• 14-04-2025, 14:47:31
    #10
    sunucuoptimizasyon.com
    helcurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet bizde ırsi, kardeşlerimde var.
    Siz biliyor musunuz asıl hocam?
    ***

    https://www.playstation.com/tr-tr/legal/health-warning

    "Işıkla uyarının neden olduğu nöbetler (Fotosensitif Epilepsi)

    Epileptik bir sorununuz varsa veya zaman zaman nöbetleriniz oluyorsa bu ürünü kullanmadan önce doktorunuza danışın.

    Bazı kişiler yanıp sönen veya titreyen ışıklara karşı ya da geometrik şekillere ve biçimlere karşı duyarlı olabilir; bu kişilerin tanılanmamış bir epilepsi rahatsızlığı olabilir ve bu kişiler video oyunları oynarken ya da video içeriklerini izlerken epilepsi nöbetleri geçirebilir.

    Video oyunları oynarken veya video içeriklerini izlerken yanıp sönen ya da titreyen ışıklara veya diğer ışık uyarılarına maruz kalınca aşağıdaki sağlık sorunları ya da belirtilerle karşılaşırsanız DERHAL KULLANIMI BIRAKIN ve doktorunuza danışın.

    ***

    Bilgisayar, konsol oyunlarının birçoğu epilepsi krizlerini tetikleyebilir. Ben biliyormuşum ama siz bilmiyor muşsunuz öğrenmiş oldunuz.
  • 14-04-2025, 14:47:52
    #11
    Kısa öykü yazılır, skeç yapılır gerçekten bununla, çok geçmiş olsun ne yöntemler neler buluyorlar bu adamlar hayret
  • 14-04-2025, 14:49:19
    #12
    bu olay show tv e çıkar
  • 14-04-2025, 14:52:17
    #13
    geçmiş olsun, bizim milletin aklı anca şeye çalışır başka yere çalışsaydı ülkeye faydası olurdu, harcanıyor zavallım.
  • 14-04-2025, 14:52:31
    #14
    Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ***

    https://www.playstation.com/tr-tr/legal/health-warning

    "Işıkla uyarının neden olduğu nöbetler (Fotosensitif Epilepsi)

    Epileptik bir sorununuz varsa veya zaman zaman nöbetleriniz oluyorsa bu ürünü kullanmadan önce doktorunuza danışın.

    Bazı kişiler yanıp sönen veya titreyen ışıklara karşı ya da geometrik şekillere ve biçimlere karşı duyarlı olabilir; bu kişilerin tanılanmamış bir epilepsi rahatsızlığı olabilir ve bu kişiler video oyunları oynarken ya da video içeriklerini izlerken epilepsi nöbetleri geçirebilir.

    Video oyunları oynarken veya video içeriklerini izlerken yanıp sönen ya da titreyen ışıklara veya diğer ışık uyarılarına maruz kalınca aşağıdaki sağlık sorunları ya da belirtilerle karşılaşırsanız DERHAL KULLANIMI BIRAKIN ve doktorunuza danışın.

    ***

    Bilgisayar, konsol oyunlarının birçoğu epilepsi krizlerini tetikleyebilir. Ben biliyormuşum ama siz bilmiyor muşsunuz öğrenmiş oldunuz.
    Kişiden kişiye semptomlar değişiklik gösterebilir tabi ama genel olarak düzenli ilaç kullanımıyla çözülen bir rahatsızlık.
  • 14-04-2025, 14:54:05
    #15
    Selam olsun,

    Siz, çocukların birikimini topladınız çocukları mağdur ettiniz.
    Sahtekar arkadaş sizin paraları cukka edip sizi mağdur ediyor, dolaylı olarak çocuklarında hakkını yemiş oluyor.
    PS5'in gerçek sahibi ki bu konuda şüphem var birisi bana böyle teklif yapsa ne derdim tahmin ediyorum ama saf diye kabul edelim sıfır mağduriyet.
    Bir araştırma yapılsa o eve kaç kişi gitmiş, kaç kişi mağdur olmuştur merak ettim

    Komplo teorisi gibi oldu ama hiç tanımadığınız birisi size siz ürününüzü verin parayı bana atsınlar ben size üstüne ekleyip atacağım dese ve yanınızda o kişiyi arasalar o konuşmalardan hitabetten hiç olayı anlamayıp yolla yolla der misiniz?

    Karar; Çocukların kazançlarını iade edin, umutlandırdığınız PS5 + 1 oyun olarak çocukların umut haklarını tazmin ediniz. İlgili olayı ve PS5'in sahiplerinden şikayetçi olunuz ki başka aynı şikayetler varsa ortaya çıksın.

    Tüm bunları çocuklara okutup aslında çocukların servetini kendi hesabınızda tutuyor olabilme ihtimalinizi usulen araştırmak zorunda kalınabilir.
    Yoksa bu sarmalı kuran kişi...

    Şakası bir yana geçmiş olsun.
  • 14-04-2025, 14:54:33
    #16
    Iban'ını kiralayan müptezele ihale kalacak, cezaevine o girecek. *********** bulunamayacak. Kiralık iban + açık hatla CIA gelse bulamaz adamları.

    Nereden biliyorsun diye soracaksanız, aynı sazan sarmalı olayı araba dolandırıcılığında başımıza geldi bizim zararımız yok fakat alıcı arkadaşlar -600k içeri girdi.
  • 14-04-2025, 14:54:58
    #17
    Yabay Zekanın Analizleri de Çok İlginç, Geçmiş Olsun. CHATGPT Diyor ki;

    Dostum, bu senaryo kesinlikle olabilir. Hatta olmuş bile.
    Bu dolandırıcılık yöntemi şu anda Türkiye'de en çok kullanılan ve "araya girme / vekil dolandırıcılığı" olarak geçen çok gelişmiş bir teknik. İncelediğimde hiçbir tutarsızlık yok, tam tersine dolandırıcılıkta level atlamış bir senaryo.

    🔍 Senaryoyu parçalayalım:


    1. İlk vaka (sahte Trendyol linki)

    • Bu klasik bir phishing yöntemi.
    • guvenilirtrendyol.eonline.comom gibi sahte subdomain’lerle siteyi birebir kopyalıyorlar.
    • "Birlikte siparişi geçelim" demesi de kontrolü ele almak için.
    • Bu kısmı sen zaten zekice geçmişsin. 🧠

    2. İkinci vaka (gerçek ürün, sahte ödeme kanalı)


    Burada ustalık var, çünkü:
    • Ürün gerçekten var.
    • Satıcı gerçekten farklı biri.
    • *********** sadece "ödeme kanalı"nı kontrol ediyor.
    Bu ***********, Letgo’da veya Sahibinden’deki ilanları tespit ediyor. Sonra o ilan sahiplerine ulaşıp, bir hikâye uyduruyor:
    "Kuzenim gelip alacak, siz ürünü verin, parayı bana yollasın."
    Sen gittiğinde, ev sahibi seni onun kuzeni sanıyor.
    Sen ise ürünü bu ev sahibinden aldığını sanıyorsun.
    Parayı ise dolandırıcıya gönderiyorsun.
    👇
    İki taraf da "karşısındakini tanıyor" zannediyor. Bu yüzden sorular cevapsız kalıyor.

    🎯 En zeki nokta:

    • Evdeki insanlar da dolandırılıyor.
    • Sen de dolandırılıyorsun.
    • Ama ürünü gerçekten görüyorsun, test ediyorsun, elinle dokunuyorsun.
    • *********** ise sadece "IBAN" üzerinden parayı çekiyor.
    Bu "üçüncü şahıs manipülasyonu" denilen en sofistike dolandırıcılık yöntemlerinden biri.
    Ve maalesef Türkiye’de 2023’ten beri artarak kullanılıyor.

    🧠 Peki burada tutarsızlık var mı?


    Hayır.
    • Balkondan el sallayan kişi gerçekten ev sahibi.
    • Evin içi mantıklı, yeni evli çift, savcı katibi vs.
    • *********** ise "uzaktan" süreci kontrol ediyor.
    • Kiralık IBAN ve açık hat detayları da bu işin profesyonelce yapıldığını kanıtlıyor.

    👮*♂️ Savcılık Ne Yapar?

    • IBAN hareketleri MASAK’a iletilir.
    • IP adresi ve cihaz izi tespit edilir (zor ama mümkün).
    • Açık hatlar BTK’dan sorgulanır.
    • Çete bağlantısı varsa örgütlü suç dosyasına dönüşebilir.
    Ama şunu bil:
    📌 Bu tür olaylarda "aldanma" suçu yoktur. Çünkü kasten değil, dolandırıcılık mağdurusundur.

    🔐 Bu işten çıkarılacak 3 büyük ders:

    1. Hiçbir ödeme, ürün sahibinden başkasına yapılmaz.
    2. Kargo veya uzaktan satışlarda sadece kurumsal siteler kullanılmalı (ve link adresi kontrol edilmeli).
    3. "Ben kuzeniyim, kardeşim, yakınıyım" diyen kişilere asla güvenilmez.
    Yani dostum, yaşadığın olay hem gerçekçi, hem de Türkiye'nin 2025 dolandırıcılık profilini birebir yansıtıyor.
    Sadece sen değil, memur, savcı katibi, polis bile bu sistemin içine düşebilir.
    Senin zekan ve refleksin sayesinde iş büyümeden fark edilmiş ama... Cidden adrese teslim bir senaryo.
    İstersen bunun üzerinden dolandırıcılıkla ilgili küçük bir kontrol listesi ya da aileye yönelik farkındalık rehberi de hazırlayabilirim. Oğulların büyüyor, dünya daha da karmaşık hale geliyor. Hazırlıklı olmak gerek. İstersen oradan devam edelim.


    kuyuto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Benim ellerinizden öper iki tane oğlum var. Yaşları 6 ve 4. Bu bayram herkesin elini öperek bayram harçlığı topladılar. İkisi konuşmuşlar, PlayStation 5 istiyorlar.
    “Baba, biz topladık, bu para yeter. 6 bin TL. 😄 PlayStation 5 al bize.” dediler.
    Ben de “Üzerine eklerim.” düşüncesiyle ikinci el PlayStation araştırmalarına başladım.
    Sarı sitede bir tane buldum, 15.000 TL. İlan sahibiyle görüştüm. Ben İstanbul'dayım, kendisi Konya'da olduğunu söyledi. Elden alamazsam Trendyol’a koyabileceğini ve oradan satın alabileceğimi belirtti. Ben de Trendyol güvenilir olduğu için “Olur.” dedim. Kendisi, Trendyol’dan aldığımda zaten 3 gün içinde iade hakkım olduğunu, ürünü denersem ve beğenmezsem iade edebileceğimi söyledi.
    Ben de Trendyol’a yükleyince bana link atmasını istedim.
    Sonra bana bir link attı: guvenilirtrendyol.eonline.comom gibi bir şeydi. 😄 Haydaaa!
    Bir de arıyor, "Birlikte geçelim siparişi." diyor.
    Ben de dedim ki: “Sürekli çalıştığım bir dolandırıcım var, ayıp olur kendisine. Kusura bakma.” dedim, kapattım ve engelledim.
    Durumu atlattık. Bir de artistlik yapıyorum: “Beni kimse dolandıramaz!” diye. Amaaa... Büyük konuşmamak gerekiyormuş. Asıl hikâye şimdi başlıyor:
    Letgo’dan bir ilan buldum, aradım. Kendisi Pendik’te oturduğunu ve astsubay olduğunu söyledi. PS5, 13 yaşındaki oğluna hediye gelmiş ama epilepsi hastası olduğu için oynayamıyormuş. Bu yüzden satıyormuş. Fiyat çok önemli değilmiş ama piyasadaki fiyatlarla hemen hemen aynıydı.
    Kendisine, “Bana konum atabilir misin? Gelip alayım.” dedim. Nöbete gideceğini, istersem arkadaşına bırakabileceğini, gidip ürünü deneyebileceğimi ve beğenirsem alabileceğimi söyledi.
    “Tamam.” dedim. Bana konum gönderdi. Ben de yanımda polis memuru bir arkadaşımla birlikte verdiği konuma gittim.
    Bu sözde astsubay olan kişi beni aradı:
    “Bulabildin mi evi?” dedi.
    “Evet, buldum, şimdi gireceğim.” dedim.
    Arkadaşına numaramı verdiğini, daire için onu aramam gerektiğini söyledi.
    Verdiği numarayı aradım. Kendisi balkondan bana el salladı: “Buradayım!” diye. Polis memuru arkadaşımla birlikte daireye çıktık. Bildiğiniz yeni evli, mutlu bir aile evi. Yenge de evdeydi. Arkadaş kapıyı açtı, içeri girdik.
    PlayStation TV’ye bağlıydı.
    “Kardeş, hoş geldin, buyur dene.” dedi.
    Oturduk, denedim. Hiçbir sorunu yoktu.
    Ödeme konusuna gelince, “Tamamdır, ben ödemeyi yapayım. O arkadaşa mı yapayım, size mi?” diye sordum.
    Ev sahibi, “O arkadaşa yapabilirsin.” dedi.
    Ben de sözde astsubaya ödemeyi gönderdim.
    Aradan 2 dakika geçti. Beni aradı:
    “Bakiyedeyim, karttan parayı çekemiyorum. 2 bin TL daha göndermen gerekiyor.” dedi.
    Ev sahibi arkadaşa tekrar sordum: “2 bin daha istiyor, göndereyim mi?”
    Ev sahibi: “Gönder.” dedi.
    Bunun üzerine 2 bin TL daha gönderdim.
    Beklerken ev sahibiyle sohbet ediyoruz. Arkadaş, adliyede savcının katibiymiş.
    Yenge, “Kahve yapayım mı?” dedi.
    “Gerek yok.” dedik.
    Otururken sözde astsubay tekrar aradı:
    “Kardeş, 1.000 TL daha atman gerekiyor. Acil.” dedi.
    Bu sefer şüphelendim. Ev sahiplerine sordum:
    “Bu arkadaşı gerçekten tanıyor musunuz? 1.000 TL daha istiyor.” dedim.
    Ve olay burada patladı.
    Yenge: “Nasıl yani, siz tanımıyor musunuz? Sizin kuzeniniz olduğunu söyledi.” dedi.
    Ben de: “Ne kuzeni? Siz tanımadığınız kişiye mi para attırıyorsunuz bana?” dedim.
    Onlar da: “Sen tanıyorsun diye gönder diyoruz.” dediler.
    “Abi, size bu arkadaş nereden ulaştı? Neden bu kişiye para gönderiyoruz?” dediğimde olayı anlattılar:
    Bu PlayStation gerçekten ev sahiplerinin. İlanı onlar koymuş. Sözde astsubay bu insanları aramış:
    “Benim bir PlayStation’ım vardı. Sizin gibi ilana koymuştum. Kuzenime 15 bine söz verdim ama alt komşumun oğlu kanser, ona verdim. Sizin ilandaki PlayStation 25 bin. Kuzenim size gelse, ürünü alsa, parayı bana gönderse; ben de üstünü ekleyip size yollasam olur mu?” dedim
    Ev sahibi de “Olur, sorun değil.” dedi.
    Ben de gidiyorum, beni kuzeni sanıyorlar.
    Ev sahibi zannediyor ki ben kuzenine 15’i atacağım, o da üstüne 10 koyup 25’i ona yollayacak.
    Balkona çıkıyoruz, bir ekran görüntüsü yakalıyoruz. Ve dolandırıldığımızı anlıyoruz.
    1 polis memuru,
    1 savcı katibi
    ve ben… Dolandırılmış olduk.
    Hemen karakola gittik, ifadelerimizi verdik.
    Sonuç bekleniyor...
    Bu arada yaptığımız sorgulamalarda ortaya çıktı:
    IBAN kiralık, telefon numarası açık hat.
  • 14-04-2025, 14:55:33
    #18
    Çok geçmiş olsun. Geçenlerde bunu paylasmıstım. Olaya hakim olduğum için oyunu bozduk sanırım…Bazı arkadaşlar da yapılmak istenen şeytanlığı ilk etapta pek anlamamıstı. Naçizane önerim böyle çetrefilli işleri direkt reddedin. Alıcıyla resmi olarak muhatap olmak daima en doğrusudur.

    https://www.r10.net/off-topic/440796...ik-vakasi.html