• 03-10-2023, 08:47:32
    #19
    emrecanyk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tamam burada ortak noktayız onun kirası ya da depozitosu ile işimiz yok eve yeni düzgün bir kiracı bulduktan sonra fakat ya veremezsek? biz bunda kaygı duyuyoruz.

    Zaten şöyle bir durum var o eve taşındıktan sonra aynı sokakta yan binalarda 2 adet kiralık ev daha çıktı kira fiyatları aynı sayılır 1 aşağı 1 yukarı bu olay olduktan sonra kendisi evden çıkmak istedi sonuçta evi önceden eşi ile beraber gezip görmüştü küçük büyük sadece bir yalandan ibaret
    Emsallerine göre normal bir kira isterseniz niye bulamayasınız ki? Kira fiyatlarının düştüğünü düşünüyorsanız sizde oturun konuşun indirime gidin oturmaya devam etsin. Kiraya vermekle vs. uğraşmamız olursunuz.
  • 03-10-2023, 08:51:35
    #20
    Arkadaş dünya meselesi haline getirmeyin ya, depozito sana ait bir para değil zaten. Eve bakarsın herhangi bir zarar boya vs durumu varsa onu düşer geri kalanı verir gönderirsin. Kiralayan keyfinden büyük maliyetlere girerek komisyon nakliye vs vermez zaten. Bırak uğraşma, yeni kiracı bulur geçersin. (Ki biz de daireler ve dükkanımızda girene de istediğin zaman çık diyor, kira artışlarında ise enflasyon ve devlet sınırına uyuyoruz. Kafamız da rahat gönlümüzde, tavsiye edilir.)
  • 03-10-2023, 08:51:56
    #21
    Hocam geçerli veya zorunlu bir sebepleri olmadığı için ben açıkçası depozitoyu vermezdim. Kira bedelinin ise kalmadıkları gün kadarını hesaplayıp iade ederdim.
  • 03-10-2023, 08:52:16
    #22
    İki aylık kirasını yakacaksınız ve iade edeceksiniz. Vicdanen rahat olacaksınız karşı tarafta yok çekmeyecek.o sürede de yenisi bulunur eve güveniyorsanız.

    .
    Babamın teklif şu oldu kiracıya depozitoyu yakarım yeni bir kiracı bulana kadar boş kaldığı süre için kira ödersin

    Babanızın bilerek boş tutmayacağı ne malum? Bu sözüm kiracı gözüyle düşünülüp yazılıyor.
  • 03-10-2023, 08:53:30
    #23
    Ben olsam biraz empati yapardım ve vicdanım ne diyor diye sorar, onun sesini dinlerdim. Benim de kiracılarım var. Biri işsiz kaldı 3 aydır ben kira almadım almayacağım. Çünkü durumu biliyorum. Bu bir imtihan alanı. Evler dünyada kalacak, hesabı ben vereceğim...
  • 03-10-2023, 08:56:02
    #24
    makalist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben olsam biraz empati yapardım ve vicdanım ne diyor diye sorar, onun sesini dinlerdim. Benim de kiracılarım var. Biri işsiz kaldı 3 aydır ben kira almadım almayacağım. Çünkü durumu biliyorum. Bu bir imtihan alanı. Evler dünyada kalacak, hesabı ben vereceğim...
    hocam ev küçük diye çıkan kiracınız var mı? Bu evi küçük bulup başka eve gidecekse zaten en az %25 daha fazla kira ödeyecek o yalan söylüyor bu ev orada ki en uygun evlerden. Yani Aptal yerine koyulmak ve zarara uğratılmak aşırı can sıkıcıdır.

    Bizimde başka kiracılarımız var biri 1.750TL'ye oturuyordu hiç ses etmedik zorda olana durumu olmayana her zaman kapımız açık
  • 03-10-2023, 08:57:09
    #25
    Birincisi depozito sizin olmayan paradır. Eve bakarsın zarar yok ise vermek zorundasın.

    İkincisi ev boş kaldığı sürece kira alırım diye bir durum yok. 1 yıl sözleşme sürecinde siz kiracıyı çıkaracak olsaydınız, kiracının oturmayacağı sürelerin ücretini geri verecek miydiniz ?
    Babanınızın bilerek boş tutmayacağının garantisi yok.

    Adil ve vicdanlı olan bana göre oturduğu sürenin kirasını alın ve depozitoyu geri iade edin zarar yok ise.
  • 03-10-2023, 09:00:09
    #26
    MeKa01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İki aylık kirasını yakacaksınız ve iade edeceksiniz. Vicdanen rahat olacaksınız karşı tarafta yok çekmeyecek.o sürede de yenisi bulunur eve güveniyorsanız.

    .
    Babamın teklif şu oldu kiracıya depozitoyu yakarım yeni bir kiracı bulana kadar boş kaldığı süre için kira ödersin

    Babanızın bilerek boş tutmayacağı ne malum? Bu sözüm kiracı gözüyle düşünülüp yazılıyor.
    Evimizi neden boş tutalım hocam o teklif daha çok şu şekilde yanlış anlaşılma olmuş ; "Sen evde oturmaya devam et seni bulan emlakçı yeniden bir kiracı bulsun sen çık o girsin "

    Benim şahsi fikrim gönlümden geçen şu bu adam asgari ücretli veya durumu iyi olmayan birisi olsa ben yardımcı olurum çık kardeşim hatta bir sürede otur derim.
    Ama adamlar zengin 6 ayda bir zamlarını alıyorlar rahatları yerinde ev küçük diye çıkıyorsa daha çok kira vermesi gerecek zaten

    Kusura bakmayın da biz parayı kolay kazanmıyoruz açıkcası biz esnaflıktan geliyoruz ellerimin simsiyah olduğunu bilirim para kazanmak için yeri kazıyoruz bu kadar kolay değil açıkcası
  • 03-10-2023, 09:01:43
    #27
    Kardeş, biri seni aptal yerine koyuyorsa, bil ki en büyük aptal odur ve farkında bile değildir...
    Ben sana diyorum ki; madem konuyu açtın, fikir istiyorsun; diyorum ki vicdanın ne diyor bu işe? Bir sor bakalım ne diyor?
    saygılar...