kitap al oku ve kütüphane oluştur hem seni geliştirir hem de ilerde evlatlarına iyi bir miras olur
Yaşa Göre Birikim Ne Kadar Olmalı?
19
●387
- 22-10-2020, 21:55:03En güzel birikim, kendine her şartta her koşulda iyi bir gelir getirebilecek iştir.
Bugün kenara 100TL koymakla uğraşırsın. 25 yıl sonra kenara 5000TL koyabildiğini gördüğün zaman keşke o 100TL'ler ile gençken gezebiliyorken gezseydim, yiyebiliyorken yeseydim dersin. İhtiyaçların dışındaki parayı elbette biriktirmen çok güzel. Fakat yatırım olarak düşünme. Biriktir kendi eğitimin, kişisel gelişimin, zevklerin için harca. Bilgisayar mühendisliği okuyormuşsun, nasıl daha iyi mühendis olurum, nasıl daha iyi kod yazarım, neler yapabilirim, nasıl kendimi geliştirim, şuan hangi seviyedeyim diye sorular sor kendine.
Elbette geleceği düşünmek zorundayız fakat "hayat sandığımızdan kısa.." - 22-10-2020, 21:56:42Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Bu soruya yanıt vereceklerin belli bir yaşın üzerinde olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü pişmanlığı biraz yaş ilerleyince duymaya başlıyorsunuz. 22 yaşında böyle bir düşüncede olduğunuz için sizi takdir etmek lazım. Aklınızda birikim yapmak varsa bunun yolu çok ama şu yaşta şu kadar olmalı diye bir şey söylemek doğru olmaz. Ne kadar erken başlarsanız sizin için iyi. Hayat uzun planlı olacak şeylerin dışında plansız olabilecek şeyler de var. Yaş ne olursa olsun herkesin kenarda köşede birşeyleri olması lazım. Hatta buna ülkenin içinde bulunduğu ekonomiyi bile katabiliriz. Yarın ne olacağımızı kimse bilmez.
- 22-10-2020, 22:02:32Tecrübe her zaman en büyük kazançtır. Para biriktireceğim diye edineceğin tecrübeleri sakın kaçırma. Bunu da ancak bu yaşlarda hayatın içerisinde yer alarak elde edersin. Okuyacaksın, dizi izleyeceksin ve gezeceksin. Arkadaşından kazık yiyeceksin, borç vereceksin alamayacaksın, belki yaşadığın her aksilik sana bir tecrübe olacak ve 30 yaşına geldiğinde daha az hata yapacaksın sonunda o yaşlarında 1 senede biriktirdiğini 1 ayda koyacaksın köşeye.
Benim tavsiyem... Kendini geliştir. Atamızın yarım yamalak hatırladığım bir anısında (büyük ayıp). Cebindeki 10 kuruş'un 5'ini her zaman kitap almak için harcadığını okumuştum. Bu o zaman kitaptı şimdi seminerler, eğitimler, özel dersler, olabilir. Yabancı dil olabilir. Örneğin biriktirdiğin parayı 6 ay sonra bir ingilizce kursunda değerlendiriyorsan işte bu mantıklı bir yaklaşımdır.
Bu tamamen benim şahsi görüşüm ve şuana kadar yaptığımdır. Yani kendi hayatımda yaptıklarımı anlattım. Tabii ki şartlar ve yaşamlar aynı değil. - 22-10-2020, 22:03:35Dostum önerim şu olur kimi katılır kimi katılmaz ama kendine bir skala oluştur. 100 tl cebinde varsa 30 tlni at mesela kenara ama o 70 TL'yi de harcamaktan çekinme. Sinemaya mı kitaba mı film kolleksiyonuna mı kursa mı teknolojik ürünlere mi nereye istiyorsan harca. Bu yaşlar birdaha geri gelmeyecek harcamaktan korkma ama bir o kadar da kazanmaya azimli ol. Kendi kazandığın parayı biriktirme keyfi de harcama keyfi de hiçbir şeyde yok. Yani gençliğini yaşamakta bir yatırım, kendine kattıkların tecrübelerin de ve aynı zamanda kenara attığın miktarda. Benim tavsiyem bir dost tavsiyesi bu olur böyle yaşıyorum. Geziyorum yiyorum içiyorum hiçbir şeyden geri durmuyorum aynı zamanda bir birikim de oluşturuyorum. Ama 50 TL 100 tl kenara fazla koyucam diye her şeyden kendini soyutlama. Çünkü zaten örneğin hedefin bir ev almaksa 10 sene önce alacağın standarttaki ev 200 bin liraysa şuan aynı standartta ev 800 bin lira. Yatırımı öğrenmeni öneririm bir de. En azından birikimlerin değerini korur.GGRIP adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bol şans. - 22-10-2020, 22:08:0120 yaşında 20 milyon paund 25 yaşında 25 milyon paund iyidir. Onun aşağısı kurtarmaz. Sağlıklı ve bereketli yaşayasın genç adam.
- 22-10-2020, 22:08:58Düzgünce bir soru sormuştum neden dalga geçiyorsunuz?BlogMeclisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle