• 23-12-2018, 19:17:10
    #19
    CytSaiN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kredi kartı kullanın düzenli. Bir adet alın, her ay harcadığınız kadarını ödeyin, 6 ay sonra 2. kredi kartını da alın farklı bankadan. Birini %75 , birini %50 dolu olarak kullanın ama burada önemli olan nokta her ay harcadığınızı geri yatırmaktır. Bu süre içinde üzerinize fatura olursa ve 1 yıl boyunca hep kredi kartından öderseniz faturalarınızı, çok güzel bir siciliniz olur. Gelirinize göre de istediğiniz krediyi alabilirsiniz.

    Yorumlarınızdan anladığım 18 yaşından küçüksünüz. Dediklerim ile sicilinize başlarsanız harfiyen, ömrünüz boyunca hiç sıkıntı yaşamazsınız.

    Tavisyelerim bitti, gelelim sorunuza: Annenizin üzerine isterse merkez bankası olsun, 1 TL bile kredi alamaz.

    İyi forumlar.

    Öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim. Yaşım 19, daha önce kredi kartı kullanmadım. Fakat banka kartlarım var bir çok bankadan. Özellikle bi tane banka kartımı yoğun bi şekilde kullanıyorum içine giren-çıkan paranın haddi hesabı yok. Fakat yinede bana kredi kartı çıkmıyor .
  • 23-12-2018, 19:20:48
    #20
    krypton adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim. Yaşım 19, daha önce kredi kartı kullanmadım. Fakat banka kartlarım var bir çok bankadan. Özellikle bi tane banka kartımı yoğun bi şekilde kullanıyorum içine giren-çıkan paranın haddi hesabı yok. Fakat yinede bana kredi kartı çıkmıyor .
    Banka kartına giren para önemli değil dostum. Dediğim gibi kredi kartı al, kullan. Nakit alacağına kredi kartından al, ay sonunda tamamını öde nasıl olsa giren çıkan paranın haddi hesabı yok, ödemekte de sıkıntı yaşamazsın zaten.
    Böylelikle hem faiz ödemezsin hem de temiz bir sicilin olur.

    Banka, kredi verirken üç şeye bakar:

    1) Sabit gelirin ne kadar? ( bir ay 10 bin tl , bir ay 500 tl değil. sabit. maaş gibi mesela.)
    2) Üzerine fatura var mı? Ödeme sıklığın nasıl?
    3) Kredi kartı kullanıyor mu? Borçlarının tamamını mı yoksa asgarisini mi ödüyor vs.?
  • 23-12-2018, 20:00:26
    #21
    Çıkmaz hocam. Artık kredi olayları bile fazlasıyla sıkılaştı. Ülkede bir çok insan halen daha borcunu ödüyemiyor.
  • 24-12-2018, 12:31:02
    #22
    zor
  • 24-12-2018, 12:34:46
    #23
    İlk kez başvuruluyorsa Kuveyt Türk Bankasına gidin, üzerinde mülk varsa zaten belirtirsiniz çıkar. Ben ilk kredi kartımı üzerimde araç varken sigortam yokken aldım. Araç var üzerimde diye 1.600 tl kredi kartı vermişlerdi eskiden.
  • 24-12-2018, 12:40:04
    #24
    alması mümkün değil. bunu zamanında sadece şekerbank yaptı, eşinin gelir belgesini getiren ev hanımlarına kredi verdiler. 3 ayda yüz binlerce başvuru gelince direk kestiler bu hizmeti. epey de uğraşmışlar sonra bu kredilerin tahsisi ile
  • 24-12-2018, 12:43:34
    #25
    Banka ile geçmişte herhangi bir ilgisi olmadığı için çıkacağını sanmıyorum.