Anket Siz?
Toplam Katılımcı Sayısı: 67
Siz?
Aynı fikirdeyim
%38,81 (26 Oy)
Aynı fikirde değilim!
%61,19 (41 Oy)
  • 19-06-2019, 22:21:32
    #1
    Merhaba arkadaşlar, sizlere aklımdaki soruları ve düşünceleri anlatacağım.
    Ben çok değişik veya farklı düşünürüm(b*ktan). Neden derseniz? Hep muhalifimdir. Ama her şeye muhalifim. Siz a derseniz ben b derim. Fakat b nin doğru noktalarını a nın olumsuz noktalarını bularak. Siz b derseniz aynı şekilde a nın olumlu b nin olumsuz noktalarını bulurum. Veya buldum sanarım ne derseniz. İstediğim şey anında olsun isterim. Olursa iyi olur olmaz ise her gün onu düşünürüm. Hayaller kurarım. Sırf istediğime ulaşmak için çok erken yatarım hayal ederim. Çok salakça gelebilir. Fakat hiç sıkılmam. Daha salakça bir şey daha söyleyim sırf düşünmek ve hayal kurmak için otobüsle başka şehirlere gidip geliyorum. Sadece uzun yolda daha verimli düşünebildiğim hayal kurabildiğim için bunu yapıyorum. Aynen tam salaklık. Fakat hayal ederek istediğim her şeye ulaşabiliyorum. Mutlu oluyorum.
    Bu hayata ne için geldiğimi bulmak istiyorum? Bir türlü cevabını bulamadım. Ama inanıyorum birgün bu sorumun cevabına ulaşacağım. İnsanlar din vs. diyorlar. Cevabın orda diyorlar. Fakat kendilerine sorduğumda Allah’a ibadet etmek için geldik diyorlar. Allah en büyük yaratıcı değil mi? Biz kendisine sadece ibadet edelim diye koskoca kainatı yaratmış. Her şey mükemmel. Fakat biz sadece ona ibadet edeceğiz öyle mi? Bir örnek vereyim. Bir iş yerinin sahibisiniz. Personel alımı için mülakata gireceksiniz. Kimi alacağınızı önceden belirlediniz ve değişmesi imkansız. Mülakata 100 kişi çağırdınız. Neden çağırdınız bir sorun kendinize? Ego tatmin etmek için mi? İnsanları neden yoruyorsunuz? Zaten o iş yerinin sahibi sizsiniz. İstediğinizi alıp çıkartabilirsiniz.
    Bende aynı şekilde düşünüyorum. O yüzden insanların bu dünyaya sadece ibadet edeceğiz demesine inanmıyorum.
    Bir araba ne için yapılıyor? Dünyaya geliş amacı nedir?
    Arabalar, insanların kolay ulaşım, nakliye yük taşımacılığı vs. alanlarda uzun-kısa mesafelerde beden gücünü yormamak için yapılmış yardımcı bir araçtır.
    Peki evler ne için yapılıyor? Dünyaya geliş amacı nedir?
    Evler insanların yaşamlarını diğer insanlardan ayrı olarak yaşamasını, halka açık güvensiz ortamlardan kurtarması için yapılmış beton(vs.) yığınıdır.
    Okullar? Havuzlar? Oyunlar? vs. ???
    Yukarıdaki örnekleri aklımdan geçtiği gibi yazdım. Sizlerde kafanızdan örnekler oluşturabilirsiniz.
    Yani aklımdan geçenler yukarda vermiş olduğum örnekler için “.. ne için yapılıyor? .. geliş amacı nedir?” sorularına nasıl cevap verebiliyorsak bu dünyaya neden geldik? ne için geldik? sorularınada cevap verebilmeliyiz diye düşünüyorum.
    Sadece dini olarak bakmıyorum. Ufak bir örnekti.
    Doğum, bebeklik, çocukluk, okul, gençlik,üniversite,iş hayatı,emeklilik ve ölüm!!
    Eee ??
    Bu kadar cereme çekmeye ne gerek var? Bu kadar dert tasa?
    Direkt ölelim o zaman.
    Çok saçma değil mi? Önceden çok saçma gelmesede şimdi çook saçma olduğuna kanaat getirdim.

    Ne için geldik ne için??
    Tahmin ediyorum ki kimse bana bunun cevabını veremeyecek.
    Bu cevapları kendim bulmam gerekecek.


    Yinede düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
    Teşekkürler
  • 19-06-2019, 22:25:57
    #2
    Ölmek için geldik
  • 19-06-2019, 22:26:22
    #3
    Bu dünyaya Allah (c.c) bizi sınav için gönderdi. Yaşadığımız herşey bir sınavdan ibarettir. Dünyada olan dünyada kalır. Ve unutmayalim ki her şeyi yaradan yüce rabbimizdir ❤
    • Coşkun Çetin
    • bilal
    • Ferhat
    Coşkun Çetin, bilal, Ferhat ve 24 kişi bunu beğendi.
    27 kişi bunu beğendi.
  • 19-06-2019, 22:26:40
    #4
    Hayatın anlamı var diye hayata gelmedik,
    Hayata geldiğimiz için anlam arıyoruz.
  • 19-06-2019, 22:27:04
    #5
    O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.(mülk suresi 2.ayet)
    Allah imtihan etmek için gönderdi, direkt herkesi hakkettiği yere koysaydı insanlar bizi dünyaya gönderseydin biz iyi insan olurduk diyeceklerdi. Allah da dünyaya gönderdi imtihan etmek için
  • 19-06-2019, 22:27:37
    #6
    Bende seninle aynı düşüncedeyim 34 yaşında evli ve bir kız babasıyım herşey boş mutlu ol zaten öleceksin düşünme( çözemiyceğin şeyler düşünme sıyırırsın)
  • 19-06-2019, 22:30:48
    #7
    "sadece ibadet edeceğiz" değil . Sadece Allah'a ibadet edeceğiz.
  • 19-06-2019, 22:32:12
    #8
    Bu sorular çoğu insanın aklına gelmiştir ama maalesef cevabı yok.
  • 19-06-2019, 22:32:33
    #9
    Şimdi birşey yazarımda durduk yere kimseyle tartışmayayım ozaman biri bollul berekette yaşarken sınanıyor kiminin çocugu doğuştan hasta neyse ya cevabını kimse veremez doğum yaşam ölüm bitti gitti