• 16-05-2022, 13:56:16
    #10
    Bir bilene veya avukata danışmanız daha iyi olacaktır.
  • 16-05-2022, 13:56:37
    #11
    ademkilic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3500₺ öderim hocam, sorun o değil ama yeğeni için de 3500₺ istiyor benden, ben ona neden para vereyim?
    emlakçının bir oyunu olabilir hocam ev sahibi ile görüşüün mevzuyu.
  • 16-05-2022, 13:57:25
    #12
    Kontrat yenilemek istemediğinde keşke gerekli kurumlara şikayet etseydiniz şimdi ne kontrat yapmak istemeyenin o olduğunu kanıtlayabilirsiniz ne kontratım var evden çıkmıyorum diyebilirsiniz
  • 16-05-2022, 13:57:53
    #13
    Kontratta süre belirtilmemişse ve kirayı da gününde ödüyorsanız 10 yıl doluncaya kadar sizi evden çıkartamaz. İstisnaları tadilat sebebiyle ve ihtiyaç sebebiyle tahliye. Fakat "yeğenim oturacak" dediği zaman bu ihtiyaç kapsamına girmiyor olabilir zira yeğeni 1. derece yakını değil.
  • 16-05-2022, 13:58:12
    #14
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Tahliye taahhütnamesi imzalamadıysanız kontratınız bittiyse dahi evden sizi çıkaramazlar. Sözleşmenizde yazan oran kadar kiranızı otomatik artırıp yatırmaya devam edebilirsiniz. Sözleşmenizi yenilemeseniz dahi yeni kanun gereği otomatik yenilenmiş sayılacaktır. Fakat tabi bu yöntem karşılıklı bir çekişme ve huzursuzluk demek olur. Ev sahibi ile böyle bir hakkı olmadığını fakat yine de iyi niyet çerçevesinde orta yolda buluşabileceğinizi belirtip ilerleyin. 3500 TL'yi kabul ediyorsanız, ki 1650'ye göre artış yüksek ama bulunduğunuz bölgenin kiralarını bilemem. Diğer ücret emlakçının kendisi için istediği paradır zaten. Diğerini ödeyemeyeceğinizi fakat evden de çıkmayacağınızı belirtin derim.

    Bu arada bu kadar kesin konuşmamın sebebi. Geçtiğimiz yıl bu senaryonun tersini yaşamış olmamdır. Yani ev sahibi olarak kiracımızı çıkaramamış olmamız . Kiracıyı evden çıkarmanın tek yolu tahliye taahhürnamesidir, onun haricinde sözleşmeniz yenilenmese dahi evden çıkarılamazsınız.
  • 16-05-2022, 14:03:56
    #15
    Kanunen haklı olduğunu ama 3 bine devam edebileceğini söyle. 3500 üzerinden pazarlık yapmaya çalış 3 bine falan iner belki. Emlak parasını da ödeme.
  • 16-05-2022, 14:12:33
    #16
    SEO Expert
    1650 liradan direkt 3500’e çıkmak nedir ya. Blöf yapıyor bildiğin. En fazla 2500 tl verebileceğinizi söyleyin. Akraba olayı yalan zaten, başka kiracı bulana kadar 2 ay ev boş kalır en az, ve büyük ihtimalle kendisi gibi ******** birisi yerleşir eve, o da kirayı ödemeden kaçar, evdeki eşyalarla. Benim ev sahibi de kirayı 2 katına yükseltmek istedi, en fazla %15 zamı kabul ederim dedim, sonra kabul etti.
  • 16-05-2022, 14:17:13
    #17
    Madem kontrat yok kira neden veriyoruz gibi onlara layık fikirlerde gelmiyor değil, çıkışı da birkaç ay uzatabilsen masraflar ona kalır aslında hatta bu gibilerinin demirbaşlarını da alacaksın, sen yine de sakin düşün bu benim aklımdaki delinin düşünceleri
  • 16-05-2022, 14:19:27
    #18
    1650 L kira olucak direk 3500 L artı yigeninin emlakcı parasını karşılayacaksın tam Allah' sızların eline düşmüşsün sen.. Kendine başka bir ev bak bana kalırsa, bu yamyamlar 1 sene sonra tekrar saglam zam yaparlar nasıl olsa kabul ediyor diye ! Kendine bi ev bak ev sahibide biraz adama benzer olsun kontratını yaparsın uzun zamanlı kira artısınıda belirlersiniz hiç degilse başın agrımaz.. Bu ev sahibinde kalmaya devam edersen ne zaman ne yapacagı belli degil.. Ne demek direk arayıp evi tahliye etmeni ister yok kira azsa adam gibi konuşursun ...
    Adiliğe bak ya, sor bakalım yiğeninin evinide dayayıp döşenmesi gerekiyor mu eşyalar falan Alacaksın eline kızılcık sopasını Emlakcıyla ev sahibinide ortaya