• 22-01-2025, 08:56:53
    #1
    Selamlar dostlar.
    Radikal bi karar alarak windows'u bırakıp linux'a geçmek üzereyim. Bu kararı almamdaki nedenleri saymaya kalksam çok uzun sürebilir
    peki neden hala geçmedim en temelde ömrümü asp.net ve c# kodlayarak geçirmiş olmak var sanırım.Dile kolay 12 senedir asp.net kodluyorum. Bu konu beni hala düşündürüyor.

    Geçmişte kısa süre bi kaç ay ubuntu deneyimim olmuştu. Hala o günlerdeki külüstür bilgisayarımdaki performansı ve terminalden sistem kullanmaya alıştıkça aldığım haz aklımın bi kenarında duruyor.
    Geçen zaman ve gelişen teknoloji ile artık linux dağıtımları bana göre windows'u her anlamda 5 e katlayacak hale geldi.

    Linux'a geçersem en azından başlangıç için fedora ve KDE desktop ile kullanmayı düşünüyorum. Sebebiyse en az sorun yaşatan linux dağıtımı diye öğrendim o kadar başka bi sebebi yok.

    Ancak asp.net core geliştirmek için kullandığımız visual studio halen linux desteği vermiyor. Sadece bu sebepten windows'ta kalmaya devam etmelimiyim uzun süredir aklımı kurcalıyor. Sizlerin de bu konudaki fikrinizi ve varsa deneyiminizi paylaşmanızı rica ediyorum.
  • 22-01-2025, 08:58:49
    #2
    tamamen gecmek yerine ikinci isletim sistemi olarak kurmaniz daha mantikli gozukuyor. En azindan ihtiyaciniz oldugunda gecis yapabilirsiniz.
  • 22-01-2025, 09:00:29
    #3
    Soundblast adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    tamamen gecmek yerine ikinci isletim sistemi olarak kurmaniz daha mantikli gozukuyor. En azindan ihtiyaciniz oldugunda gecis yapabilirsiniz.
    Bende ikincil sistem olarak windows kullanıp. Asp.net geliştirmek istediğimde windows'u vm den açarak geliştirme yapıp. Zaman içerisinde de nodejs gibi açık kaynak ve linux'ta da kodlayabileceğim bir dile geçmeyi planlıyordum aslında.
  • 22-01-2025, 09:11:11
    #4
    Eğer Linux'a geçmeyi ve orda kalıcı olmayı düşünüyorsanız Zorin Os'tan başlayın derim daha sonrasında Arch tabanlı linux sistemerinden devam edebilirsiniz ama başlangıç için Zorin Os daha iyi olacaktır.
  • 22-01-2025, 09:18:57
    #5
    İkinci bilgisayar alın hocam. Birisini iş, diğerini kişisel sebeplerle kullanırsınız.
  • 22-01-2025, 09:25:35
    #6
    Ben bunu yaparak evdeki eski dizüstü bilgisayarımı daha verimli kullanabilir miyim diye denedim. Başaramadım. Sürücü sorunlarından kurtulamadım stabil çalıştıramadım. Oysaki youtube izlerken ne kadar güzel görünüyordu. Döndüm windows 7'ye eski meski çatır çatır çalışıyor.
  • 22-01-2025, 09:26:15
    #7
    konudan bağımsız olarak pardüs ne oldu çöp mü oldu o proje?
  • 22-01-2025, 09:30:40
    #8
    ozgurcetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    konudan bağımsız olarak pardüs ne oldu çöp mü oldu o proje?
    Yok hocam şuan Pardus kullanılıyor bende bir zamanlar kullandım güzel yani

    Pardus
  • 22-01-2025, 09:35:45
    #9
    Arch Linux'a bulaşmayın şimdilik, hevesiniz kırılmasın. İlla Arch tabanlı bir dağıtım istiyorsanız Manjaro ile başlayın. İlk kez Linux'a geçicek olanlar Debian veya Ubuntu türevleri ile başlayabilir. Ve kesin bir geçiş yapmayın. Ben hem Windows hem de Linux kullanıyorum.