025, 09:07:49
    #48
    Aynı şekilde uzun yolda benim motosikletimin plakası da düşmüştü hedef şehrin girişinde çevirmede fark ettim polis ceza yazacaktı kavga ettim niye plakasız geziyorsun diye bende fiş gösterdim bak şu saatte yol üzerinde benzinlikten plakamla benzin aldım diye, sonra bana olsun plakasız gezemezsin yine de dedi bende verdiğimiz vergilerle bir şey yapılmıyor bari en azından yolları yapında çukura girip çıkmaktan plakamız düşmesin diye ağzımı bozarak konuştum en son bana yeni plaka çıkartman gerek felan dediler bende sıra bekleyemem ben buraya gezmeye geliyorum işini yapmayan p... yüzünden plakam düşüyor onla uğraşamam dedim sonra direkt noteri ve plaka basım yerini aradılar hemen hallettim 2k masraf açtı bana
  • 26-05-2025, 09:49:35
    #49
    motorcu arkadaşlar sağolsun bu olayı şova dönüştürdüğü için kurunun yanında yaş yanmış. polis görevini yapmış maalesef tahammül seviyesini çok geçtiniz. ayna kırmak plaka takmamak, hgs lerden kaçak geçiş polisten kaçmak vs vs. instagram video dolu.
  • 26-05-2025, 11:07:02
    #50
    .best ONE 🏆
    Madem motorun kroniği siz de dağlık alanda veya şehir dışı yollardan geçeceğinizi biliyorsunuz neden yanınıza bu düşer diye bant olsun ip olsun artık ne gerekiyorsa almıyorsunuz bunu da sormak lazım..
  • 26-05-2025, 11:13:53
    #51
    Geçmiş olsun hocam.
    Bu aralar trafik cezalarından bir çok kişi muzdarip maalesef.
    "50" ile gitmenin neredeyse imkansız olduğu ana arter yollarda 70'li hızlardan 9 bin küsür cezalar yazılıp gönderiliyor.
    Sizin konuya gelince özellikle ceza tutarı da yüksek olduğu için ciddi anlamda canınızı sıkmış bir olay.
    Trafik polisi tarafından olaya baktığınız zaman da görevini yapıyor ve bu tarz ihlalleri bulup cezai işlem uygulaması için devlet ona maaş veriyor.
    Neresinden bakarsan üzücü bir olay, trafik polisinin kişiliğine vs. yorum yapmak yerine bundan bir ders çıkarıp can sıkmamaya çalışmak lazım, olan olmuş.
    Emin olun onlar da birisi gelse de ceza yazıp gününü mahvetsek, moralini bozsak, tartışsak diye hevesle beklemiyorlar orada.
    15 Gün içinde %25 indirimle ödeyebiliyorsunuz eğer imkanınız varsa.
    Tekrar geçmiş olsun.
  • 26-05-2025, 11:15:43
    #52
    15.000 çok geldiyse avukatlık olmana gerek yok çünkü o çok daha fazlasını isteyecek.
  • 26-05-2025, 11:18:08
    #53
    ÖzayDemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Polis nerden bilecek senin plakan mı düştü, sakladınmı, hırlımısın hırsız mısın, doğrumu söylüyorsun, yalancımısın, herkes sütten çıkma ak kaşık.

    Sorsan herkes suçsuz, ama yollar eşkiya dolu...
    Hocam kanıtlıyorum polise ama dinlemiyor sorun orada.

    JTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geçmiş olsun, itiraz edebilirsiniz tutanakta tek polisin imzası varsa muhtemelen cezayı sildirirsiniz
    Teşekkürler, edeceğim hocam evet imzası, sicil vs bilgileri var.

    SmhCLK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    plakanız düştüğünde polisi arayıp bilgi verseydiniz çekici hizmeti gelmediğini v.s söyleseydiniz çağrı merkezine kurtulma şansınız vardı ancak şu durumda ceza net. Ödemeniz gerekecek. Acil ödemeleriniz var ise hemen ödemenize gerek yok. 2-3 ay sonra ödeyin cüzi bir miktar artar. devlet icra açayım alayım demek için 2 sene bekler. Onu da sadece bankada paran varsa bloke koyar o kadar almaz bile.
    Anladım hocam da herkesin durumu bir de değil yani. İnsalık ölmüş kısaca. Parası olmayan adam dağın başında kalacak heralde.

    caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bende bir motor sürücüsü olarak motor görmekten ve motorculardan soğudum hepsi ayrı bir telden çalıyor hem trafiğe tehlike veriyorlar hemde pek çoğu havalı havalı tavırlar takınıyor pek çok yerde. Durum böyle olunca motor sürücüsünün daha alttan alır tavırlı olması gerekiyor.
    Sizin sosyal medyada gördüğünüz yok anahtarımı niye aldın yok anahtarımı alamaz vs tarzı şeyler sebebiyle muhtemelen anahtarı niye alıyorsun falan diye başlamanız poliste antipati oluşturmuş yazacağı yoksa bile yazmış.
    geçmiş olsun.
    Yok hocam ya sert tepki de vermedim. Yani zaten uzaktan durdurdu. Durmuşum çok gereksiz bir hareket yaptı.

    ReferXchange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Polis siz iyiniyetli değilsiniz diye veya size inanmadığı için yazmamış cezayı, kuralları uygulamak için yazmış.
    Kuralların uygulanmayabilmesi için bir istisna veya inisiyatif olduğunda bu herkes için olur.
    Diyeceksiniz ki "bazı kişiler başkalarını kayırıyor veya göz yumuyor" Tamam işte, karşı çıkılması gereken şey tam da bu.
    Ayrıca, ceza tutarı yüksek diyorsanız ben de diyorum ki bir çok ülkede böyle, bizim ülkemizde gelir düzeyi çok düşük. fiyatlar en pahalı ülke gibi, vergiler bir aracın fiyatını en gelişmiş ülkelerdekinin 3 4 katına çıkarıyor. bunlara karşı çıkılabilir, ama ceza tutarı normal hocam.
    Ayrıca, diğer kişilerin de dediği gibi siz iyiniyetli olabilirsiniz ama burada bir tolerans olabilecek olsa herkes bunu ister. Polisler de yılıyor görev yaparken ve kimseye tolerans gösterecek halleri kalmıyor. kaba davranış veya haksız bir davranış varsa bu yanlış elbette ama ceza kesmesi yanlış değil, kesmeseydi görevini yapmamış olacaktı.
    Motor pişmanlıktır, bana göre trafikte otomobillerle birlikte scooter, bisiklet yaya veya motosikletler bulunmamalı. Otomobil yolunda turlar da hareket etmemeli. Bu büyük bir tehlike yaratıyor. Trenler ve hafif otomobiller olmalı ve yaya ve motosikletliler için ya ayrı yol olmalı ya da motosiklete tehlike sporu olarak sadece kapalı alanlarda izin verilmeli. Evet bu konuda çok iddialıyım. motosiklet pişmanlıktır... (görevim icabı son 15 yılda 5000 üzerinde kazaya ve sakatlıklara birebir şahit olduğum için herhalde bunu söylemeye hakkım vardır ) Ne ocaklar sönüyor, boşverin plakayı da motosikleti de vazgeçin bu aşktan kurtulun sağlınızı tehlikeye atmayın hocam.
    Hocam doğrudur motosikletler de mimli zaten. 18 yaşındaki çocuklar sürünce onlarda kaba oluyor. Ama ben katılmıyorum size. Evet bence herkese de istisna göstersinler. Benim evraklarım tam. Plakam yanımda. Kanıt vermişim. Yani kısaca zor durumda kalmışım. Ülkenin polisi vatandaş zor durumda kaldığında yardımcı olmayacaksa ne işe yarıyor? Ayrıca o kadar trafik sorunu varki. Kaçana ceza yok durana ceza var. Şahsi fikrim. Trafik polisleri onlara yazmıyor. Böyle duran yasaları bilen adamı denk getiriyor ve fazlasıyla yazıyorlar. Motosiklet evet tehlikeli katılıyorum. Şeritte giderim hep. Sürekli şansa yaşıyorum bu hayatta. Bırakma düşüncem var.

    fyzki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    plaka düşüyor diye bi akşam çıkarıp kafeye gittim cezayı yedim, vidaladım birkaç gün önce öğrendim ki vidalamakta yasakmış. aşırı saçma bi memlekette yaşıyoruz. diyeceklerim bu kadar
    Evet vida da yasak. Valla ben çözemedim hocam. Sanırım bunun çözümü yasalara uymayıp kaçmak.

    Koray adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geçmiş olsun hocam benim de bu tarz bir şey başıma gelmişti ilk marketten koli bandı alıp bantlamıştım motorun arkasına sorun olmamıştı. Kırılma sebebinizi bahane olarak suistimal edenler var bu nedenle inanmıyorlar
    Evet doğrudur hocam ama kanıt sundum. Yani yolda düştüğü çok belliydi.
  • 26-05-2025, 11:26:15
    #54
    sametkocturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    biraz insaflı olsaymış keşke geçmiş olsun hocam
    Hocam hiç insalık göstermedi gerçekten. Kanıt sunmasam gerçekten içime oturmazdı şu ceza. Teşekkür ederim

    Feryat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Benim bir arkadaşım var adrenalin hastası scooter ile tekteker gider ama hiç yakalanmadı sicili çok temiz 600lük motoru var her hafta sonu İstanbul havalimanı yolunda plakasız gazlar teker yapar ama dediğim gibi sicili tertemiz yakalanmadı.
    Hocam plakasız gezmedim hiç. Ön teker yapmadım. Yan vermedim. Zaten bugüne kadar ceza da yemedim. 2 Kere hızdan yemiştim o da tedes arabaylaydı. Yani uzun lafın kısası yasaya takıntılıyım biraz ama başıma geldi işte.

    kSalih adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynı şekilde uzun yolda benim motosikletimin plakası da düşmüştü hedef şehrin girişinde çevirmede fark ettim polis ceza yazacaktı kavga ettim niye plakasız geziyorsun diye bende fiş gösterdim bak şu saatte yol üzerinde benzinlikten plakamla benzin aldım diye, sonra bana olsun plakasız gezemezsin yine de dedi bende verdiğimiz vergilerle bir şey yapılmıyor bari en azından yolları yapında çukura girip çıkmaktan plakamız düşmesin diye ağzımı bozarak konuştum en son bana yeni plaka çıkartman gerek felan dediler bende sıra bekleyemem ben buraya gezmeye geliyorum işini yapmayan p... yüzünden plakam düşüyor onla uğraşamam dedim sonra direkt noteri ve plaka basım yerini aradılar hemen hallettim 2k masraf açtı bana
    Evet hocam bir de o var. Karayolları yüzünden plakam düşüp duruyor. Her yolda yama var. Delik var. Titreşimden bıktık artık.

    delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    motorcu arkadaşlar sağolsun bu olayı şova dönüştürdüğü için kurunun yanında yaş yanmış. polis görevini yapmış maalesef tahammül seviyesini çok geçtiniz. ayna kırmak plaka takmamak, hgs lerden kaçak geçiş polisten kaçmak vs vs. instagram video dolu.
    O da doğru hocam ama sonuç olarak kanıt gösterdim ben. İnsiyatif alabilirdi. Sonuç olarak hepimiz bir insanız. Maalesef bazıları insanlıktan nasibini almamış.

    kaanilbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Madem motorun kroniği siz de dağlık alanda veya şehir dışı yollardan geçeceğinizi biliyorsunuz neden yanınıza bu düşer diye bant olsun ip olsun artık ne gerekiyorsa almıyorsunuz bunu da sormak lazım..
    Hocam şöyle 4 kere falan yaptırışım sanırım plakayı. En son artık ustam bu düşmez yapıştırdım dedi. Ona güvenerek şey yaptım. Bir de ayrıca plakalık yaptırıyordum demir. O da yola çıkmadan önce hazırdı. Yapıştırıcı olmadığı için akşam takarım diye düşünmüştüm. Ama işte olacağı varmış yani.

    ibodnmz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geçmiş olsun hocam.
    Bu aralar trafik cezalarından bir çok kişi muzdarip maalesef.
    "50" ile gitmenin neredeyse imkansız olduğu ana arter yollarda 70'li hızlardan 9 bin küsür cezalar yazılıp gönderiliyor.
    Sizin konuya gelince özellikle ceza tutarı da yüksek olduğu için ciddi anlamda canınızı sıkmış bir olay.
    Trafik polisi tarafından olaya baktığınız zaman da görevini yapıyor ve bu tarz ihlalleri bulup cezai işlem uygulaması için devlet ona maaş veriyor.
    Neresinden bakarsan üzücü bir olay, trafik polisinin kişiliğine vs. yorum yapmak yerine bundan bir ders çıkarıp can sıkmamaya çalışmak lazım, olan olmuş.
    Emin olun onlar da birisi gelse de ceza yazıp gününü mahvetsek, moralini bozsak, tartışsak diye hevesle beklemiyorlar orada.
    15 Gün içinde %25 indirimle ödeyebiliyorsunuz eğer imkanınız varsa.
    Tekrar geçmiş olsun.
    Teşekkür ederim hocam. Evet doğrudur lakin kanıt sundum yani. İnsanız herkes hata yapıyor. Kesinlikle art niyetli düşüncem yoktu. Eve gidip yeni plakalığımı da takacaktım zaten.

    Segkrc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    15.000 çok geldiyse avukatlık olmana gerek yok çünkü o çok daha fazlasını isteyecek.
    Avukatsız dilekçe verebiliyormuşum hocam. Ceza tutarı fazla olduğu için ve art niyetli bir davranışım olmadığı için cezaya itiraz edeceğim.