• 12-07-2024, 14:25:19
    #10
    HasanAYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İşte hocam bakıyornuz netten m2 / 2.2 x 1000 diyorlar o da 40 K küsür BTU ediyor.. Hani boş olsa ben hemen soğutuyor diyorum ama odalar var ya.



    Hocam Daikin evet en iyisi ama fiyatı pahalı benim için.



    Koyduğum yerden karşıya kadar 4 Metre boşluğu var. Şimdi sizin için ölçtüm hocam. Dur kalk olayını bilmiyorum yeterli olur mu sizce (Genişliğide 2 metre +-)



    Hocam ya 1 tane 24K alacağız ya da 1x 12K + 1x9K (biri salona biri bir odaya) böyle de odanın biri klimasız kalıyor bu da şuan için sıkıntı gerçekten.) Biz de salonu öyle aman aman soğutmasından değiliz de klima karşısı olan odalar ve hol soğuyunca kapılarda açık olur salonu sadece aşırı sıcaktan koursun yeter gibi düşünüyoruz. Bir de ev olduğu için duvarlar var ya onlar kafa karıştırdı. Düz bi alan olsa al tak soğut gibi oluyor.



    Bizim de ev şuan sizin gibi ama evimizin 4 tarafı açık ve en üst kat yani güneş sürekli peşimizi bırakmıyor diyebilirim. İşte emin olamadık valla.



    Hocam dış yalıtım mevcut ama evimizin şöyle kötü yanı var 4 tarafı açık. Yani düşündüğünüzde bir tarafı sürekli güneş alıyor güneş batarken de aynı yerin diğer tarafı güneş alıyor.
    En üst kat evet çok problem ben ara kattayım. Fakat 24lük klima çok rahat yetecektir. Zaten bu yetmez ise dolap tipi almaktan başka çare yok.
  • 12-07-2024, 14:25:55
    #11
    SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    18.000 btu klima var salonumda, hole çıkınca bile yanıyorsun. Terste kalan mutfak cehennem. btudan bağımsız olarak bulunduğu oda dışına soğuk geçmiyor. En azından benim tecrübem bu şekilde.
    İşte böyle tecrübeler insanı etkliyor. Biri 18 BTU eve yeter derken birinden böyle yorum gelince insan emin olamıyor.
  • 12-07-2024, 14:26:07
    #12
    HasanAYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar keşife geldiler ama gelenelr 18-19 yaşında çocuklardı. Hiç bir hesap kitap yapmadan sadece yorum yaptılar. Hol kısmına girişe 24K'lık bir klima almayı düşünüyoruz. Klima haliyle yön itibariyle odaları ve holu sağlam soğutacak ve salonun sıcaklığını da kıracak şekilde olacağını düşünüyuruz. Bu bizim düşüncemiz sizden de fikir almak istedim.


    En az 36.000 BTU olması lazım
    Ölçülerinize göre bu şekilde hesaplanır ama geçişler ve holden salona veya diğer odalara aktarılacağını düşünürsek 36 ve üzeri olması lazım
  • 12-07-2024, 14:26:58
    #13
    CelbereUS07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    En üst kat evet çok problem ben ara kattayım. Fakat 24lük klima çok rahat yetecektir. Zaten bu yetmez ise dolap tipi almaktan başka çare yok.
    Böyle düz mantıkta bakınca işte XX m2 ev kesin yeter diyoruz. Altta diğer arkadaşın dediği gibi de olabiliyor. 18K BTU anca salonu soğutabiliyor gibi bir şey dönmesi istemiyorum. O kadar para verip montaj yapınca soğutmazsa ne olacak.
  • 12-07-2024, 14:29:29
    #14
    Salon tipi tavsiye ederim
  • 12-07-2024, 14:33:18
    #15
    mesutcandemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    En az 36.000 BTU olması lazım
    Ölçülerinize göre bu şekilde hesaplanır ama geçişler ve holden salona veya diğer odalara aktarılacağını düşünürsek 36 ve üzeri olması lazım
    Golsime adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Salon tipi tavsiye ederim

    Salon tipi bir ev için problem olur hocam çok yer kaplar birde anlarsınız kadınlar istemeyince alınmıyor. Ayrıca bütçeler açıyor Airfel,ECA markalarından bakıyoruz. bu şey eziyete dönüşmesi tek derdim o
  • 12-07-2024, 14:34:29
    #16
    HasanAYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Salon tipi bir ev için problem olur hocam çok yer kaplar birde anlarsınız kadınlar istemeyince alınmıyor. Ayrıca bütçeler açıyor Airfel,ECA markalarından bakıyoruz. bu şey eziyete dönüşmesi tek derdim o
    Ayrı ayrı odanın m2 sine göre alın başka çareniz yok hocam
  • 12-07-2024, 14:36:57
    #17
    Ayrıca ben daha önce klima yetkili servisi çağırdım hemde bir kaç firma hepsi 12.000 btu hesapladı ben gidip 18 k btu aldım fakat keşke 24000 btu alsaymışım diyorum
    Çünkü ben kendim hesapladığımda 18 btu bulmuştum fiyatına göre 18k btu aldım ama keşke 24 alsaymışım diyorum çünkü klima firmalarının hepsi 12000 yeter diye hesapladı burası için fazla bile dedi
  • 12-07-2024, 14:44:27
    #18
    Evin en üst katta olması ve güneş gören cephelerde olması biraz sıkıntı. Diğer odaların buz gibi olmasını beklemiyorsanız yeterli olur fakat şunu da unutmayın klima diğer odaların sıcaklığına göre değil iç ünitenin bulunduğu alanın sıcaklığına göre çalışır, yani hol hızlıca soğuyacaktır ve ayarladığınız sıcaklığa hızlıca ulaşılacağından klima devrini düşürecektir bu esnada diğer odalar ısınmaya başlayacaktır holün sıcaklığı tekrar yükselince tekrar devri arttıracaktır. Özetle hol daima soğuk kalırken diğer odalarda istenilen sıcaklıklara ulaşamayabilirsiniz ama odaların sıcağını kıracaktır. Bu söylediğim devir olayı klima iyi bir inverter klimaysa geçerlidir, dandik bir markanın inverter klimasıysa ya da standart tip bir klima ise klima devirlenmek yerine sürekli dur kalk yapacaktır bu da ilk senaryoya göre çok daha yüksek elektrik faturası ve verimsiz bir soğutma olarak geri döner.