• 02-03-2023, 10:39:24
    #28
    VBuMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet haklısınız, sigara bırakan bir kişinin metabolizması yavaşlar. Günlük kalori ihtiyacı düşer ve mevcut düzene devam ederse ihtiyacından fazla kalori almış olacağı için kilo alır. Bu yüzden sigarayı bırakmadan önceki haline göre daha fazla for sarfetmesi gerekir. Ya da daha az beslenmesi.
    sıgarayı bıraktıktan sonra ya daha az beslencez yada daha fazla efor sarfetcez dogrumudur
  • 02-03-2023, 10:41:38
    #29
    Söz ile sigara bırakılmaz hocam. Ufacık bir şeyin senin iradeni esir almasını istiyorsan yapacak bir şey yok. İlla bir söz gerekiyorsa o sözü senin kendine vermen gerek sigarayı bıraktım diye.
  • 02-03-2023, 10:54:23
    #30
    backlinkmatik.com
    VBuMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet haklısınız, sigara bırakan bir kişinin metabolizması yavaşlar. Günlük kalori ihtiyacı düşer ve mevcut düzene devam ederse ihtiyacından fazla kalori almış olacağı için kilo alır. Bu yüzden sigarayı bırakmadan önceki haline göre daha fazla for sarfetmesi gerekir. Ya da daha az beslenmesi.

    evet hocam duzeltme icin tesekkurler bu arada metabolizma dusuyor ben cikar yazmisim sehven
  • 02-03-2023, 10:55:48
    #31
    Sigarayı her çekişinizde ömrünüzün biraz daha kısaldığını unutmayın.

    Edit: içmesinizde her saniye kısalıyor, ancak siz içerek bu süreci hızlandırmış oluyorsunuz.
  • 02-03-2023, 11:21:43
    #32
    sigara içen birisi leş gibi kokar.terleyince teri çok pis kokar.gaz çıkardığında gazı bir başka pis kokar.tuvalete girdiğinde idrarı ve dışkısı acayip pis kokar.sorsan kendisi bunukabul etmez ama etraftakiler hisseder. bunu düşünün bence
  • 02-03-2023, 11:22:16
    #33
    BaykalTicari adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    başladığımdan beri bırakamıyorum ne yapsam ne etsem olmuyor nası bırakıcam kafada bitirsemde saatler sonra durunca birden öyle bi canım istiyorki anlatamam
    Sağlığınızdan çok cebinize yazık, boşa para çıkıyor. Sözümü yanlış anlamayın çünkü sigara içen biri zaten farkında olduğu için bari para kısmını biraz düşünsün.

    Hayata nasıl bakıyorsunuz bilemem ama normal koşulda yaşama ihtimalinizi daha yüksek tutmayı istiyorsanız, içmemeniz gerek.

    Ben çok yaşamasam da olur derseniz, ilerisini sancılı geçirmek istemiyorsanız yine bırakmanız gerekli.

    Sosyal bir insansanız, veya olmaya çalışıyorsanız, sigara sevmeyen insanlar yanınıza fazla yaklaşmayı tercih etmeyebilir. Güzel kokmak güzeldir. Siz para verip tam tersi kşrleniyorsunuz.

    Görnüşünüze önem veriyorsanız sigarayla zayıflıyorum adı altında bahane oluşturup kendinizi küçültmeyin, biraz azim göstererek spor ile zayıflayabilirsiniz hatta üstüne kas koyup kendinizi daha özgüvenli hissedersiniz.

    Dişlerinize, oturduğunuz yere ve arabanıza tamamen tahribat zarar. Hem para veriyorsunuz hem sağlığıa ve malınıza zarar veriyorsunuz. Koku duygularınız köreliyor, sigara içen birinin aldığı lezzetle, sigara içmeyen birinin aldığı lezzet farklılaşır.

    Her şeyi geçtim işin sonunda sigarayı siz değil, sigara sizi bırakır. Sigara sizi bıraktığı zaman dünyada ki mini cehennem simulatorüne hoş geldiniz, bol şanslar.
  • 02-03-2023, 11:32:21
    #36
    o seni bırakmadan sen onu bırak