Selamlar dostlar.
Radikal bi karar alarak windows'u bırakıp linux'a geçmek üzereyim. Bu kararı almamdaki nedenleri saymaya kalksam çok uzun sürebilir
peki neden hala geçmedim en temelde ömrümü asp.net ve c# kodlayarak geçirmiş olmak var sanırım.Dile kolay 12 senedir asp.net kodluyorum. Bu konu beni hala düşündürüyor.
Geçmişte kısa süre bi kaç ay ubuntu deneyimim olmuştu. Hala o günlerdeki külüstür bilgisayarımdaki performansı ve terminalden sistem kullanmaya alıştıkça aldığım haz aklımın bi kenarında duruyor.
Geçen zaman ve gelişen teknoloji ile artık linux dağıtımları bana göre windows'u her anlamda 5 e katlayacak hale geldi.
Linux'a geçersem en azından başlangıç için fedora ve KDE desktop ile kullanmayı düşünüyorum. Sebebiyse en az sorun yaşatan linux dağıtımı diye öğrendim o kadar başka bi sebebi yok.
Ancak asp.net core geliştirmek için kullandığımız visual studio halen linux desteği vermiyor. Sadece bu sebepten windows'ta kalmaya devam etmelimiyim uzun süredir aklımı kurcalıyor. Sizlerin de bu konudaki fikrinizi ve varsa deneyiminizi paylaşmanızı rica ediyorum.