• 18-05-2025, 18:28:42
    #10
    nestroyers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tanı derken? 2 yıl önce. Anksiyete genel yazıyordu recetede. Öyle Tanı kimse koyamadı rahatsızlığa.

    Anlamadigim ses neden oluştu hocam ya, 2 yıl içtim hiç olmadı 4 gun kesince alınca tekrar bunu neden verdi vucut.

    Inlsh geçer pskoyatri bulup konusucam, ilacı bırakmam lazım belki de of off ne bela işler bu ilaclar faydadan çok zararı var. Hiç faydasını görmedim zaten ben
    Bir acile git bence
  • 18-05-2025, 18:36:15
    #11
    Emreabi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3 yıldır kullandığım ilaç hocam sürekli doz değişimi yapmayın.
    Bir anda dozu düşürüp 1 gün içip 4 gün içmemek gibi şeyler olmuyor. Yılda 2 ay ara veririm ve mg 75 den 37.5 a geçip bırakırım.
    o 4 günlük bırakış periyodunuzda hiç başlamayıp 2hafta beklemeniz gerekiyordu. Tam olarak yoksunluk hisleri 2 hafta içerisinde geçiyor.
    Eğer bırakmak istiyorsanız direkt bırakabileceğiniz dozlara inmişsiniz 2 hafta içmeyin ses mes kalmaz baş ağrılarıda geçer.
    Her bıraktığımda bahsettiğiniz yoksunluk semptomlarını yaşıyorum zaten bunu yaşayacağınızı doktorunuzda belirtmiş olması lazım.

    Bu ilacın düşük dozları serotinin artmasına sebebiyet veriyor yani biraz daha pozitif hissedersin kendini veya agresif bir kişiliğini pamuk gibi bir kişiliğe dönüştürebilir.
    Ancak sen bunu artık 75 veya 150mg lara cıkarttıysan birde nöroepinefrin üretimini arttırır. Nedir bu arkadaşın olayı diye merak ediyorsan korku anında salgıladığın adrenalin gibi düşünebilirsin. Dikkat ve uyanıklığını arttırır kan basıncın artar ve enerjik hissedersin.


    Venlafaksin yan etkileri
    Yaygın yan etkiler:
    • Bulantı
    • Baş ağrısı
    • Uykusuzluk
    • Terleme
    • İştah değişiklikleri
    Daha ciddi ama nadir yan etkiler:
    • Tansiyon yükselmesi
    • Kalp ritminde düzensizlik
    • Serotonin sendromu (çok nadir ama ciddi bir durum)
    • Yoksunluk belirtileri (ilaç birden kesilirse)
    Hocam zaten, 75 mg 1 ay anca kullanmisimdir ondan sonra uzun süredir 37.5 devam ediyordum 1.5 aydır en sonda öyle. Çünkü hep bırakmak geçiyordu kafamdan. Bana hic faydası olmadı 1.5 yıl en yüksek doza ciktigimda da.

    Bırakayım dedim. Bas agrisi tamam anlarim, içim hop hop etti bide saniyelik bazen oda ok.

    Semptom çoğaldı bende ki sorunda bende dayanamadim tekrar 37.5 aldim. Bas agrisi ile ses peydahladi ses en kötüsü ya.

    Hemen yarjn pskiyatri gidicem zaten bu ilacı kesin olarak oda kes diyecek ne olursa olsun. Geçmez ise diye korkuyorum biraz, Çünkü bende ki bu ruhsal hastalik diyorlar oda geçmedi geldi mi.

    Bu ilaç çok tehlikeli ben bundan önce de aldım farklı hiç yan etki vs sorun yoktu başıma açtığı ise bak ya ses peydahladi nedense
  • 18-05-2025, 18:36:17
    #12
    nestroyers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tanı derken? 2 yıl önce. Anksiyete genel yazıyordu recetede. Öyle Tanı kimse koyamadı rahatsızlığa.

    Anlamadigim ses neden oluştu hocam ya, 2 yıl içtim hiç olmadı 4 gun kesince alınca tekrar bunu neden verdi vucut.

    Inlsh geçer pskoyatri bulup konusucam, ilacı bırakmam lazım belki de of off ne bela işler bu ilaclar faydadan çok zararı var. Hiç faydasını görmedim zaten ben
    İlacınızın tek olayı, sizi o stres ve kaygı durumundan çıkarıp hayata biraz daha pozitif bakmanızı sağlamasıdır. Bazı insanlar — ben de dahil — bazı kimyasallarımız doğuştan veya genetik olarak bozuk olabiliyor ya da yaşadığımız olayların etkisinde kalıp artık bir daha dikiş tutturamıyoruz. Bu ilacın olayı da bu durumda bize yardımcı olmak ve elimizden tutması gibi düşünebilirsiniz. Başka hiçbir etkisi yok, sadece kimyasal hormonları üretmenizi hızlandırıyor.
    Bıraktığına göre arada bir tansiyon ölçümü yapabilirsin özellikle çınlamalar yaşadığında belkide yüksek tansiyon veya düşük tansiyon problemi yaşıyor olabilirsin. Ancak kaygı ve stres hastalığın olduğunu varsayarak bu tarz durumlarda ilacın yoksunluk etkilerini senden gelen kaygı ve stresle birleştirip devasa bir hale getiriyor olabilirsin. En doğru kararı gene psikolog verecektir.