• 26-01-2025, 20:15:10
    #1
    Yabancı forumlarda tartışma konuları arasına girdi hakikaten bu yola dogru gidiyor gibi. bende bu yönde artık düşünmeye başladım.

    Ölü İnternet Teorisi, internetin büyük bir kısmının botlar, algoritmalar ve otomatik sistemler tarafından kontrol edildiği, gerçek insan etkileşiminin ise giderek azaldığına dair bir iddiayı temsil eder. Bu teoriye göre, internet üzerindeki içeriklerin çoğu aslında insanlar tarafından değil, yapay zeka veya otomatik sistemler tarafından üretiliyor ve tüketiliyor. Bu durum, internetin "ölü" veya "yapay" bir hale dönüştüğü fikrini ortaya atar. Teori, özellikle sosyal medya platformlarında, haber sitelerinde ve diğer içerik paylaşım platformlarında botların artan etkisine dikkat çeker. İnsanların gerçek etkileşimleri, bu otomatik sistemlerin gölgesinde kalıyor ve internetin dinamikleri giderek daha yapay bir hal alıyor.
  • 26-01-2025, 20:17:43
    #2
    artık herşey bot oluyor diyebiliriz. ve halen bu şartalar altında fiyatlar almış başını gidiyoor
  • 26-01-2025, 20:17:54
    #3
    Evrim ağacının bir videosu mevcut bununla ilgili. Bence izleyin gayet iyi açıklamışlar
  • 26-01-2025, 20:23:46
    #4
    inandırıcı gelmiyor.

    Bot dediğinizi de yazılımcılar kodluyor. yapay zekaya bilgi vermezsen sana nasıl bilgi sunacak ..

    Yada en kötü ihtimalle internet kullanan sayısı 5.5 milyara dayandı hepimiz botuz.
  • 26-01-2025, 20:27:40
    #5
    Tam Bir Marka
    Buna doğru adım adım gittiğimizi düşünüyorum. Hani, buranın ilk "insanları" olacağız herhalde bundan belki belli bir süre sonra. Kıymeti bilelim profillere sahip çıkalım
  • 26-01-2025, 20:37:50
    #6
    smm hizmetleri bu konuya ayna tutmuyormu 😊 yapay zeka düne kadar ortada yoktu google sistemlerinin büyük bir bölümünü algoritmalar yönetiyordu yeni yazılan oyunlar veya çevrim içi platformları fişeklemek için yine botlar ve algoritmalar yazılıyordu. Ölü İnternet teorisinde kafama yatmayan tek şey botların gerçek kullanıcıları gölge de bırakacak kadar devasa boyutlarda olmasının lanse edilmesi mantık dışı kalıyor gibi, yani bir adet gerçek kullanıcı başına 4 bot düşüyor gibi afaki analizler ve raporlar mevcut.