• 19-06-2020, 12:25:49
    #1
    Arkadaşlar merhaba. Öncelikle hayvan düşmanı veya hayvan sevmeyen birisi değilim, o yüzden cevap verirken bunu dikkate alırsanız sevinirim.

    Konuya gelecek olursak karşı binamızda çatıda köpekler besleniyor, iki farklı binada köpek var. Bu köpekler gece boyu bir birlerine serenat yapıyor, sürekli havlıyor. Belediye ve polise durumu bildirdim, hayvanın kimliği varsa birşey yapamayız dediler. Bende bu sorunun çözülmesini istiyorum, gece boyu adam akıllı uyku uyutmuyorlar. Forumda avukat veya konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
    Teşekkürler şimdiden.
    • Cherkes
    Cherkes bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 19-06-2020, 12:27:22
    #2
    Çatı arasında köpek beslemenin ne kadar ahlaki olduğu tartışılır, çok seviyorsa evinde beslesin. Ne garip insanlar var
  • 19-06-2020, 12:28:04
    #3
    Hocam yapacak birşey yok onlarla yaşamaya alışmalısınız
  • 19-06-2020, 12:31:22
    #4
    Aynı durum bende de söz konusuydu eğer ortak alanda besleniyorsa imza toplayabilirsiniz diğer katlardan, ben sorunu köpeğin yasaklı ırk olduğu için şikayet ederek hallettim.

    sevgiler.
  • 19-06-2020, 12:33:08
    #5
    valla köy gibi bir yer olsa havaya iki el ateş at susarlar diycemde şehir içinde olmaz
  • 19-06-2020, 12:35:05
    #6
    kibarca konuşmayı deneyin, ikisinden birisi anlarsa rahatlarsınız sanıyorum ki
  • 19-06-2020, 12:35:10
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Köpek sahibi olarak söyleyebilirim ki sahibiyle ılımlı bir şekilde konuşun. çözüm bulacaktır. ek olarak kızanlık döneminde olduğu için dişi olan kur yapıyor olabilir
  • 19-06-2020, 12:42:30
    #8
    Sahibiyle konuştum, hiç bir faydası olmadı. Köpek yasaklı bir ırkta değil kangal ve alman kurdu. Umarım kızanlık dönemiyse çabuk biter yoksa çekeceğim var.
  • 19-06-2020, 12:42:51
    #9
    🔎 WhoisTR.net
    Hocam Medeni Kanun komşuluk ilişkilerini düzenler, koku, duman, gürültü, toz vb. yasaklanmış ancak hayvan beslemenin yasak olduğuna dair ibare yok. Kabahatler Kanunu'na göre de havladığı gerekçesiyle ceza yazılamaz. Daha önce Çevre İl Müdürlüğü'nce köpeğin havlaması nedeniyle verilmiş 700 TL para cezasının itiraz sonucu İdare Mahkemesi tarafından kaldırılmışlığı da vardır. Bulundukları apartman veya sitenin yönetim planında köpek beslenemez ibaresi var mı yok mu ona bakmak lazım, eğer müstakil ise bu da işlemez. Tespit için bir mahkemeye başvurulabilir, ses ölçümü yapılabilir, belirlenen desibel sınırı aşılıyorsa 11 gün içerisinde köpeğin evden uzaklaştırması yönünde karar verilebilir ancak bu da kesin ve net değildir, çelişen üst mahkemeler vardır. Google'da arama yaparsanız emsal Yargıtay kararı bulabilirsiniz.

    Bulunduğunuz muhitte avukat var ise veya bir yakınınızın tanıdığı var ise yüz yüze daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Biraz zor bir konu, Allah kolaylık versin.