HasanAYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşte hocam bakıyornuz netten m2 / 2.2 x 1000 diyorlar o da 40 K küsür BTU ediyor.. Hani boş olsa ben hemen soğutuyor diyorum ama odalar var ya.



Hocam Daikin evet en iyisi ama fiyatı pahalı benim için.



Koyduğum yerden karşıya kadar 4 Metre boşluğu var. Şimdi sizin için ölçtüm hocam. Dur kalk olayını bilmiyorum yeterli olur mu sizce (Genişliğide 2 metre +-)



Hocam ya 1 tane 24K alacağız ya da 1x 12K + 1x9K (biri salona biri bir odaya) böyle de odanın biri klimasız kalıyor bu da şuan için sıkıntı gerçekten.) Biz de salonu öyle aman aman soğutmasından değiliz de klima karşısı olan odalar ve hol soğuyunca kapılarda açık olur salonu sadece aşırı sıcaktan koursun yeter gibi düşünüyoruz. Bir de ev olduğu için duvarlar var ya onlar kafa karıştırdı. Düz bi alan olsa al tak soğut gibi oluyor.



Bizim de ev şuan sizin gibi ama evimizin 4 tarafı açık ve en üst kat yani güneş sürekli peşimizi bırakmıyor diyebilirim. İşte emin olamadık valla.



Hocam dış yalıtım mevcut ama evimizin şöyle kötü yanı var 4 tarafı açık. Yani düşündüğünüzde bir tarafı sürekli güneş alıyor güneş batarken de aynı yerin diğer tarafı güneş alıyor.
En üst kat evet çok problem ben ara kattayım. Fakat 24lük klima çok rahat yetecektir. Zaten bu yetmez ise dolap tipi almaktan başka çare yok.