Evet elşndeki imkanlar buna izin veriyorsa maaşlı çalılmak zorundasın...

Ama unutma ki kendi işini yapmazsan, danışmanlık yapmazsan, freelamce çalışmazsan ekonomik olarak asla ilerleyemeceksin. Çalılma düzeni insanları oldukları yerde turma, borçlandırma ve sermaye sahibine para kazandırmaz üzere kurulu bir düzendir.

Ne yaparsan yap ama planların arasında para getiren bir iş sahibi olmak bulunsun. Trk başına yapıyor bile olsan daha huzurlu bir hayatın olduğu gibi parqsal anlamda sıçrama yapma fırsatın olur. Maaşlı çalılyütığın sğrece o fırsatın olmayacak.

Kendi yağınla kavrulabiliyorsan yatırım yap mutlaka, hemen başla. Tefas fonlarından al her ya bir tane iki tane. 1 lşraya bile fon var. Senin emekliliğin asıl o birikşmlerin olur. Altın gümüş veya bunların sertifikalarımdan topla. Önünde uzun yıllar vaR zamanı geldiğinde çok memnun olacaksın. Bu yatırımları unut. Bu paRalarla araba almayacaksın, tatile gitmeyeceksin, evlenmeyecek nişanlanmayacaksın. Bu para senin sırrın olacak. Kimseye asla ama asla söylemeyeceksin. Hemen para ister insanlar. Hava atma, fikşr verme, sus, sessiz kal. PaRa konusunda ketum ol. Arkadaşlarına tanıdıklarına borç verirse "o saati" "o arabayı" ve zamanı geldiğünde "o hatunu" alamazsın. "O hatuna" birikimlerini söylerden de ilerleyen yaşlarda anca "havanı" alırsın. Yaz bunları bir kenara.

Dediklerimi yaparsan Bir süre sonra kendine güvenir artar, yürüyüşün bile değişir.herkes öfleyip pöflerken hafifçe bir gülümseme gelir yüzüne. İş o an istediklerinşn sana gökten yağmaya başlayacağı andır.

Ben çok geç atıldım kendi işimi kurma olayına. Hatta me cbur kaldım diyebiliriz. Çok güzel pozisyonlarda anormal paralara çalışıyordum çünkü. Pirimler, arebalar, telefonlar, asistanlar... şimdiki aklım olsa hiç suratına bile bakmazdım o işlerin. Devir de müsatti tabii, sen şu anda başka bir ekonumide yaşıyorsun. Değerlendirmeni kendin yapacaksın.

İş güç bir yana.... biriktir. Elindeki adedi arttır. Ve unutma.... bir erkeğin tek dostu banka hesabıdır.