• 19-12-2020, 08:54:24
    #19
    Hocam burda özel olarak sütcümüz var arastirirsaniz siz de bulabilirsiniz. Kapıya kadar getiriyorlar sütü. Direk kendi hayvanlarından sagiyorlar
  • 19-12-2020, 09:03:37
    #20
    Bir veteriner hekim olarak konuya açıklık getireyim.

    Çiğ süt içilebilir ama başta Brucella olmak üzere (ülkemizde oldukça yaygın, tedavisi zor bir süreçten oluşuyor) birçok mikroorganizma ve zoonoz hastalık (hayvanlardan insana bulaşan hastalık) riski taşıyor. Kaynatmanın amacı hastalık etkenlerini ortadan kaldırmak. Hazır sütlerde bu işlem UHT veya pastörizasyon ile daha kontrollü yapılıyor.

    Sonuç olarak kaynatmadan içmenizi önermem. Ben konu içeriğini bu şekilde anladım. Kaynatacaksanız o ayrı...
  • 19-12-2020, 16:25:57
    #21
    emin olun pastörize edilmiş süt çok daha sağlıklı. Sizin marketlerde aldığınız sütler yağdan genel olarak ayrıştırılmış olduğu için tadı farklı geliyor. Yoksa süt süttür.
  • 19-12-2020, 23:48:38
    #22
    Nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum. Süt sevmem, meraktan bir sağım azıma doldurmuşluğum var. Rengi o kadar da beyaz değildi sarıya çalar gibi. Biraz da çok hafif pütürümsü, tatmadan anlaşılmaz.