Merhaba geçen yıl kiram 1250 TL den ev sahibi 5.000 TL ye çıkarttı, hakkaniyetli davranmak isteyip yasal kısmına bakmadan kabul ettim ve sözleşmeyi imzaladım.
Sözleşme kırtasiyede satılan klasik sözleşmelerden, Kira başlangıç 15.8.2023 - 15.7.2024 kira tutarı imzalar ve genel sözleşme maddeleri var. Bu yıl ev sahibi kafasına göre kirayı 10.000 TL yapıp sözleşmeyi imzalayıp kapıma bırakmış. Geçen yıl imzaladığımız sözleşmede :
Kiracı kontrat bitiminde kira rayiç bedelini yıllık TEFE - ÜFE artışını şimdiden kabul ve taahhüt eder.
Maddesi olmasına rağmen kira artışını %100 yapmak istiyor. Mala anlatır gibi yarım saat anlattım ancak laftan anlamıyor.
Sözleşmenin birini kendim aldım diğerini kendisine verdim ve anlaşayamayacağımızı hukuksal süreç başlatmasını talep ettim.
Ben ne belirlersem o olur kafasında takılıyor.
Ben hukukla uğraşamam sözleşmen bitti evden çık diyor.
Bu durumda ne yapabilirim, ya da ev sahibi beni çıkartabilir mi ?
Sorunlu ev sahibi
18
●1.034
- 11-08-2024, 17:29:14Bildiğim kiracı çıkana kadar sözleşme otomatik 1 yıl daha uzuyor süresi geçtiğinde. Ev sahibinin size ihtar göndermesi gerek evimden çık diye. Sizde "ekonomik durum" gibi bir sebep göstererewk 2-3 yıla kadar oturmaya devam edebilirsiniz. TEFE-ÜFE 'ye göre kendiniz kiranızı zamlandırıp gününü geçirmeden ödediğiniz taktirde oldukça zor çıkarır.
Kızım, akrabam oturacak gibi bir yalan söylerse eğer çok hızlı çıkartıyor. Oda zaten 3 yıl kiraya veremiyor bu sebeple çıkartırsa - 11-08-2024, 17:29:42Hocam Türkiye'nin hiçbir yerinde 5.000 tl kira kalmadı zaten yüzde 65 zam yapma hakkı var oda 8250 yapar 1750 tl için bence uğraşamayın 3 ay sonra maaşlara herseye zam gelecek fiyatı iyi söylemiş bence.
- 11-08-2024, 17:30:46Kiranızı aksatmıyor, eve zarar vermiyor, komşuları rahatsız etmiyorsanız yasal olarak çıkaramaz hocam. TÜFE'ye göre zammınızı yapıp hesabına yatırmaya devam edebilirsiniz. Kontratın bitmiş olması bir şey ifade etmiyor. Yasal zammı yapıp oturmaya devam edebilirsiniz. Ama ben bu tarz şeylerde uzlaşma taraftarıyım. Ya bi ortasını bulma için konuşabilirsiniz. Ya da kabul edebilirsiniz, nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama ben şu an kütahyada 10 bin tl'ye oturuyorum. mahallemde şuan 11 bin liraya 1+1 veriyorlar. O yüzden seneye muhtemelen bize de iyi bir zam yapacak. evde huzurumuz bozulmasın, diken üstünde olmayalım, uğraşmayalım diye kabul edip oturacaz muhtemelen.
- 11-08-2024, 17:31:38Eski fiyattan vermeye devam et gitsin versin mahkemeye zaten 6-8 ay süresi sürüyor bitince ufak zamla devam edersin veya çikarsin