Yakın zamanda konut kredisi çeken varmıdır ?
13
●403
- 30-01-2020, 21:38:39TeşekkürlerHaberportalim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Findex üzerinden risk raporu aldım şimdi 1600 gorunuyor ama ne kadar doğrudur bilmiyorum, kredi ve diğer banka borçlarında hiç bir ödemeyi geçiktirmişliğim yok çok şükür, bir gün bile. Çok problem olacağını sanmıyorum ama dediğim gibi resmi olarak gelirim ne gorunuyor bilmiyorum yarın muhasebeciye sormam lazım sanırım, sanıyorum bu rakamları kredi çekmek için, belki kefil isteyebilir.AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tekrar teşekkürler bu arada bilgler için. - 30-01-2020, 21:40:25Bankadan öte müteahhit ile olan ilişki önemliSuskuN42 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok derine inmeden şunu söyleyebilirim 10-12 daireli kat karşılığı daire yapan bir müteahhit çok yüksek kredi çektirmez yok ben alıcam nasıl çekebilirim dersen oda değerinin üzerinde ki farkın kdv sini ister.
- 30-01-2020, 21:43:47Aslında peşinat verdikten sonra kredi çekilecek rakama göre kredi olayı kefillik veya sıkıntılı oluyor.if3Lc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış bilmiyorsam 1600 civarına rahat kredi çıkıyor. İyi konumunda. Biraz daha yüksek olsa çok iyi konumunda oluyor.
Ve örneğin, 9 yıldır kredi geciktirmeden ödediniz ama1 yıl daha krediniz var, riskli grupta gibi görünüyorsunuz.
Başvuru yapılacak zaman mümkünse başka kredi de olmasın, bir tanıdık diyeyim, 8 bin maaşla 300 bin krediyi neredeyse alamıyordu.
Sebebi 9. yılında olan ev kredisi, gitti 20 bin küsür mü ne kalmış, onu kapatınca sorun çıkmadı. ( baba ve kayınpederini kefil göstererek zar zor çıkıyordu yoksa, ki hatta çıkmadı.)
Yani düzenli ödemek dışında borçsuz da olmak lazım. Kart limiti 10 bin tl dir, 8 bin tl borçlu iseniz yine risk raporunda rakam düşük çıkıyor.
Yani başvururken bu tür durumlar da önemli, kefilsiz de çıkabilir borçsuzsanız. Risk raporu da iyi konumda gibi.
- 30-01-2020, 21:47:28Çok net anladım teşekkürler, çok küçük bir kredi borcum var belki ondan biraz düşük çıktı, tekrar teşekkürler bilgiler içinAlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
