Selamlar, adıma icra dosyası 22.11.2022 de açıldı ben o günden beridir ne kredi alabiliyorum ne de başka bir şey dosyayı kapatmaları için ödemeyi 5 gün içerisinde yaptım ve kendilerine ödeme yaptıgımıda bildirmiştim.Daha sonrasında yaklaşık 2 hafta kontrol etmedim sonra bi bakayım dedim dosya hala açık görünüyordu, aradım hukuk bürosunu unuttuklarını söyleyip dosya iptal talebini 08.12.2022 de gönderdiler.Neyse dedim insanlık hali olur.Aradan yine 2 hafta geçti kontrol edeyim dedim baktım dosya hala açık icra dairesi tarafından tahsil harcı yatırılmadığı için reddedilmiş, üstüne 5 gün geçmiş hukuk bürosunu aradım yine unuttuklarını söyleyip tahsil harcını yatırdılar.Şimdi şöyle bir durum var avukatın yatırdığı tutar 106TL ben uyaptan kontrol ettiğimde dosya hesabında tahsil harcı 273TL olarak gözüküyor.Avukat mı yanlış tutar yatırdı yoksa farklı bir şey mi var.
Not : Avukatın hukuk bürosuna ulaşamıyorum şuan için.
Eğer ki avukat yine yanlışlık yaptıysa hukuki işlem başlatabilir miyim? Bu durumdan ötürü ne kredi çekebiliyorum ne başka bir şey.
İcra dosyası hakkında
11
●376
- 05-01-2023, 16:19:57Merhabalar.
İcra dosyasına avukat tarafından gönderilen yazıda eğer "tahsil harcı ve kapatma masrafları borçlu üzerine bırakılmak üzere dosyanın kapatılması" ve ya bu minvalde bir yazı yoksa ve haricen tahsille dosyanın kapatılmasını talep ettilerse. Avukat kusurlu olabilir. Baroya şikayet edebilirsiniz. Ama bu anlamda bir yazı varsa icra dairesine gidip dosyayı kendiniz kapatmanız gerekiyor. Avukatın burada herhangi bir sorumluluğu bulunmaz. Vatandaş UYAP üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun.
İyi forumlar - 05-01-2023, 16:21:19@Fahrettin; 1-Dosyanın Haricen Tahsil nedeniyle kapatılmasını talep ederim. talep göndermişler hocam
Vergi daireside böyle cevap veriyor
1-Dosyanın Haricen Tahsil nedeniyle kapatılması talebinin REDDİNETAHSİL HARCININ YATIRILMASI HALİNDE TALEBİN KABULÜNE KARAR VERİLDİ.
Burda şöyle bir durum var dosya hesabında tahsil harcı 273 TL yazıyor ama avukat 106 TL olarak yatırmış - 05-01-2023, 16:25:23Hocam daha önceden kısmi ödemeler yaptıysan, o tahsil harcı her ödemede biraz biraz kesilir. O yüzden aradaki fark daha önce ödendiğinden dolayı avukat, kalan tahsil harcını tamamlamıştır. Sen vatandaş portala gir, orda tensip zaptı var. Son tensip zaptını oku bakalım ne diyor. Yapabiliyorsan da telefonla ulaşmaya çalış icra dairesine. Gerekirse forumdan bir arkadaştan yardım iste, gidip baksın bu dosya neden kapanmıyor diye. Avukatların bazıları yapıyor böyle, ödeme aldıktan sonra hadi eyvallah. Aslında direkt icra dairesine yatırsaydın kafan rahat ederdi. Hepsini tek seferde kapatmış olurdun. Avukata ödeyince bazı avukatlar parayı alıp sonra umursamıyor. Vatandaş da burda 200 300 liralar için yıllarca dosyanın kapanmasını bekliyor.
- 05-01-2023, 16:30:34Ödemeyi tek seferde yaptım.Son tensip zaptında bu yazıyor hocam. "1-Dosyanın Haricen Tahsil nedeniyle kapatılması talebinin REDDİNETAHSİL HARCININ YATIRILMASI HALİNDE TALEBİN KABULÜNE KARAR VERİLDİ. "Wertomy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hemen aradan çıksın diye avukatla hallettik yaptık bir hata bakalım.İcra dairesine ulaşmaya çalışacağım ayrıyetten avukat hakkında şikayette de bulunucam eğer tekrardan yanlışlık yapıldıysa.Teşekkür ederim yorumunuz için. - 05-01-2023, 16:32:46sicilini sildirsen bile kredi kuruluşları ve bankalar kendi sicil kayıtlarını tutuyorlar. bir süre kredi alamazsın. bir ihtimal banka şubesinden insiyatif alıp sana kredi verecek birini bulursan daha sağlıklı olur süreç.
- 05-01-2023, 16:34:37Madem sen o icra dairesinin harç hesabına aradaki farkı öde hocam. Aradaki farkı kuruşu kuruşuna hesapla, sonra o adliyenin sitesine gir, icra dairesi bilgilerinde 2 hesap numarası yazar. Bir tanesi emanet hesabı, öteki harç hesabı. Sen harç hesabına aradaki farkı öde, öderken açıklamaya da dosya numarasını yaz, örnek: 2022-2222 esas tahsil harcı. Bu şekilde ödeme yaptığın zaman dosyan kapanır. Ama şöyle bir durum da var, o dosyadan bankaya haciz kaldırma yazısı yazılması lazım. Ya elden takipli alacaksın yazıyı, çalıştığın bankaların şubelerine dağıtacaksın, ya da banka başı masraf ödeyerek icradakilerin sistem üzerinden yazı yazmalarını sağlayacaksın. Durum bu.realyrats adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle