• 26-03-2019, 01:43:40
    #1
    Merhabalar, yaklaşık 1 yıl önce üniversiteden mezun oldum. Ön lisans Grafik Tasarım mezunu bir tasarımcıyım. Benimle birlikte mezun olan arkadaşım ile yaklaşık 2 yıldır freelance iş yapıyoruz, birlikte bir iş yeri açmaya karar verdik. Ailelerimiz bu konuda destek olacaklar. Onun dışında kosgeb gibi girişimcilere destekte bulunan kurumlarla iletişime geçmeyi düşünüyoruz.

    Öncelikle aklımızda işlerimizi freelance yapmak yerine, işi resmileştirip daha uygun fiyatlarla kaliteli işler çıkarmak var. Bir diğer husus da çok pahalı olmamak kaydıyla kendi baskı makinemizi alıp, belirli baskıları da yapmayı düşünüyoruz. İleride bir yazılımcı, bir seo uzmanı gibi bizimle birlikte çalışacak kişileri de alacağız.

    1) Bizim aklımıza takılan sorulardan birisi, freelance müşterilerimiz dışında nasıl bir müşteri kitlesi oluşturabiliriz?
    2) Kosgeb desteği almak için hangi yolları izlemeliyiz, kosgeb bizim gibi girişimcilere destekte bulunur mu?
    3) Şirket olacağımız için aylık muhasebe vs. ne tür giderlerimiz olur?
    4) İş yerimizi daha çok cadde aralarında mı tutmalıyız? yoksa cadde üzerinde mi tutmalıyız?

    Bu konularda tecrübe edinmiş kişiler yorum yapabilirse seviniriz. Heyecanlı, girişim konusunda oldukça istekli kişileriz. Yıkıcı değil de, yapıcı yorumlar bizi daha motive edecektir. Olumlu yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz.
    İşimizi profesyonel yapan insanlarız (Freelance tecrübesi ile).

    Şehir: İstanbul Anadolu Yakası
    Yaş: 21
  • 26-03-2019, 02:26:12
    #2
    şirket demek masraf demek hiç yoktan şirket kurma işne girmenizi tavsiye etmem
    freelance kazanabiliyorsanız kazanın iş ciddiye binince birikim oluşturunca bu topun altına girin derim
    edit: şirket yeni müşterilere kapı açabilir tabi ki yalnız giderleride tecrübeli arkadaşlar belirteceklerdir
  • 26-03-2019, 02:32:39
    #3
    Anonim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    şirket demek masraf demek hiç yoktan şirket kurma işne girmenizi tavsiye etmem
    freelance kazanabiliyorsanız kazanın iş ciddiye binince birikim oluşturunca bu topun altına girin derim
    edit: şirket yeni müşterilere kapı açabilir tabi ki yalnız giderleride tecrübeli arkadaşlar belirteceklerdir
    Düşünceleriniz için teşekkür ederim. 2 yıldır freelance olarak çalışıyorum, 2-3 sabit işlerim oldu, birçok kurumsal çalışmalara imza attım fakat yeri geldiği zaman istediğim rakamlara ulaşamaz oldum. Evde oturmaktan sıkılmış birisi olarak bu işe gerçekten heves ettim, gerekli yerlerden desteği alabilirsem de bir şeyleri başarabileceğimizi umuyorum. Bu konuda çok düşündüm, reklam sektörü ile birlikte işimizi iyi yaptığımız sürece çok bir şey kaybedebileceğimizi düşünmüyorum açıkcası. Tam tersi olarak daha büyük işlere imza atmayı hedefliyorum.
  • 26-03-2019, 02:48:09
    #4
    @tezcreative; bizim ofise noldu

    şirket açıp iş alamama ihtimalin var, ama iş geldiğinde 1 günde şirket açabilirsin.

    yine kurumsal yapıda çalışın ama ilk etapta freelancer için şirket açmak, risk almaktır. 2 kişiyseniz eğer benim dediğim yer yerine güzel bir yer kiralayabilirsiniz
  • 26-03-2019, 02:54:04
    #5
    Her şey bir anda gelişti 😊 Bir yer kiralayıp orada çalışmayı düşünüyoruz, şirket olmak çok farklı bir gelişim sanırım. Bir yer kiralayarak orada kurumsal çalışmalarımıza devam edeceğiz
  • 26-03-2019, 02:59:13
    #6
    Konuyu takipteyim 1 yıl sonra bende düşünüyorum.

    Bu arada kosgeb den destek almak için bi aralar girişimcilik belgesi almak gerekiyordu hala gerekiyor mu bilmiyorum ben almıştım. Desteği almak için belgeni aldıktan sonra açacağın şirketle ilgili proje hazırlayıp sunman gerekiyor proje onaylandığında gerekli desteği alabiliyorsun, ofis için aldığın ürünleri faturalandırarak.

    Genç girişimciler için birçok destek olduğunu duymuştum mutlaka onları araştırdıktan sonra böyle bir işe giriş derim.

    Başarılar..
  • 26-03-2019, 14:34:25
    #7
    Yüzlerce kez konusu açılmış ve binlerce yorum yapılmış konulardan birisi. Eğer araştırma yapmak yerine sormayı tercih ediyorsanız yapacağınız işler uzun ömürlü olmaz.

    İnsanların ofislerini kapatıp, home ofis olarak çalışmaya başladığı şu devirde, eğer ki cadde üzerinde telefon kılıfı satacak bir iş yeri açmayacaksanız ofis gereksizdir.

    Kosgeb'i unutun, işkur'dan gelecek desteği unutun. Kimse kimseye bedava para vermiyor.
  • 26-03-2019, 14:39:50
    #8
    kosgep 3 yıl kapatamazsınız öncesinde kurslar var işkur zaten yalan

    kimsenin moralini bozmak değil amaç ama ayda 10 bin tl kazanmaya başlamadan ofis kurmak gereksiz bir hareket olacaktır.

    sadece şunu yapabilirsiniz freelance olarak beraber çalışmak için bir home ofis tutup içinde beraber çalışabilirsiniz ama vergi işine ilk etapta girmeyin.
  • 26-03-2019, 14:40:35
    #9
    şirketleşip resmiyet kazanınca kazanımınız değil, kaybınız daha cok oluyor.
    ofis kirası, sgk primi, vergiler şunlar bunlar.
    şu an evden iş alıp çevirebiliyorsanız maceraya girmeyin derim.
    kosgeb vb destekler bu sektör için gerçekci değil. yani destek almanız imkansız.
    ha illa ofis ortamımız olsun diyorsanız, ortak çalışma alanlarından faydalanabilirsiniz.
    • ademkilic
    ademkilic bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.