• 30-07-2022, 17:55:16
    #1
    Merhaba alacaklı karşılığı hacizli motor aldım şasesini sorgulattık çalıntı değil motorun markası kanuni Seyhan 250 2006 chooper motor çalışıyor hiç sorunu yok ben bunu nasıl elden çıkarabilirim
  • 30-07-2022, 17:56:14
    #2
    Borcunu odeyip elden cikarabilirsiniz
  • 30-07-2022, 17:57:07
    #3
    Üzerinden haczi kaldırmadan hiç bir şey yapamazsın. Haczi karşılığı olan bedeli ödeyip motoru üzerine alman lazım sonra istediğin kişiye sataibilirsin.
  • 30-07-2022, 17:59:13
    #4
    opyan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Üzerinden haczi kaldırmadan hiç bir şey yapamazsın. Haczi karşılığı olan bedeli ödeyip motoru üzerine alman lazım sonra istediğin kişiye sataibilirsin.
    Mahallemdeki suriyelilere satabilir miyim ya da parçacılara parça niyetine
  • 30-07-2022, 18:06:02
    #5
    mustafakya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Mahallemdeki suriyelilere satabilir miyim ya da parçacılara parça niyetine
    Hocam istediğinize satabilirsiniz fakat şöyle bir durum var. Hacizli bir olayda bu para olabilir mal olabilir bunu hareket ettiremezsin. örnek veriyorum sen alacak karşılığı hacizli bir malı aldın diyelim. Kanunlar nezdinde bu malın zaten tespiti yapılmış ve haczine karar verilmiş sen bunu alacak karşılığı aldığın zaman kanunsuz olarak mala el koymuş argoca çökmüş oluyorsun. Bu mal zaten aldığın kişiye ait sayılmıyordu hacizli sayılıyordu senin bunu alacak karşılığı alman seni kanunlar önünde haklı çıkarmıyor aksine sen bu malı çalmış gibi görünüyorsun. Zira bunun kanunlar karşısında cezası çok daha büyük. çünkü malın tespiti yapılmış sen bunu kaçırmış gibi görülüyorsun. Diyelim ki kanuni süreçte bu motoru aldığın arkadaş haczi kaldırmadı normal olarak haciz işlemleri başlayacak ve bu mal ortada yok sorduklarında motoru senin aldığın anlaşılacak. Bu arkadaşta bakıcak pabuç pahalı borcunu ödeyecek durumu olmadığını bildirdiğini sizinde bu motoru hacizli olduğunu bildiğiniz halde zorla el koyduğunuzu söyleyecek söylemesine gerek yok durum zaten tam olarak böyle. bu defa kabak sizin başınıza patlayacak. sizin bunu gidip kanunsuz bir şekilde birine satmanız ikinci bir suç olacak. bu defa hem bunların cezalarını hemde başka cezaları siz ödeyeceksiniz. Bir avukata danışın aynılarıı söyleyecektir. Hatta bazı firmalar şunu yapıyorlar durumları kötüleştiğinde tanıdıklarına senet yapıp icraya verdirtip birinci öncelikli alacaklı yaparak mallarına bu şekilde sahip çıkmaya çalışıyorlar. biliyorsunuz ki 10 yılı aşan alacaklı davalarında davalar düşüyor.
  • 30-07-2022, 18:09:04
    #6
    KVKK & Sözleşmeler
    Merhabalar.
    Motorun ruhsatını üzerinize almadığınızı varsayıyorum. Eğer ruhsat size aitse araç üzerindeki borçlardan sorumlu olursunuz. Fakat ruhsat üzerinize değilse, sizin aldığınız şekilde satış yapılıyor. Hukuken doğru bir davranış değil fakat uygulamada motorlar için çok rastlanılan bir durum. Parça olarak satmanız içinde bazı riskler barındırabilir. Şikayet edilirse alacaklıdan mal kaçırma sebebiyle soruşturma geçirebilirsiniz.
    İyi forumlar