• 17-06-2024, 23:45:17
    #1
    Merhabalar bugün sizlerden tavsiye almaya geldim. Henüz 19 yasındayım gecen sene üniversite sınavına girdim mezuna bıraktım bu sene girdim ve gitmeyi düsünüyorum. Gecen seneden beri kendi capımda isler yapıyorum gecimimi saglıyor anneme babama pek muhtac değilim ama gecen yazdan beri ailem ve cevrem basta olmak üzere herkes sigortalı düzgün bir ise girip calısmamı istiyor geleceğimi düsünmemi istiyorlar bunu düzgün bir dille asla söylemiyorlar. Biliyorum benim yaptıgım seyler büyük isler degil daha fazlasını yapmam gerekiyor ama imkanlar buna el vermiyor ne yapsam bi türlü yaranamıyorum artık ne yapacağımı sasırdım bi yandan okul bi yandan calıscam diyorum bos is oldugunu söylüyorlar ne yapabilirim ben artık.
  • 17-06-2024, 23:53:32
    #2
    aiakos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar bugün sizlerden tavsiye almaya geldim. Henüz 19 yasındayım gecen sene üniversite sınavına girdim mezuna bıraktım bu sene girdim ve gitmeyi düsünüyorum. Gecen seneden beri kendi capımda isler yapıyorum gecimimi saglıyor anneme babama pek muhtac değilim ama gecen yazdan beri ailem ve cevrem basta olmak üzere herkes sigortalı düzgün bir ise girip calısmamı istiyor geleceğimi düsünmemi istiyorlar bunu düzgün bir dille asla söylemiyorlar. Biliyorum benim yaptıgım seyler büyük isler degil daha fazlasını yapmam gerekiyor ama imkanlar buna el vermiyor ne yapsam bi türlü yaranamıyorum artık ne yapacağımı sasırdım bi yandan okul bi yandan calıscam diyorum bos is oldugunu söylüyorlar ne yapabilirim ben artık.
    yaptığın sürdürülebilir bi dönemlik bir işse devam et git üniverisitene takıl orda, üniye gidince karşına daha çok fırrsatta çıkar. insanlar konuşur iyi olsan da olmasan da sallama fazla he ana he baba de geç sen yolundan eminsen
  • 17-06-2024, 23:56:33
    #3
    Size büyükleriniz doğruları söylüyor. Ne olduğu belirsiz işlerle uğraşmanızı istemiyorlar. Çünkü bu işlerle bir yere varamazsınız. Bugün size belki de forumda türlü hesap kasma ve satma, iki yazı değiştirip bir de logo resim eklemekle site yapıyorum demek cazip gelebilir. Ama emin olun ki bu işler iş değildir. Bir yerlere varılmaz bunlarla.
    • LEJY0N
    • aiakos
    • JaimeLannister
    LEJY0N, aiakos ve JaimeLannister bunu beğendi.
    3 kişi bunu beğendi.
  • 17-06-2024, 23:58:27
    #4
    Okuyacağınız bölüm geleceği olan bir bölüm ve adı ülkede hatırı sayılır bir üniversite değilse bir meslek öğrenmeniz daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Sırf bir kaç yıl uzaklaşayım, vakit geçireyim diyerekten gitmek yerine o bir kaç yılda bir meslek üzerinde uzmanlaşabilirsiniz. Elektrik teknisyen, sanayi veya herhangi bir iş kolu. Meslek bu devirde candır.
  • 18-06-2024, 00:43:22
    #5
    Kesinlikle bir meslek öğrenmenizi ve gerçek bir iş ile uğraşmanızı bende tavsiye edeceğim. 33 yaşındayım hayatımda en pişman olduğum şeydir. Okul mokul hikaye bu devirde herkes üniversite okuyor eğer gerçekten doktor öğretmen vs olunmayacaksa kesinlikle meslek öğrenin düzenli bir işiniz olsun..
  • 18-06-2024, 09:11:20
    #6
    Evet elşndeki imkanlar buna izin veriyorsa maaşlı çalılmak zorundasın...

    Ama unutma ki kendi işini yapmazsan, danışmanlık yapmazsan, freelamce çalışmazsan ekonomik olarak asla ilerleyemeceksin. Çalılma düzeni insanları oldukları yerde turma, borçlandırma ve sermaye sahibine para kazandırmaz üzere kurulu bir düzendir.

    Ne yaparsan yap ama planların arasında para getiren bir iş sahibi olmak bulunsun. Trk başına yapıyor bile olsan daha huzurlu bir hayatın olduğu gibi parqsal anlamda sıçrama yapma fırsatın olur. Maaşlı çalılyütığın sğrece o fırsatın olmayacak.

    Kendi yağınla kavrulabiliyorsan yatırım yap mutlaka, hemen başla. Tefas fonlarından al her ya bir tane iki tane. 1 lşraya bile fon var. Senin emekliliğin asıl o birikşmlerin olur. Altın gümüş veya bunların sertifikalarımdan topla. Önünde uzun yıllar vaR zamanı geldiğinde çok memnun olacaksın. Bu yatırımları unut. Bu paRalarla araba almayacaksın, tatile gitmeyeceksin, evlenmeyecek nişanlanmayacaksın. Bu para senin sırrın olacak. Kimseye asla ama asla söylemeyeceksin. Hemen para ister insanlar. Hava atma, fikşr verme, sus, sessiz kal. PaRa konusunda ketum ol. Arkadaşlarına tanıdıklarına borç verirse "o saati" "o arabayı" ve zamanı geldiğünde "o hatunu" alamazsın. "O hatuna" birikimlerini söylerden de ilerleyen yaşlarda anca "havanı" alırsın. Yaz bunları bir kenara.

    Dediklerimi yaparsan Bir süre sonra kendine güvenir artar, yürüyüşün bile değişir.herkes öfleyip pöflerken hafifçe bir gülümseme gelir yüzüne. İş o an istediklerinşn sana gökten yağmaya başlayacağı andır.

    Ben çok geç atıldım kendi işimi kurma olayına. Hatta me cbur kaldım diyebiliriz. Çok güzel pozisyonlarda anormal paralara çalışıyordum çünkü. Pirimler, arebalar, telefonlar, asistanlar... şimdiki aklım olsa hiç suratına bile bakmazdım o işlerin. Devir de müsatti tabii, sen şu anda başka bir ekonumide yaşıyorsun. Değerlendirmeni kendin yapacaksın.

    İş güç bir yana.... biriktir. Elindeki adedi arttır. Ve unutma.... bir erkeğin tek dostu banka hesabıdır.