GGRIP adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şuan biriktirdiğim parayı hiç ellemezsem belki 10 yıl sonra ev alabilirim gibi bir düşüncem vardı, birikim amacım buydu. Sanırım biraz yanlış bir yol izlemişim. Tabiki gezip tozuyorum ancak bir tık ilerisini düşünmemiştim hiç. Geleceğe ağırlık veriyordum ben hep.
Dostum önerim şu olur kimi katılır kimi katılmaz ama kendine bir skala oluştur. 100 tl cebinde varsa 30 tlni at mesela kenara ama o 70 TL'yi de harcamaktan çekinme. Sinemaya mı kitaba mı film kolleksiyonuna mı kursa mı teknolojik ürünlere mi nereye istiyorsan harca. Bu yaşlar birdaha geri gelmeyecek harcamaktan korkma ama bir o kadar da kazanmaya azimli ol. Kendi kazandığın parayı biriktirme keyfi de harcama keyfi de hiçbir şeyde yok. Yani gençliğini yaşamakta bir yatırım, kendine kattıkların tecrübelerin de ve aynı zamanda kenara attığın miktarda. Benim tavsiyem bir dost tavsiyesi bu olur böyle yaşıyorum. Geziyorum yiyorum içiyorum hiçbir şeyden geri durmuyorum aynı zamanda bir birikim de oluşturuyorum. Ama 50 TL 100 tl kenara fazla koyucam diye her şeyden kendini soyutlama. Çünkü zaten örneğin hedefin bir ev almaksa 10 sene önce alacağın standarttaki ev 200 bin liraysa şuan aynı standartta ev 800 bin lira. Yatırımı öğrenmeni öneririm bir de. En azından birikimlerin değerini korur.
Bol şans.