• 20-04-2022, 14:19:00
    #1
    Merhabalar, ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyorum başlıkta da belirttiğim gibi boğaziçi'nin İngilizce kursuna giden var mı?
  • 20-04-2022, 14:28:18
    #2
    İngilizce kursları genelde para tuzağından başka bir şey değil. Bu kursu satın alıp evde kendiniz öğrenebilirsiniz. Çok daha verimli geçecektir. Hem zamandan hem de paradan tasarruf.
  • 20-04-2022, 14:36:11
    #3
    RESOLVED adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İngilizce kursları genelde para tuzağından başka bir şey değil. Bu kursu satın alıp evde kendiniz öğrenebilirsiniz. Çok daha verimli geçecektir. Hem zamandan hem de paradan tasarruf.
    Vay be hocam nasıl çözdünüz tüm meseleyi anlatır mısınız biraz
  • 20-04-2022, 14:46:56
    #4
    meftuniberder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Vay be hocam nasıl çözdünüz tüm meseleyi anlatır mısınız biraz
    Her ne kadar alaycı bir tavırla yazılmış gibi bir mesaj dursada, homo habilis olmadığınızı ve iyi niyetli olduğunuzu düşünerek cevap veriyorum.

    Yurtdışında bulunmadan önce dil konusu benim için de bir problem olmuştu. Ben 2 farklı eğitim kurumunu denedim, hiçbirisi benim için verimli geçmedi. Çünkü sınıfında bulunan insanlara çok bağlısın ve özellikle pazarlama taktiği olarak sunulan "yabancı hoca" muhabbetinin yararından çok zararı var. Kurs yerine gittiniz geldiniz, hoca anlattı anlatamadı, başka biri anladı anlamadı vs. derken aslında zaman olarak çok büyük bir kaybınız var. 45 dakikalık dersin belki 20-25 dakikası verimli geçebiliyor. Benim için çok sıkıntılı bir süreçti fakat udemy üzerinden kurs satın aldığımda anlamadığım bir şey olursa kursun altına veya telegram guruplarına soruyordum. B2 seviyesine kadar internet üzerinden geldikten sonra yurtdışında kendimi geliştirdim. Benim için en verimli yöntem bu oldu. Tabi bu yöntemler kişiden kişiye değişir fakat ben de arkadaşa bir alternatif sunmak istedim.