• 24-05-2020, 04:50:52
    #19
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    bilen gören var mı sadece Türkiye'de mi böyle yoksa yurtdışı haber siteleri de bu şekilde her konuda ön sıralarda mı çıkıyor?
  • 24-05-2020, 04:52:09
    #20
    digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    20 senedir internet felsefesi memlekette oturmadı. Gerçi biz yaptığımız hiç bir işin felsefesini düşünmeyen adamlarız. Lonca kafası ile düşünüyorsun. İnternetin ya da bir arama sorgusundaki sıralamanın senin hakkın olduğunu düşündüren nedir? Din diyanet aramasında çıkmak için din sitesi mi açmak lazım? Her konuda bir site açıp hiç bir halt edemeyen yurdum webmasterlarını markalaşan siteler dövüyorlar. Bu marka bir spor gazetesinde olabilir, ya da kızlar soruyor olabilir. Sizin emeğinizden daha fazlasını parayı basıp sitelerine harcatıyorlar.

    Google arama sonuçlarını webmasterların emek hak etik saçmalıkları üzerine değil, kullanıcı memnuniyetini baz alarak sıralamaya çalışır.

    Ne emeği veriyorsunuz diye merak ediyorum gerçekten. Bir domain, bir shared hosting, bedava wordpress ile sağdan soldan okuduğu makaleleri yeniden yazan adamlar ne emeği harcıyorlar. Copy paste ve rewrite ile uzmanlığı olmayan alanlarda site açan adamların emeğinin ederi nedir?
    Haber siteleri hakkında atıp tutanlar hayatın gerçekleri ile yüzleşiyorlar. İnternet eskiden bakir bir yer iken yaz 2 makale götür parayı dönemi vardı. Artık internet herkesin cebinde geziyor ve ticaret internete kayıyor. Bu yüzden daha çok ziyaretçi daha çok reklam geliri demek.

    Haber siteleri sadece haber sitesi değildir. Bir içerik portalıdır. Sen günde 5 makale yazarken onlar parayı bastırır 20 editör tutar günde 100 makale girerler. Elbette sıralama sonuçlarında da seni geçerler. Sen basit bir restoran açarsın, karşına burger king gelir dükkan açar. Ne diyeceksin? Bu cadde benim mi diyeceksin?

    İnternet ve sıralama sonuçları kimsenin babasının malı değil. Google siteleri değil sayfaları sıralıyor. O sayfa din ile alakalı ise, din ile alakalı aramada çıkması doğaldır. Bir spor gazetesine de niye din ile ilgili sayfa açıyorsun diye soracksan, önce tüm din sitesi sahiplerinden ilahiyat diplomalarını istemen gerekir. İnternet yayıncılığı diye bir şey var. Burada etik bir sorun falan yok. Burada etik sorun olduğunu düşünenler okuyucular değil, webmasterlar. Çünkü ziyaretçi spor sayfasına da girse facebook sayfasına da girse, sanal mağazaya da girse aradığı bilgiye ulaşıyorsa o bilgiyi nereden aldğını umursamıyor.

    Son zamanlarda gördüğüm en iyi cevap budur. Gerçeklerle yüzleşmek gerekiyor.
  • 24-05-2020, 05:00:27
    #21
    haber siteleri bildigin copluk. ne ararsan ara haber siteleri cikiyor turkiyede.
  • 24-05-2020, 05:51:36
    #22
    Yaptıkları yanlış bir şey değil.
    Spor sitesi diye başka bir şey paylaşamayacak mı?
    Sadece kendi açımızdan bakıyoruz tüm olaylara.
    Ayrıca gazeteciliğin sona doğru yaklaştığı bu zamanlarda şirketlerin başka bir şansı kaldığını da sanmıyorum.
    Bu konuda haber sitelerinin yaptığı tek yanlış başkasının makalelerini kullanmak oluyor.
    Onu da çözseler yaptıkları şey tamamen doğru ve şikayet edilemez olacak.
  • 24-05-2020, 09:31:18
    #23
    Üyeliği durduruldu
    Bunlar iyice zıvanadan çıktı. Google bunlara yüz verdiği için daha da çıkmaya devam ederler. Bu gidişatın sonu gelmez.
    çalıntı içeriğe bile ses çıkarmayan google...
  • 24-05-2020, 14:00:55
    #24
    looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bunlar iyice zıvanadan çıktı. Google bunlara yüz verdiği için daha da çıkmaya devam ederler. Bu gidişatın sonu gelmez.
    çalıntı içeriğe bile ses çıkarmayan google...
    İçeriğinizi çalıyorsa bir haber sitesi google'dan medet ummak yerine mahkemeye verip tazminat istemelisiniz. 2 kere tazminat ödedikten sonra içerik çalmayı bırakırlar.