Merhabalar arkadaşlar;
Bir web sitesinde kullanılmayan css ve js dosyalarını en iyi şekilde tespit edebileceğimiz bir sistem var mı ?
Google pagespeed insights tam olarak doğru sonuçları vermiyor.
Kullandığınız alternatif bir sistem var mı acaba ?
Teşekkürler.
Websitesindeki kullanılmayan css ve js dosyalarını en iyi tespit eden sistem?
8
●225
- 08-07-2020, 09:46:37Merhaba;
İlk sorunuzla ilgili olarak aşağıdaki eklentiyi indirebilirsiniz.
https://tr.wordpress.org/plugins/wp-fastest-cache/
Sayfa hızıyla ilgili olarak ise bu linkten faydalanabilirsiniz:https://gtmetrix.com/ - 08-07-2020, 09:47:57Site wordpress değil hocam maalesef.dmr88 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-07-2020, 09:50:42parsing javascript bölümünü kontrol ediyorum doğru değil mi ?Dreko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-07-2020, 09:52:11Üyeliği durdurulduDirekt olarak Chromium tabanlı browserlarda dahili olan bir özellik ile kullanılmasın css ve javascriptleri görmek mümkün:
https://developers.google.com/web/to...tools/coverage - 08-07-2020, 09:56:11Css için bu servisi kullanıyorum işe yarıyor. ---> https://purifycss.online/
- 08-07-2020, 10:11:09En sağlıklı çözüm manuel kontroldür. Chrome'da geliştirici konsolunu açtığınızda "Sources" tab'ı altında görselde gördüğünüz "Coverage" menüsüne ulaşabilirsiniz. Bu menü altından kullanılmayan css/javascript ayrımını yapabilirsiniz.

Ancak unutmayın bu sadece açık olan sayfa için geçerli. Tek tek sayfa kontrolü yapılmalı.
En sağlıklı ve benimde üzerinde durduğum yöntem development aşamasında bunun kontrolünü yapmaktır. Webpack, Grunt veya Gulp ile çalışırken PurgeCSS gibi pluginler ile bunları yapabilirsiniz. Bu pluginlerin ise en büyük problemi Javascript ile sayfaya gömülen DOM HTML elemanlarını (örneğin javascripten direkt htmle import ettiğiniz bir div) yokmuş gibi davranması. Javascript dosyalarını taratabilirsiniz ancak garanti veremiyorum, her zaman atlama yapıyor. Ayrıca task manager'ınızda task sıralamasını mantıklı yapmalısınız. Javascripte oluşturulan DOM elemanları için en iyi çözüm kodun o bölümünü PurgeCSS ile ignore etmek. Oraya bütün olarak görmezden gelip dist folderınıza yazdıracaktır.

