Başlıkta belirttiğim gibi bir kişi adına bu ücret ödemeleri nasıl yapılır?
Ve ne zamana kadar yapılır acaba? Yardımcı olabilecek var mı?
Dava harç ücreti ve ceza nereye ödenir?
10
●330
- 25-06-2023, 21:16:03
- 25-06-2023, 21:18:40UYAP'a giriş yaptığınızda dosyaya girdikten sonra Üst kısımda Ödeme kısmına tıkladığınızda alt tarafta Ödeme tipi olması gerekiyor. Ordan kredi kartı veya eft ile ödeyebilirsiniz.
- 25-06-2023, 21:20:17herzaman olmuyor hocam o bana 1 hafta sonra kağıt geldiyditedbundy1312 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-06-2023, 21:22:09Hukuk mahkemelerinde yargılama giderleri ile harçlar davacı tarafından ödenir. Bu masraflar ve harçlar davacı tarafından mahkemeler veznesine yatırılır.
Adli para cezası mahkeme tarafından verildikten sonra ilgili kişiye tebligat yapılır. Tebliğin alınmasını müteakip ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın infaz bürosuna müracaat edilir. Buradan alınacak yazı ile vergi dairesine gidilir ve adli para cezası vergi dairesi veznesine ödenir. - 25-06-2023, 21:31:54Üyeliği durdurulduyukarıda yazılan KISMİ DOĞRU , genel anlamda sizi zarara uğratacak şekilde YANLIŞTIR .
İŞİN DOĞRUSU :
size gelen ceza/mahkeme kağıdı/ödeme emri'nde ve/veya edevletten/uyaptan öğrendiğiniz DOSYA NUMARAsında yazan borç miktarı SADECE dosya hesabıdır,kapak hesabı değildir.
DOSYA HESABI NEDİR ? : Dosya hesabı tarafınıza açılmış icra-dava gibi durumlarda , açıldığı günden itibaren ve/veya borcun kesinleştiği günden itibaren dosyanızda yazan borç miktarıdır.
KAPAK HESABI NEDİR ? Kapak hesabı , borcunuz belli , ödeme günü de belli ama siz henüz ödeme yapmadınız , ödemeyi 1 gün bile sonra yapmış yada yasal süre 7 gün içinde yapmış iseniz ana borç üzerinden günlük ortalama %7-%18 genel borç üzerinden günlük faiz işler. B
PEKİ ARADAKİ FARK NEDİR ? : Dosya hesabına göre uyaptan online ödeme yaparsanız , siz borcunuzu ödediğinizi ve dosyanızın en kısa zamanda kapanacağını sanırsınız. Oysaki kapak hesabı yapılmadığı için geride kalacak 1 TL için bile dosyanız kapanmaz ve icranız/dava dosyanız halen açık kalmaya devam eder ve belli bir müddet sonra yine dosya kapanmadığı için karşı avukat kötü niyetli çıkarsa, o 1TL yi de yasal olarak tahsil etmek için size tekrar icra/dava açar ve bu sefer de minumum 1.800 TL lik avukat ücretini de ödemek zorunda kalırsınız.
NE YAPILMALI ? : Dava dosya ve icra borcunuz ve de e-imzanız var ise DOSYA KAPAK HESABINI bir dilekçe ile talep edebilirsiniz. Muhtemelen aynı gün veya 24 saat sonrasına kapak hesabını online olarak dosyanıza yüklerler ve sizde online bu ödemeyi yaparsınız ve dosyanız otomatik kapanır.
Bu işlerden anlamıyor , ve de avukatınız yok ise (Avukatınız olsa zaten sormadınız , biliyorum) size en yakın Adliyeye gidin ,İlgili icra/hukuk kalemine gidin , dosya numaranızı söyleyin ve ödeme yapmak istediğinizi söyleyin.Kapak hesabı yapıp size verirler. Üzxerinizde nakitiniz var ise nakit ödersiniz.ve/veya Vakıfbank kredi kartınız varsa kartla taksit yapabilirsiniz. Nakit yok ve vakıfbank kart da yok ise, kapak hesabı dosyanız ile size en yakın vakıfbanka gidip ödemeyi yapabilirsiniz.
Kvkk Uzmanı , Adli Bilişim Uzmanı , Avukat Katibi , E-İmza ve Kep Adres Ana Bayisi olarak sorunuz cevaplandı - 25-06-2023, 21:34:17yesariLTD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntületedbundy1312 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleyesariLTD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleRunaway adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleHepinize teşekkür ederim yardımlarınız için. Sanırım en doğrusu bayram sonu adliyeye gitmekinteraktifhzmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-06-2023, 21:51:18Merhaba, yukarıda yazılan kısmî olarak doğru derken benim mesajımı kastediyorsanız ben yalnızca genel bir bilgilendirmede bulundum. Ödenmeyen mahkeme veya vekâlet ücretleri için direkt icra takibi başlamaz, dolayısıyla faiz de işlemeye başlamaz, diğer icra giderleri de henüz doğmuş değildir. Yani eğer henüz icra takibi açılmamışsa ve ödeme emri icra dairesince borçluya gönderilmemişse; sizin belirttiğiniz aşamalara henüz gelinmemiştir. Konunun ilk mesajında "adıma ilamlı icra açıldı" tarzı bir ibare göremedim. Belirttiğiniz dosya hesabı, kapak hesabı gibi icra hukukuna dayanan durumlar borçlu ödemeyi tebliğ aşamasında gerçekleştirmemişse icra takibi başlatıldığı hallerde oluşur.interaktifhzmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son olarak yazdığınız bilgilendirici ve aydınlatıcı bir mesaj olup iyi niyetli düşünürken altına link koymanız da usulsüz. R10'daki konularda insanlara yardımcı olmak için cevap yazmanızda bir sakınca yok ancak belirttiklerinizin altına kendinizi sıfatlandırarak reklam yaptığınız takdirde Avukatlık Kanunu'nu ihlal etmiş oluyorsunuz.
Avukatlık Kanunu md. 35
Yalnız avukatların yapabileceği işler
Madde 35 (Değişik: 26/2/1970 - 1238/1 md.)Kanun işlerinde ve hukuki meselelerde mütalaa vermek, mahkeme, hakem veya yargı yetkisini haiz bulunan diğer organlar huzurunda gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etmek ve savunmak, adli işlemleri takip etmek, bu işlere ait bütün evrakı düzenlemek, yalnız baroda yazılı avukatlara aittir.
1136 S.lı Avukatlık Kanunu MADDE 55
Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kağıtlarında avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.
(Ek : 2/5/2001 - 4667/35 md.) Bu yasak, ortak avukatlık bürosu ve avukatlık ortaklığı hakkında da uygulanır.
(Ek : 2/5/2001 - 4667/35 md.) Yukarıdaki yasaklara ilişkin esaslar Türkiye Barolar Birliğince düzenlenecek yönetmelikle belirlenir.
İyi forumlar dilerim. - 25-06-2023, 21:56:48Üyeliği durdurulduRunaway adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ahahahahaha
Keşke avukat olsaydım da dediğiniz avukatlık kanunu çiğnemiş olsaydım.
o kadar bilgiyi veren adam , elbet avukatlık kanunu da iyi bilir.
haricen avukat olsam burda ne işim var.
diğer yandan ben ne seni ne de bir başkasını kast ettim. üzerine alınan alınır.
diğer yandan yazdıklarımda sadece icra ibaresi geçmiyor. dava/icra diye sürekli tekrar etmişim.
bu bnm bildiğim değil , sürekli dava ve icra ödediğim için artık ezbere bildiğim bir olaydır.
diğer yandan soruyu soran arkadaş net olarak belirtmediği için net belirteçli cevap da kullanmadım. genel geçer anlatımla konuya açıklık getirdim
konu ilamlı yada ilamsız icra değil , ancak ne olduğu da belli değil. genel anlamda yazdıklarım sonuç olarak halen geçerlidir.
bana hatırlatma yaptığını sanarak paylaştığın kanun maddelerini boşa yazmış olmamak için , otur , benim avukat olmam için dua et , ben avukat olduktan sonra bu konuyu bana hatırlatırsın