Apple destekten randevu alırsa kısa sürede dönüş yaparlar gerekli teyitleri sağlayıp kullanıma açabilirler
Apple destekle canlı sohbet iletişime geçtik, durumu izah ettik, bizi Apple sıfırlama sayfasına yönlendirdi, servise de götürseniz aynı işlemi yapacak dedi.
icloud.com üzerinden giriş yapmaya çalışın. Yapabilirseniz orada fotoğraflarda bakın. Eğer fotoğrafları icloud üzerinde görebilirseniz fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Fakat sıfırlasanız bile telefon açıldığında yine size appleid şifrenizi soracaktır.
İşin kötü yanı iCloud şifresini de hatırlamıyor, pc den açmak için telefona onay ekranı gönderiyor, telefonu açamadığımız için şifreyi sıfırlayamıyoruz.
Telefonu sıfırlar iseniz tüm veriler silinir fotoğrafların gitmeme gibi bir ihtimali olmaz. İki faktörlü kimlik doğrulamada aktif değilse şifreyi sıfırlamak için cihazın faturası gerekecektir. Eğer ki cihazın faturası mevcut ise apple destekten sorunu çözebiliirsiniz. İkinci bir alternatif ise pcden itunes ile daha önce yedek aldıysa itunes üzerinden yedekleme yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Sonrasında telefonu silersiniz.
Maalesef pc'den iTunes yedeği yok. İki faktörlü kimlik doğrulama aktif değil diye tahmin ediyorum, cihazın kutusu faturası her şeyi var. Apple destek maalesef canlı sohbet de beni cihazı sıfırlama sayfasına yönlendiriyor

En iyisi sanırım Zorluya götürmek olacak.
Hocam cihaz sıfırlama sonrasında icloud şifresi isteyecek bilginiz olsun eski icloud. Apple destek ile görüşün, cihaz faturası vs kullanarak tekrar açabiliyorlar.
En son ne zaman yedek alındığı bilinmiyorsa format daha sıkıntılı olacaktır. İcloud şifresini apple sfırlasa bile telefon sıfırlandığı için eğer yedeklerde yoksa gitmiş olur resimler.
Telefonu sfırılamadan apple destek ile irtibata geçin direk
Telefonu sıfırlamadık henüz, gündüz Apple destek canlı sohbete bağlandık durumu izah ettik, bizi Apple telefonu sıfırlama sayfasına yönlendirdi

Telefonu sıfırlamayı düşünmemede ki mantık şu aslında, telefona erişim sağlamak. Telefona erişim sağladıktan sonra iCloud şifre sıfırlama aşamasında SMS doğrulaması ile şifreyi yenileyebiliriz diye düşünüyorum. Yoksa telefonu sıfırlamak en riskli iş, çünkü fotoğrafları en son ne zaman yedekledi bilmiyoruz, belki hiç fotoğraf senkronizasyonunu açmadı hiç bilmez, anlamaz öyle şeyleri.
Sanırım en doğrusu, Apple servisine götürmek olacak, sıfırlamak telefona erişmek açısından makul olanı ama fotoğraflara erişmek konusunda en riskli olanı.