• 28-07-2022, 02:35:46
    #10
    imgvia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çekin paranızı uğraşmayın hocam. Sizene deyip geçeceksiniz. İstersem dağa taşa yazarım diyeceksiniz. Masak'mısın sen de ibanımı nereye yazdığımı kontrol edip beni uyarıyorsun diyeceksin.

    hocam inceleniyor hesabiniz falan demesi beni kuskuya düşürdü birseyde yapmadim neredeyse 6 aydir o ibani kullanmiyorum bile ben
  • 28-07-2022, 02:39:07
    #11
    Hocam keşke al sat için kullanıyorum gibi cümleler kullanmaktan kaçınsaydınız genellikle hesaba para girişi fazla olan hesalar incelemeye alınıyor ama direkt olarak bankadan arayıp incelemeye gönderilirse vergi konusunda biraz canınız sıkılabilir
  • 28-07-2022, 02:39:19
    #12
    cagdasronay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam inceleniyor hesabiniz falan demesi beni kuskuya düşürdü birseyde yapmadim neredeyse 6 aydir o ibani kullanmiyorum bile ben
    Kendileri inceliyor hocam ticaret yapıp vergi vermediğinizi düşünüyorlar. Masak incelese zaten inceleme sonrası sorun olursa haberiniz olurdu. Banka kendi kendine gelin güvey olmuş. Arayın kapatın hesabınızı. Sebebinin de böyle saçma bir şey yaptıkları için deyin. Başka banka mı yok? İlk defa duydum bir bankanın böyle saçmaladığını da.
  • 28-07-2022, 02:46:23
    #13
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Hocam iban herkese açık şekilde paylaşımı yasak diye biliyorum bankalarca .
  • 28-07-2022, 02:55:06
    #14
    bence olay şu ; bankada kişisel hesap açıp,onu bu tür işlerde kullanmanız yasak.eger dediginiz gibi burada iş yapıp,para kazanıyorsanız bunun için ticari hesap açmanız gerek.ben burdan para kazanıyorum,vergi vericem demeniz gerek yani.genelde çok umursadıkları bişey degil ama bankalar bu durumu farkederse hesabı kapatırlar,yasak bu yaptıgınız derler.ve tabi durumu ilgili birimlere yönlendirirler,gidin bundan vergi alın diye.
  • 28-07-2022, 03:00:38
    #15
    Merhabalar hocam bankanın sizi araması demek BDDK "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu " tarafından denetleme altına girmiş olmanız demekle eşdeğerdir. Çok fazla para giriş çıkışı sağlanıyor ve "bireysel" bir hesap ise bu şekilde incelemelere girebilirsiniz. Faturanız veya Vergi levhanız bulunuyor ise bu uyarıyı dikkate almadan yolunuza uzun bir şekilde devam edebilirsiniz. Cevap hakkı için teşekkürler.
  • 28-07-2022, 03:45:35
    #16
    Hocam numaraya güvenmeyin. 155'ten arayıp dolandıranları duymuştum. Şaka gibi.
  • 28-07-2022, 09:08:41
    #17
    bu banka ibani nasil kaldirabiliyoruz bir türlü bulamadım
  • 28-07-2022, 09:22:03
    #18
    benzer sebepten iki hesabım kapatıldı.
    bireysel hesap ticari kullanmışsınız demeye getireceklerdir.
    geçmiş olsun.