Merhabalar.
40 bin nüfuslu bir ilçede yaşıyorum ve ilçemin haber domaini bende. Yaşadığım ilçe ile beraber toplamda 11 ilçe var, ben merkez dahil olmak üzere gezi ve şehir rehberi yapmayı planlıyorum. Ancak alan adım haber ile bittiğinden dolayı günlük birkaç haber eklemek istiyorum.
Çeşitli haber sitelerini takip ederek kopyala/yapıştır olmadan, manuel giriş yaparsam bunun yasal bir sorumluluğu var mıdır? Daha önce birkaç arkadaşa haber editörlüğü yapmıştım. Olayı, yeri, zamanı değiştirmeden özgün bir biçimde içerikleri girebiliyorduk.
Yoksa illa haber aboneliği mi almam gerekiyor?
Haber Sitesi Yasal Soru
7
●224
- Kabul Edilen Cevap
- 0 Beğeni
-
- 17-10-2020, 12:52:15aBouT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleHangisiydi tam hatırlamıyorum ama ikisinden birini aradım, detayları sordum haftalık 3 - 4 haberden bahsettiler. Haftalık bu kadar haber için abonelik almaya gerek duymadım açıkçası.TeknoDisk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ama dediğiniz gibi dikkat ederim.
Teşekkür ederim. Evet zaten bu tarz şeyler oluyor, ben diğer ilçeleri de yayımlamak istedim ondan dolayı şüpheliyim.eeozkok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 17-10-2020, 13:16:12Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Aboneliğiniz veya yazılı bir anlasmanız yoksa kesinlikle bir haber sitesinden ya da bir ajanstan haber almamalısınız. Sadece haber değil fotoğrafta almamalisiniz. Bu hem telif ihlaline neden olur hemde emeğe saygısızlık.
Resmi devlet sitelerinde paylasilan her türlü duyuru ya da haber kamu malıdır. Yani ana konuyu bozmadan özgürce paylasabilir ve değiştirebilirsiniz.
Hibya haber ajansı ve bsha ücretsiz hizmet haber sağlıyor buralardan yararlanabilirsiniz.
Kopyala/yapıştır içeriklere ya da google un habercilik politikasında geçen "yeterince değiştirilmemiş" içeriğe noindex etiketi atmanız sitenizin spama girme ve değer kaybetme durumunu ortadan kaldıracaktır. Ancak mümkün oldukça özgünleştirmek en dogrusu olur. - 17-08-2021, 19:13:10Bu cevap, moderatörlerimiz tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Telifli korunan her içerik her ortamda telife tabiidir.geccsaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maalesef çok kötü bir cümle ile giriş yaptım ama biraz ilk ağızdan bilgi paylaşımı yapmak istiyorum. Biz HİBYA Haber Ajansı olarak basın emekçilerini bir araya gelmesiyle kurulmuş yılların tecrübe ve birikimi ile yola başlamış bir haber ajansıyız.
Kuruluşumuzun 26. ayına kadar abonelikten ücret almadık.
Takdir ederseniz ki bu ajansında dönmesi gereken bir durum var. Dünya gerçeği diyelim. Ancak biz yine de burada elimizi taşın altına koyduk ve dedik ki; " Yeni kurulmuş siteler, alexa trafiği geride olan sisteler de " ise 50TL gibi başlangıç fiyatlarıyla abonelik yapıyoruz. Kredi kartına 12 taksit yapıyoruz.
Çok kazanandan çok.. Az kazanandan az alıyoruz. Haberi paketlere bölmedik. Ana haber paketi veriyoruz. HİBYA Haber Ajansı olarak biliyoruz ki yeni bir haber ajansıyız ve her gün haber sayımızın artırmasının yanında da temsilcilikler vermeye başlıyoruz.
Yani ne istiyoruz.? Beraber üretelim beraber kazanalım.
Haber sayısı mı? Haber niteliği mi.? Bu çok daha önemli bir konu! Doğru bilinen yanlışlar.
Whatsapp haber hattımızdan bize ulaşın, (538 482 70 50) sorun, danışın, yardımcı olalım. Hepimizin derdi geçim derdi. Ayakları yere basmayan vaatlerle değil gerekirse beraber neler yapabileceğimizi konuşalım.
Biz bir holding değiliz. Fon desteğinde de değiliz abonelikler ve emek ile dönen bir Haber Ajansıyız. Haber ile ilgili sorularınız varsa eğer sorun yardımcı olalım. Bu konuda teknik destek de sağlayabiliriz. Kısacası; Aboneler ve basın emekçileriyle yola devam eden HİBYA Haber Ajansıyız.