• 09-06-2020, 21:32:52
    #19
    Fırsatçılar yüzünden her şey daha da pahalılaşıyor. Kendimden örnek vereyim, Üsküdar'da 2 bin tl'ye kirada oturuyoruz çekirdek bir aile olarak. Başakşehir'e taşınalım dedik, hastane açıldı diye fiyatları insafsızca arttırmışlar. Hani bir de kredi çıktı ya, tuzu biberi oldu. 2500 kirası olan 3+1 evler 3500-4000 olmuş. Satılıklar desen 600 bin liralık favoriye ekledim ev şuan 950 bin lira yazıyor ilanında. Satılır mı o ayrı ama millet 3 kuruş paranın hesabını yapıyor. Emlakçılar da ev sahibini gaza getirip senin evin değeri bu oldu, hadi kiralayalım vs diyor. İlan sitelerinden ev ararken en sonunda dün 3500 liraya 4+1 bir ev nasip oldu en merkezi yerden. Üstelik ilan sitesinde değil, bir camda yazıyordu, aradık anlaştık. Doğulu bir abimiz sağolsun çok iyi niyetli çıktı. Kötü niyetli kansızlara kalsa kiraladığımız bu 3500 liralık ev ilan sitelerinde en az 4500 lira civarı. Allah fırsatçıların eline düşürmesin.

    Sanırım biraz uzun oldu, ben de çok doluyum şu sıralar. Araba ve ev fiyatları olmadık yerlere geldi.
  • 09-06-2020, 21:36:12
    #20
    arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    evlendiğimizde haram diye faize bulaşıp ev almadım. faizle alsaydım alırdım. sonra baktım ki, abi imam bile krediyle ev alıyor. yav dedim nolmuş bu dünyaya.
    Ne yazık ki öyle hocam. Ama imam faizle alıyor diye bizde alırsak sonumuz ondan farklı olmaz. Ahir zamanda yaşıyoruz ve ahirette insanların yüzü deşifre olunca yok artık bunudamı yapmış diyeceğiz. Faizin en ufağı bile hadis-i şerif'te kullanılan ithamla çok ağır burdan yazmayacağım ancak haramla kimse mutlu olmaz sadece mutluluk numarası yaparlar, ancak içleri ve alemleri darmadağındır. Allaha savaş açan hiçbir zaman kazanamaz...
  • 09-06-2020, 21:36:14
    #21
    tokiye gittim gecenlerde işte yeni evlere yazılmaya. hesaplattım 200 binliralık evi 20 yılda ödüyorsun. ve bugünün parasıyla 500bin tl ye mal oluyor. dedim ki siz dedim tefeciden daha tefecisiniz.
  • 09-06-2020, 21:42:55
    #22
    Moralini bozacak hiçbir şey yok emin ol. Yokluğu da gördüm varlığı da. Genel anlamda şunu söyleyebilirim ki mutlu olmak sana bağlı. Sadece yokluk canını sıkmayacak seviyede olsun evmiş, arabaymış inan mesele değil.

    Her gün önünden geçtiğim bie komşum var. Geçen öğrendim ki yatalak 25 yaşında kızı varmış. Evinin değeri 1.5 milyon filandır. Gram gözünde değildir o ev emin ol. Ya da araba. Bak bu mesajı Antalya’da yaşamama rağmen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinden yazıyorum. 6 gündür burda babamın yanında yatıp kalkıyorum. Trafik kazası geçirdi geçen perşembe. Antalyadan sivasa gelirken. Neyseki ciddi bir şeyi yok. Ama sora bakalım babama şimdi arabayı evi barkı.Torunu soruyor sadece.

    Kapitalist düzen bize farklı hedefler yükleyip, saçma bir yarışa sokuyor. Boşver. Akşam rahat huzurlu uyuyor musunuz ona bak. Ailenle mutlu musun. Yüzün gülüyor mu ona bak. Hayatı yaşa. Ha evet hayat parasız da yaşanmıyor. Dediğim gibi yokluk olmayacak düzeyde olsun yeter. Tüp bebek yaptıramamış da olabilir. Bak o imkanın var borç da olsa. Ne güzel. Buna sevin

    Üniversiteden sonra iatanbula gitsem çok daha fazla kazanacaktım. Ama gidip Antalya yerleştim. Az iş çok huzur. Keyfim çok yerinde. Mala mülke bakma kısacası
    Yorgunluktan yazım yanlışı, anlamsız cümleler çok oldu. Haftaya güzelce düzelticem yorumu.
  • 09-06-2020, 21:52:36
    #23
    Allah yardımcınız olsun hocam. Evliliği sona bıraksaydınız keşke. Ancak her şeyde bir hayır vardır. Ülkemizde evlilik inanılmaz paralar götürüyor. Bu nedenle evliliği en sona bıraktım. Şahsi düşüncem; Ev --> İş --> Evlilik olması yönünde. Hele ki gelir durumu iyi değilse, evlendikten sonra birikim yapmak çok zor hale geliyor.
  • 09-06-2020, 22:10:01
    #24
    arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    tokiye gittim gecenlerde işte yeni evlere yazılmaya. hesaplattım 200 binliralık evi 20 yılda ödüyorsun. ve bugünün parasıyla 500bin tl ye mal oluyor. dedim ki siz dedim tefeciden daha tefecisiniz.
    aylık 890 liradan 2+1 toki çıktı banada 20 sene ödemeli nasıl 500 bin etti sizin hesap acaba ? 240 ay değilmi 20 sene ?
  • 09-06-2020, 22:27:46
    #25
    ev araba yazısını görünce aklıma şu kolpa konu geldi
    yüzlerce akıllı bir de katıldı ağlanacak halimize gülüyoruz üzülüyorum ama elden birşey gelmez.... 😔😔😔

    https://www.r10.net/r10-cekilis-amp-...verecegim.html

    gerçek ile gerçek olmayan şeyi ayırt edebilen her insan başarıya ulaşır.

    siz de ev almak istiyorsanız ev almak kolay doğru şekilde çalışarak emin olun alabilirsiniz
  • 09-06-2020, 22:31:11
    #26
    Valla 80K icrada borcum var. Bırak ev araba almayı, bundan sonra hayatım nasıl devam edecek bilmiyorum. Bu hayata devam eder miyim onu da bilmiyorum açıkçası..

    Bu borcun karşılığında mal mülk falan da yok. İşsiz zamanlarda hayatta kalabilmek için (Borçla borç kapama, Kira) yapılan masraf.

    Ha kimsenin kazancında da gözüm yok. Allah emek verene kat kat fazlasını nasip etsin inşallah.

    Siz de inşallah ileride hayal ettiğiniz hayata kavuşursunuz hocam. Ne diyim. Hayat zor.
  • 09-06-2020, 22:37:38
    #27
    Hocam sağlığınız olduğuna ve evinizde huzurunuz olduğuna şükredin
    Eşimin amcasının hatri sayılır şekilde aylık kira getirisi var ama gel gelelim evlerinde gram huzur yok.
    En önemlisi evde huzurun olması akşam basini yastığa huzurlu koymak