Herkese merhabalar,bir konuda bir süredir düşünüyorum sürekli ikilemde kalıyorum.Siz olsanız ne yaparsınız?
Kendi oturduğum bir dairem vardı 180 m.kare,dubleks.Kapalı terasım vardı,koltuk takımı,tv,playstation kurmuştum.Arkadaşlar,kuzenler gelir sık sık mangal yapardık,önü açıktı,manzarası güzeldi.Babam birgün paraya ihtiyacı olduğunu ve evi satıp parasını verirsem 1 seneye daha iyisini alacağına söz verdi.Evi satıp kiraya çıktık,yıllar geçti ancak ev geri gelmedi,babamla aram açıldı.Zaten bende takıntı olmuşken kiraların artışı ile iyice bunaldım.
2018'de bir marka kurdum,o zamanlar sektörde neredeyse tektim,işe başlar başlamaz para kazanmaya başladım.Pandemide bir anda işler üçe dörde katladı,sabahlara kadar işi geliştirmek için uğraştım,başarılı da oldum kendi kanaatime göre.3 sene önce birkaç teklif te aldım bu sektörün büyüklerinden,iyi de para verdiler o zamana göre,oturduğum daireyi alabiliyordum o parayla.Satmayı düşünmedim,çünki markayı satıp ev alırsam geçinemiyorum öyle de bir durum var.Bir gönül bağım oldu,sektördeki herkes ismimizi biliyor,tanıyor.Marka adı ile bir firmaya gittiğimde tüm kapılar açılıyor,manevi olarak haz veriyor insana.
Diğer yandan ev alma işi psikolojik bir durum oldu,ne markadan vazgeçebiliyorum,ne ev alma isteğinden.Büyük firmalara konuyu açayım diyorum,vazgeçiyorum,ya satılırsa diyorum.Ama sonra yok yok ev almalısın diyorum.Çok arada kaldım,haydi bana bir akıl verin..
Markamı Satmalı Mıyım?
8
●414
- 02-10-2023, 18:04:07Merhaba,
öncelikle geçmiş olsun. Şahsen işinizi daha fazla ilerletmenizi öneriyorum. Eğer işinizden para kazanıyorsanız ve ilerleyen süreçlerde gerçekten size daha fazla gelirler getireceğine inanıyorsanız, işinize odaklanın. Eğer işiniz yavaşça düşüyorsa, gelirler azalıyorsa; satın ve daha farklı bir işe yönelin. Zaten bahsettiğiniz seviyeye getirdiğinizde, ticarette bir yetkinliğinizin olduğu anlamını taşır.
Şahsi görüşüm olarak söylüyorum tamamen. Önce işte kendinizi geliştirip güzel gelirler sağlarsanız ev alabilirsiniz bir süre sonra. Tabii sadece kendim görebildiğim kadarıyla yorum yapıyorum, daha detayını bilemem.
İş hayatınızda başarılar dilerim - 02-10-2023, 18:04:36Bunu da çok düşündüm,firmaların hepsi İstanbul'da ben Ankara'dayım.Bu durumda satınca çalışma durumumun olacağını pek sanmıyorumBLev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-10-2023, 18:07:25İşimden kazanıyorum,günden güne büyüyor diyebilirim.3 sene önceye kadar evet ev alabiliyordum ancak kiralar gelirimin yanında çok cüzi bir rakam kalıyordu,gerek duymadım.Şu anda alamıyorum malesef,Çankaya'da ev fiyatları daha da uçtu,oturduğum ev 4 milyon oldu.shentaweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-10-2023, 18:15:51Bana da en mantıklısı kenara 500 bin koyabilecek şekilde satmam,yoksa eve kira vermeyeceğim belki ama geçimimi nasıl sağlayacağım!DenizAli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kazanıyorum ancak ev fiyatları o kadar uçtu ki satmadan alamıyorum malesef,konut kredileri de malum faiz oranı çok yüksek 3 milyona çıkan aylık ödeme 90 bin.Ateeq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu da araştırdım,Ankara'da merkeze uzak semtlerde bile ev fiyatları çok yüksek,ama asıl sorun kredi faizleri.1,5 milyon kredinin ödemesi 46 bin tlziynetorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle