Bundan 2 yıl kadar önce yabancılara bazı yazılımlar satıp ardından Paypal bozdurma işini buradaki bir arkadaş ile çözüyorduk. Sattığımız yazılımlar lifetime lisanslı fakat hile yazılımları olduğu için banlanma riski her zaman olabiliyor. Kimisi 1 hafta sonra kimisi 2 ay sonra ban yiyor ve gidip bankalarından chargeback attırarak bir şekilde family&friends ödemesini bile geri alabiliyordu. Haliyle ben iade başına arkadaşın bozum yaptığı tutarın üstünde geri iade yapıyordum. Maksat forumdaşımız etkilenmesin diye. 100 ödemenin 5-10 tanesi iade olmuştur biz paramızı kazandık, arkadaş komisyonundan kazandı sorun etmedim.
Şimdi bir şikayet konusu gördüm Paypal ödemesi gelmiş, hesap teslim edilmiş, ardından hesabı alan kişi chargeback atmış sahte/gerçek konuşma görseli ile. Paypalcı arkadaş ödemeyi iade etmiş şimdi hesabı satan arkadaştan TL olarak ödemeyi iade istiyor.
%12-20 arası komisyon ile aracılık yapıp üstüne bu riski kabul etmemek nedir anlayamadım. Tek özelliğiniz Paypal hesabınızın olması mı?
Ben bu riski bir daha almamak adına, müşteri potansiyelimin %95 oranında düşmesini göze alarak kripto ödeme almaya başladım. Madem riski kabul etmiyorsun, o komisyon oranları nedir?
Paypal bozanlar riski neden kabul etmiyor?
11
●409
- 30-09-2020, 17:19:53Almanya da arkadaşım var yalvarıyor Paypala başlayalım ben sana eft çıkarırım diyor. Çünkü temiz iş yapıyoruz, 100 kişide 2-3 tane sorunlu müşteri çıkıyor ama burada komisyonlar uçmuş gitmiş. Risk almayayım, paramı alayım, chargeback olursa geri alırım parayı. Risk yoksa komisyona %5 üst limit gelsin herkesin işi görülsün.ResLio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-09-2020, 17:20:32Çok ısrar eden olursa artık o şekilde yapıyoruz hocam.ChefMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-09-2020, 17:22:11Olmaz, Tr den, yurtışı hesap açıp 2-3 ödeme almıştım. Benim hesabımın bakiyesi - ye düşmüştü sadece. Fakat bu tarz hesaplar ödeme geldiği gibi incelemeye girebiliyor bilginiz olsun, parayı gönderemeden onaya düşebilir.awoken adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-09-2020, 17:46:31Yeni açtığınız Paypal hesabı ve yeni bağlanan banka hesabı/kartı ile çat diye gidip bankadan chargeback atamazsınız. Eski müşteriye yapılıyor o hizmet. Haliyle ödeme bozan arkadaşların riski çok düşük. Chargeback atıldığı an dosya açılıyor, öyle attı parayı hemen geri alamıyor. Dosyaya yanıt veriliyor. Süreç var, elde konuşma kaydı, dosya gönderimi vb şeyler varsa alamazlar parayı geriye.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle