Bundan 2 yıl kadar önce yabancılara bazı yazılımlar satıp ardından Paypal bozdurma işini buradaki bir arkadaş ile çözüyorduk. Sattığımız yazılımlar lifetime lisanslı fakat hile yazılımları olduğu için banlanma riski her zaman olabiliyor. Kimisi 1 hafta sonra kimisi 2 ay sonra ban yiyor ve gidip bankalarından chargeback attırarak bir şekilde family&friends ödemesini bile geri alabiliyordu. Haliyle ben iade başına arkadaşın bozum yaptığı tutarın üstünde geri iade yapıyordum. Maksat forumdaşımız etkilenmesin diye. 100 ödemenin 5-10 tanesi iade olmuştur biz paramızı kazandık, arkadaş komisyonundan kazandı sorun etmedim.
Şimdi bir şikayet konusu gördüm Paypal ödemesi gelmiş, hesap teslim edilmiş, ardından hesabı alan kişi chargeback atmış sahte/gerçek konuşma görseli ile. Paypalcı arkadaş ödemeyi iade etmiş şimdi hesabı satan arkadaştan TL olarak ödemeyi iade istiyor.
%12-20 arası komisyon ile aracılık yapıp üstüne bu riski kabul etmemek nedir anlayamadım. Tek özelliğiniz Paypal hesabınızın olması mı?
Ben bu riski bir daha almamak adına, müşteri potansiyelimin %95 oranında düşmesini göze alarak kripto ödeme almaya başladım. Madem riski kabul etmiyorsun, o komisyon oranları nedir?