• 23-01-2020, 00:15:50
    #64
    Kurumsal PLUS
    Büyük geçmiş olsun. Özel bir doktora göstermeniz de fayda var. Çünkü son zamanlarda doktorlar da işleri takmamaya başladı.
  • 23-01-2020, 00:20:43
    #65
    ​Bieçok doktora gittik alerji testlerinin hepsi yapıldı ama sonuç alamadık. En sonunda bademciği aldırdık tam rahatladık dedik bu seferde çocuk zatüre oldu. Yani bağışıklık zayıfsa ki sezeryan doğumlu çocuklarda bu çok görülür malesef büyüyne kadar böyle geçiyor. Siz siz olun bademciği aldırmayın. Enfeksiyon boğazda kaldın ama ciğere inmesin derim ben. Bu arada bizimkide anaokuluna gidiyor ve sürekli hasta ​​​
  • 23-01-2020, 00:24:37
    #66
    AEK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    öncelikle geçmiş olsun, benimde 2 küçük oğlum var anlayabiliyorum halinizi. işim gereği sürekli hastanelerdeyim. kendimce tavsiye vermeye çalışacağım. bulunduğunuz yerde tıp fakültesi varsa profesör randevusu alın profesöre gidin. Yoksa acil durumlarda en iyi özel hastaneden en kötü devlet hastanesi iyidir diyebilirim. ancak özelde iyi bir doktor buluyorsanız tercih edebilirsiniz. acilden ziyade çocuk hastanesinde çocuk uzmanına gidin yani gündüz poliklinte. acilde genelde 1 uzamn olur diğerleri asistan olur, çoğunluklada asistan muayene eder. mutalka gittiğiniz çocuk uzmanına hikayenizi iyice anlatın. son olarakta genel olarak doktor milleti kendini üstün görür işlerine karışılmasını istemezler, o yüzden doktor ile iletişim kurarken alttan alma hatta doktoru yücelterek iletişim kurmaya çalışın. çok gemiş olsun. çocuğunuza verilen antibiyotiğin en azından birini tamamen bitirmeye çalışın bu süredede anaokulunu bırakın. benzer durum bizim büyük çocukta oldu kreşe gidiyordu, biri geçiyor biri başlıyordu ekim kasım gibi bıraktık kreşi, şubatta yeniden başlatacağız ama bakalım nasıl olacak. son olarak bir çocuk uzmanını belirleyin ve sürekli aynı uzmana gitmeye çalışın. özel veya devlet farketmez ben devleti tavsiye ederim. ve devlette bulunan bilgi işlem sistemi ile doktor tüm geçmişini ekranından görebilecek yani farklı farklı özellerede bu durum mümkün değil sizin anlattığınızla yetinir. bronşit için akciğer filmi çekmiş olmalılar eğer varsa 1 ay kadar sürebilir normal, ateş olması kötü olmuş. evinizin gece gündüz sıcaklığı önemli bizim çocuklar soğukta direk hasta oluyorlar mecburen acımıyoruz yakıyoruz. yani gece uyukende sıcak olmalı ortam. ateş için gece fitil takın en azından geceyi rahat geçirebilir. bu yazdıklarım tamamen kendi tecrübelerim, mutlaka doktorunuzun sizi yönlendirmesine bakın.
    Dost evde doğalgazı 40 derecede yakıyorum 7-24 acık.Evin sıcaklığı çok iyi.Benim oğlan sanırım okulda terliyor ve orada kapıyor hastalığı.

    Film çektiler evet.Yarın inş uzman bir doktora göstereceğim.Çok sağol önerilerin ve düşüncelerin için.Allah sizinde yardımcınız olsun.



    VBuMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ​Bieçok doktora gittik alerji testlerinin hepsi yapıldı ama sonuç alamadık. En sonunda bademciği aldırdık tam rahatladık dedik bu seferde çocuk zatüre oldu. Yani bağışıklık zayıfsa ki sezeryan doğumlu çocuklarda bu çok görülür malesef büyüyne kadar böyle geçiyor. Siz siz olun bademciği aldırmayın. Enfeksiyon boğazda kaldın ama ciğere inmesin derim ben. Bu arada bizimkide anaokuluna gidiyor ve sürekli hasta ​​​
    Aynen kardeşim sezeryan olmuştu oğlum.Okulu iptal edeceğim marta kadar.
  • 23-01-2020, 00:26:32
    #67
    Çok geçmiş olsun. Çocuklarda genel bir salgın durumu var sanırım. Çevremde herkesin çocuğu hasta.
  • 23-01-2020, 00:27:44
    #68
    Allah yardımcınız olsun.Allah acil şifa versin.
  • 23-01-2020, 00:38:32
    #69
    Çok geçmiş olsun bende de 2 tane var halinizi anlayabiliyorum. İyi bir özel hastaneye götürmenizi öneririm, muhtemelen yatıracaklardır zaten. Biraz masraflı olur ama çözerler durumu. Ama muhtemelen anaokulundan birşeyler kapıyor tabi bizimki sadece tahmin. Tedavinin ardından 3-5 gün okula göndermeden gözlemlemeyi deneyebilirsiniz.

    Birde genel olarak doktorlar sirkeli su ile ateş düşürmeyi önermiyor. Sirkeli su ateşi düşürüyor fakat sonrasında daha fazla çıkmasına neden oluyor. Gerçi siz ateşi düşürsenizde olayın kaynağını bulmanız lazım onu da iyi bir doktor çözer ancak. 1 aydır çözülmediyse tabi ki yine siz bilirsiniz ama şu ana kadar gittiğiniz doktorlar yerine başka bir yere görünmenizi öneririm. 1 ay uzun bir süre
  • 23-01-2020, 01:17:05
    #70
    Akbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bugün oğlumu son 1 ay içinde 12. kez acile götürdüm.Bunun haricinde 3 kezde özel hastaneye götürdüm.

    Sonuç elimizde 2 poşet ilaç.Yarısından çoğu antiboyotik.Doktora diyorum nedir durumu bu ilaçlar iyi gelir mi " gelir gelir düzenli içsin"

    Lanet olsun çocuk 1 ay boyunca ilaç içiyor.Ben kafayı yedim bu çocuk buna nasıl dayansın.


    Yine ateşi 39-40 derece. Acile gidiyorum soğuk su uygulaması yaptırıyorlar.İyi tamam yapalım diyoruz yapıyoruz ateş 36-37 ye düşüyor.Gİdebilirsiniz diyor.Eve geliyorum 1 saat sonra çocuk yine 40 derece.

    Anlatıyorum bakın 1 saat önce geldik ateşi düştü ama yine yükseldi.Tamam yine soğuk su uygulaması yapın.

    Serum verin dedim hastanede serum yok dedi.Doktor bey bir iğne vurun dedim banamı öğretiyorsun dedi üstten üstten konuştu.

    Bari hastaneye yatırın 3-5-10 gün çocuk çok zayıfladı bu 1 ayda diyorum yer yok diyor.

    Allah aşkına ben ne yapayım kardeşlerim.Kafayı yiycem. Oğlum şuan 40 derece ve sabaha kadar öksürüyor.

    Hava makinası aldık ventolin ve corisair diye ilaçlarını veriyoruz.Öksürük kesiliyor ateşi başlıyor.


    Ayrıca şunuda eklemek istiyorum.Oğlum ana okuluna gidiyor ve çok enerjisi olan bir çocuk.Sürekli koşuyor.Sürekli hoplayıp zıplıyor.EVde , dışarda , araç içinde hiç fark etmiyor.Okulda terliyor.Her gittiğimde görevli öğretmen umutun üzerini değiştirmiş görüyorum.Terlediğini direk anlıyoruz.

    Varmı böyle bir sorun yaşayan.İnanın 3 gecedir ne eşimin ne benım gözümüze uyku girdi. Varmı önderdiğiniz doktor.Neresi olursa olsun yeterki oğlum şu lanet salgından kurtulsun.Her yere götürüm her doktora giderim.Parası pulu bi tarafa dursun.
    Hocam çok geçmiş olsun bende aynı sorundan muzdarip biri olarak en son kulak burun boğaz a gittim geniz eti çıktı kulaklara sıvı akışı olmuş terleme ve nefes problemi yüzünden ateş öksürük arkasını kesemedik geniz etini aldırdık şu an herşey normal Allah sana da acil şifalar versin kulak burun boğaz a bi görün derim ben
  • 23-01-2020, 01:18:48
    #71
    çocuk hastanesi (araştırma) gibi yerlere götürün hocam
    mesela ben izmirdeyim, buca kadın doğum ve cocuk sorunu çözemeyince behçet uz çocuk hastanesine götürüyorum, önce çocuk hastalıkları doktoru görüyor ilgili bölüme yönlendiriyor, sonra tahliller yapılıp teşhis konuyor. ona göre tedavi başlıyor.
    yatak yok ilaç yok diye bir şey olamaz sağlık bakanlığına şikayet edin.
  • 23-01-2020, 01:22:18
    #72
    şuanda kreşe okula giden çoğu çoçukda bu durum mevcut yeriniz nerede bilmiyorum ama 2haftadır ablamın çoçuğuda aynıydı doktor iğyneyle çözdü çoçuk 3 yaşında
    ben kendimde çoçuğumu kreşe göndermiyorum ,aynı şekilde sizin gibi 1ayın 15 günü hastanedeydim bıktım inan ki artık göndermiyorum çoçukda çok iyi maşallah
    kreşler okullar şuanda virüs yuvası bu aylar da