• 16-09-2019, 17:03:49
    #10
    fthmydn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba arkadaşlar, malumunuz uzun süre bilgisayar başında kalınca bazı göz problemleri yaşanabiliyor.
    Çok büyük bir problem olmamakla birlikte doktor dinlenme gözlüğü yazdı ve ilk defa gözlük alacağım için bir kaç sorum olacak.

    Gözlükçüye gittiğimde; SGK nın verdiği camlar basit bir cam eğer sürekli bilgisayar başında çalışıyorsan uv ışını geçirmez vs olması lazım dedi.
    Tabi haliyle fiyat olarak da yükseliyor. 2-3 çeşidi mevcutmuş bu dinlendirici gözlüklerin. 150 - 300 - vs böyle çıkıyor fiyatları.

    Asıl sorum Uzun süre bilgisayar başında durup gözlük kullanan arkadaşlara; Siz alırken nelere dikkat ettiniz veya nasıl bir gözlük almalıyım?
    bendede aynı sorun vardı, bir gözlükçüye gittim tanıdığım birisiydi 490 ₺ e çerçevesi ile beraber aldım, 2-3 gün sonra birşey oldu vitasımı genişlediydi birşey vardi alişveriş merkezindeydim elim değmişken atasuna gireyim halettireyim dedim oradaki arkadaş sağolsun yardımcı oldu felan meğerse ihtiyaçım olan gözlük onlarda 230 liraymiş bana en üst versiyonunu vermiş daha fazla para kazanabilmek için benim sana tavsiyem almadan önce atasun'a bir uğraman gerçekten ilgililer
  • 19-10-2019, 22:08:14
    #11
    Daha önce burada belirtmiştim tekrar ekleyeyim;

    önce flux kesinlikle öneririm ; ilk başlarda alışması biraz zor geliyor ama daha sonra flux olmazsa olmazlarınız içinde yer alıyor

    ayrıca mutlaka bi göz doktoruna gidip muayene olun. Size bi numara çıkartır düşükte olsa o numaraya göre blue cam taktırın. Fiyatları 300 TL - 500 TL civarlarında ama inanın değiyor. Kendim kullanıyorum devamlı, şuan bu fotoğraftaki gözlüğü kullanıyorum. Çok memnunum.
    Linkini de ekliyorum giderseniz eğer mutlaka gittiğiniz gözlükçüye belirtin. Lazer ışığını kesen cam kalitelidir. Test ettirin gözlükçüye.

    Dinlendirici gözlük,rahatlatıcı gözlük,numarasız beni rahatlattı gibi şeyler yazmayın arkadaşlar böyle bişey yok.

    Gözlük takmak bi eksiklik değildir.(Sadece pc başında kullanıyorum)

    https://www.tamindir.com/windows/flux/

    http://www.frequencybluecut.com/