• 09-08-2022, 14:56:24
    #1
    Arkadaşlar merhaba bir arkadaşım Bağkurlu sirket sahibi, eşide yanında çalışan olarak gösterilmiş ve sgk ücretini ödüyor. Eşi şuan hamile normal sartlarda bu şekilde yakınını sgk li yapip, sgk dan hamilelik izinleri adi altinda ücret alıyorlarmış.
    Yakın kişi sigortalı olunca ek olarakta incelemeye giriyor diye söylediler.

    Bizim arkadaş SGK ya hiç hamilelik bildirimini yapmak istemiyor. incelemeye girmemek için o riski almak istemiyor. Bu şekilde bildirim yapmazsa yardım falan almassa yinede inceleme olur mu ? Bilgili arkadaşlar aydinlatirsa sevinirim
  • 09-08-2022, 15:02:36
    #2
    sunucuoptimizasyon.com
    Hangi hastaneye doğum için giderseniz gidin sgk sistemine doğum olarak giriş yapılır. Sgk sistemine hasta girişi olmadan doğum için yatış yaptıramazsınız. Yani illa ki belli olur bu durum gizlemeniz zor.

    Bunun dışında yakınların sgk girişini yaptırmak risk yaratıyorsa bunu sadece doğum açısından düşünmeyin, sgk'nın geriye dönük incelemeleri meşhurdur şüphelendiği bir durum olursa 20 yıl önceki primleri bile inceleyip iptal edebiliyor, hatta daha kötüsü emekli olan insanların ödenmiş primlerini inceleyip primleri ve emekliliği iptal edip ödediği maaşı da faiziyle birlikte geri istiyor.