T_PLaMeN_R adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Neden kredi kartı kullanıyorsunuz?
34
●903
- 14-09-2021, 17:56:38Üyeliği durdurulduSonra öderken nasıl oluyor orası ayrı. Ben 5000 tl krediyi öderim hatta herkes öder ama sen 1 milyon tl krediyi ödeyebilirmisin orası sıkıntı işteprowebci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-09-2021, 17:59:57Şimdi bir telefon almaya kalksan min 3k. bir laptop almaya kalksan eli yüzü düzgün olan 10k. bunu tek seferde almak mı daha avantajlı yoksa taksitle almak mı avantajlı? Üstelik yüzde 0 faizle.Kulepin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-09-2021, 18:10:24Belki ben yanlış algıladım ama konunun başından beri kredi kartı kullananlara bir nefret kusuyorsunuz. Bu konuyu gerçekten tartışmak, düşünceleri öğrenmek için mi açtınız yoksa egonuzu tatmin etmek için mi?
Sorunuza cevap vereyim.
Sabit maaşlı bir işte çalışıyorum. Asgari ücretten 500 - 600 lira fazla alıyorum. Faturalar, alışveriş, gıda ve diğer borçlar derken para kalmıyor. Bu süreçte kredi kartından harcayıp, maaşım yattığına ona ödüyorum. Pantolon ihtiyacım olduğunda, 150 lirayı nakit ödemek yerine 4 taksitte alıyorum. Evin gıda alışverişini kartımdan yapıp cüzi rakamlar da olsa bonus alıyor, eve bir ekmek fazladan sokmaya çalışıyorum.
Kartı düzensiz bir şekilde harcayıp, hiç geri ödemeyecekmiş gibi kullananlara bir şey diyemiyorum. Bir anlık heves, hayat şartları veya geçim sıkıntısı buna etken olabiliyor. Sebep her ne olursa olsun insanlar seve seve borca girmiyor. Yapılan borçları öderken ağlamak, "hak etmediğim şeyleri neden ben ödüyorum?" dan ibaret aslında. Kimsenin yaşantısını, hayatını bilemezsiniz. Bu durumda olan insanların kalbini de egonuzu tatmin etme uğruna kıramazsınız. Örneğin burada bir site satılıyor, aylık birkaç yüz lira gelirli. Genç arkadaş siteyi kartından nakit avans çekerek alıyor, zaten geliri var taksitlendirir öderim diye. Dediği gibi olmuyor ve site bir güncellemede geriye düşünüyor. Şimdi bu arkadaşın ağlaması size neyi kazandırıyor yahut neyi ifade ediyor? Eğer yaşam şartları bir tık daha iyi olsaydı, birkaç gün çalışmayla o siteyi nakit alabilirdi.
Neyse, ne mutlu ki kredi kartı kullanmıyorsunuz. Umarım hayatınız boyunca da ihtiyaç duymazsınız. İyi forumlar dilerim. - 14-09-2021, 18:29:12İhtiyaçtan ?
Esnaflık yaptığım dönemlerde çok lazim oluyor
Ev geçindirirken de çok lazım oluyor
Maaş ayın 20sinde bitiyor 15 gün aç mı duralım
Çocuk tablet istiyor maaşı ona mi yaptıralım
Acil nakit lazım en iyi dost
Kısacası kullanmasını bilene nimet.
Çevresi olmayana nimet.
Esnafa nimet.