dEaTh adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Dolar alan vatan haini
42
●2.106
- 08-09-2018, 13:23:26Vatan hainliği kavramı hiç bu kadar ucuzlamamıştı. Güçlü etkisi olan bir kavramı sık sık kullanırsanız eski etkisini göstermemeye başlar ve artık yeni kavramlar geliştirmek zorunda kalırsınız. Beceriksiz insanların, çoğu zaman kabahatlerini örtmek için kullanmaktan çekinmedikleri bir kavram haline geldi vatan hainliği. Maalesef insanlar bu şekilde yaftalanmaktan korktuğu için pasifize ediliyor. Yani kısmen bu söylemler işe yarıyor; cebindeki parasının değerini korumak amacıyla dolar almayı düşünen sıradan vatandaşın aklında "Acaba?" şüphesi oluşuyor ve vazgeçiyor. Fakirler bu sayede fakir kalmaya zenginler de zenginleşmeye devam ediyor.
Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 08-09-2018, 13:33:19ben garanti ederim. çok büyük arbitrajlara yol açarlarCyberYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-09-2018, 13:38:33Üyeliği durduruldubuna inandıracak korkuyu salmışlar ya o yeter
- 08-09-2018, 13:45:01Düşük fiyattan sabitleyebiliyorsak 1 liraya sabitleyelim o zaman hocamCyberYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani rahat olun düşük fiyattan sabitleyemezler. Sabitler ise sadece lafta kalır. O kurdan dolar alamazsınız. Dışarıda 15 liraya alır-satarsınız artık.
Öyle sabit kur kolay bir şey değil. Hani derler ya bir gece fakirleştik diye işte onu diyenler sabit kur sisteminin ne olduğunu bilmeyenlerdir. Sabit kurda paran değer kaybediyorsa artık paranız kullanılmamaya başlar sizde bu durumda paranızın değerini düşürürsünüz yani devalüasyon yaparsınız. Doları 1,25 lira iken 1,75 lira yaparsınız. Aksi halde ekonominiz çöker, paranız kağıt parçasından başka bir şey olmaz. - 08-09-2018, 14:08:11Abi tamam da dolar almayan altın alacak altın dolar bazında yükselip düşüyor şimdi altın alan dolar alanlar aynı kefeye mi konuyor
- 08-09-2018, 14:27:38altında yurt dışından dolar ile ithal ediliyor.MersinWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-09-2018, 14:29:05Üyeliği durdurulduTam tersi olmasın hocam oMersinWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dolar, Altına göre yükselip düşüyor. Tüm para birimleri Altına göre değer alır diye biliyorum. Türkiyeye lazım olan şey döviz bozumu değil Ülkenin altın kazanması gerekli.
Yani rahat olun düşük fiyattan sabitleyemezler. Sabitler ise sadece lafta kalır. O kurdan dolar alamazsınız. Dışarıda 15 liraya alır-satarsınız artık.