• 28-03-2023, 17:42:17
    #10
    Danışman
    Aksgod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ortaklar anlaşamıyor hocam , mahkemede mesela dönümü 200 binse kac binden satılır
    Bilirkişi incelemesi sonucu belirlenen tutarın yarısından ihaleye çıkar. Alan olmazsa iptal olur.
    Sonra tekrar yapılır. %50 + 1 TL veren de alabilir. Çok daha farklı bir sonuçta çıkabilir.

    Arabulucu ve bağımsız değerleme ile süreci çok daha ucuza mal etmeyi düşünürseniz profilimdeki numaradan ulaşabilirsiniz.
  • 29-03-2023, 13:44:31
    #11
    Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
    Hocam mahkemeyi açarsın, dosyaya bilirkişi atanır devlet kayıtlarında olan emsal değer üzerinden bi fiyat biçilir , bu rapor dosyaya girer. Değerlemeyi beğenmezseniz mahkemeye itiraz edersiniz , mahkeme tekrar uygun görürse ya ek rapor ister ya da yeni bir bilirkişi atar dosyaya tekrar DEĞERLEME yapılır.

    Bu belirlenen tutar netleştikten sonra o fiyat üzerinden satışa hazırlanılır. İlk ihalede satılmazsa 2. ihalede daha düşük bir oran ile satışa çıkar. 1- %60 2 - %40 değişmediyse.

    Ancak bu fiyatlara gelen tekliflerin üstünden fiyat piyasa değerine çok daha yakın bi fiyatada satılabilir aşağısındada kalabilir. Satış sonrasında hissedarlara bölünür , yargılama sürecinde gerçekleşen masraflar düşülüp taraflara payı dağıtılır. Ancak bu süreç oldu bittiyle olacak iş değil. Sadece bilirkişi atanıp raporun gelmesi 1-1.5 yıllık bi yargılama süreci.