• 16-05-2016, 11:18:24
    #19
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    bugüne kadar yaşamak için yürüyordu ise bugünden sonra koşabildiği kadar koşsun arkadaşın. ( Kesin ölecek, Yok valla billa ölecek, çaresi yok kesin ölür, ölümcül hastalık bu kesin ölür, nasıl olsa ölecek gibi bahaneler üretmeden ) Takdiri ilahi Allahındır. Allahtan Başka kimse bilemez ölüp ölmeyeceğini. Uyur bu gece sabah belki uyanamaz. Ama Belki de Güneş onun içn daha bi aydınlık doğar. Yani kısacası İntahar Günahtır. Allah kaldıramayacağı yükü vermez insanlara.

    Geçmiş olsun Arkadaşına Allah Acil Şifalar versin.
  • 16-05-2016, 11:25:36
    #20
    F3rh4t adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bi hastalıktan öleceğin belli bi vaktin kaldığın belli olduğu halde kendini süründürmemek adına yada elden ayaktan düşmemek adına intihar etmek günahmıdır... kurtuluş yada tedavisi olmadığı belli...

    ergen sorusu gibi oldu ama net bir sonuç bulamadığım için soruyorum bi arkadaşım için böyle bir niyeti var
    Dikkatimi çektide sen hep bu tarz konular açıyorsun?
    Bir pisikoloğa görün derim.

    GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • 16-05-2016, 12:56:07
    #21
    (Aşağıda yazdıklarım müslümanlar için geçerlidir.)
    Fetvalık bir durum zaten yok ki olmaz da..
    Allah'ın sana vermiş olduğu canı bir tek o alır.

    Ki bu duruma örnek olarak organ bağışı meselesi de böyledir -bir nebze-.Organ bağışında vücut canlı olmak zorunda zaten.Sen gidipte vücuttan parça/lar vererek ölmeni erken zamana çekemezsin.Zaten organ bağışı bir müslüman için o yüzden tavsiye edilmiyor.
  • 16-05-2016, 13:22:41
    #22
    F3rh4t adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bi hastalıktan öleceğin belli bi vaktin kaldığın belli olduğu halde kendini süründürmemek adına yada elden ayaktan düşmemek adına intihar etmek günahmıdır... kurtuluş yada tedavisi olmadığı belli...

    ergen sorusu gibi oldu ama net bir sonuç bulamadığım için soruyorum bi arkadaşım için böyle bir niyeti var

    “kendi kendinizi öldürmeyiniz.” (Nisâ, 4/29)

    “Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü Allah’ın rahmetinden ümit kesenler yalnız onu tanımayanlar takımıdır.” (Yusuf, 12/87

    “Rabbimin rahmetinden ümidini sapıklardan başka kim keser?” (Hicr, 15/56)

    “İnsan iyilik istemekten hiç usanmaz. Ama başına bir sıkıntı geldi mi bezginleşir, umutsuzlaşır.” (Fussilet, 41/49)

    “Allah sabredenlerle beraberdir.” (Bakara, 2/153)
  • 16-05-2016, 13:35:28
    #23
    öncelikle işi dinlerden sıyırdığımızda ötenazi bir kişisel haktır.

    dini açıdan bakacak olursak bir müslüman için kasti ölüme sebeb olacak herşey intihar değerindedir.
    yani örneğin karşıdan karşıya geçerken içinden belki araba çarparda ölürüm demek bile intihardır.
    yine yüksek binada tehlikeli iş yapan bi adam belki düşerde ölürüm demesi de intihardır.

    İslamda niyet önemlidir.İlsmda hiçbir şekilde bir insanın canına kasti olarak kendisi yada başkası tarafından son verilmesi affedilemez.
    Yine islami açıdan bakacak olursak bu durum kendisi için bir sınavken aynı zamanda ona bakmak ile yükümlü kişiler içinde bir sınavdır.
    bu nedenle tüm sorumluluğu kendinde bulmaması gerekiyor ne gelirse Allahdandır kadere inana bir birey için isyan edilmemesi kabullenmilmesi gerekidir.

    fakat dinden soyutladığımızda en başta dediğim gibi intihar ve ötenazi kişisel bir haktır.Bu hakkı kullanmak tamamen dönüşü olmayan kişisel bir seçimdir.
  • 16-05-2016, 15:14:54
    #24
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Hz. Ebu Hureyre (ra) anlatıyor:
    “Resûlullah (sav) buyurdular ki: “Kim kendisini dağdan atarak intihar ederse o cehennemlik olur. Orada ebedî olarak kendini dağdan atar. Kim zehir içerek intihar ederse, cehennem ateşinin içinde elinde zehir olduğu halde ebedî olarak ondan içer. Kim de kendisine demir saplayarak intihar ederse, cehennemde ebedî olarak o demiri karnına saplar.”
    Buhari, Tıbb 56; Müslim, İman 175 [2] Buhari, Cihad 182, Megazi 38, Kader 5; Müslim, İman 178
  • 16-05-2016, 16:00:20
    #25
    bu imtihan kardeşim.eğer sabr edersen kazananlardan olursun sabr etmeyim isyan edersen (intiharda bir isyandır) kaybedersin.


    İntihar geçmiş ümmetlerde de yasaklanmıştır. Cündüb b. Abdullah'tan Hz. Peygamber (s.a.s)'in şöyle dediği nakledilmiştir: "Sizden önceki ümmetlerden yaralı bir adam vardı. Yarasının acısına dayanamayarak, bir bıçak aldı ve elini kesti. Ancak kan bir türlü kesilmediği için adam öldü. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak; kulum can hakkında benim önüme geçti, ben de ona cenneti haram kıldım, buyurdu" (Buhârî, Enbiyâ, 50).
  • 16-05-2016, 20:06:16
    #26
    Üyeliği durduruldu
    Öleceğimiz kesindir. Ama ne zaman öleceğimiz kesin değildir bu can bize emannetir bizim değildir..

    Hiç bir şey belli olmaz bir baktınız bir tedavi çıktı. Bir baktınız başka bir kaza geldi diğer hastalıgınızı ileştirdi kimse ne olup olacağını bilmez..
  • 16-05-2016, 21:05:35
    #27
    F3rh4t adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bi hastalıktan öleceğin belli bi vaktin kaldığın belli olduğu halde kendini süründürmemek adına yada elden ayaktan düşmemek adına intihar etmek günahmıdır... kurtuluş yada tedavisi olmadığı belli...

    ergen sorusu gibi oldu ama net bir sonuç bulamadığım için soruyorum bi arkadaşım için böyle bir niyeti var
    Sunucular adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kur'an-ı Kerîm'de; Nisa süresi 29. ayette şöyle buyurulur:

    "Ey iman edenler, mallarınızı aranızda karşılıklı rıza ile gerçekleştirdiğiniz ticaret yolu hariç, batıl yollarla yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir."

    Hz. Ebu Hüreyre (r.a.) anlatıyor: "Resulullah (s.a.v.) buyurdular ki: Kim kendisini dağdan atarak intihar ederse o cehennemlik olur. Orada ebedî olarak kendini dağdan atar. Kim zehir içerek intihar ederse, cehennem ateşinin içinde elinde zehir olduğu halde ebedî olarak ondan içer. Kim de kendisine demir saplayarak intihar ederse, cehennemde ebedî olarak o demiri karnına saplar."

    Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz, intihar etmenin büyük bir günah olduğunu pek çok hadîs-i şerîflerinde haber vermiştir. Bir hadîs-i şerif'te şöyle buyurulur:

    "Kendini boğarak öldüren kimse, Cehennem için boğmuş olur. Kendini vuran kimse, Cehennem için vurmuş olur." [7]

    İntihar geçmiş ümmetlerde de yasaklanmıştır. Cündüb b. Abdullah'tan Hz. Peygamber (s.a.v.)Efendimiz'in şöyle dediği nakledilmiştir: "Sizden önceki ümmetlerden yaralı bir adam vardı. Yarasının acısına dayanamayarak, bir bıçak aldı ve elini kesti. Ancak kan bir türlü kesilmediği için adam öldü. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak; kulum can hakkında benim önüme geçti, ben de ona cenneti haram kıldım, buyurdu."

    Canına kıyan kişinin ahiretteki durumunu Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz şöyle anlatmıştır:

    "Kim kendisini bıçak gibi keskin bir şeyle öldürürse, cehennem ateşinde kendisine onunla azap edilir." [10]

    "(Dünyada ip ve benzeri) şeyle kendisini boğan kimse cehennemde kendisini boğar, dünyada kendisini vuran cehennemde kendisini vurur (azabı böyle olur)." [11]

    "Kim kendini bir dağın tepesinden atar da öldürürse cehennem ateşinde de ebedi olarak böyle görür. Kim zehir içerek kendisini öldürürse cehennemde zehir kadehi elinde olduğu halde devamlı ceza çeker." [12]


    İnşallah yeterli olur. Yani anlatılan her ne olursa olsun cana kıymak cehennem ehlinin işidir.

    Arkadaşınızın yapacağı tek şey Tövbe etmek gerçek olan hayata kendini hazırlamak.

    Çünkü bu dünya biz insanlar için hiç bitmeyecek gibi görünse de bir sona sahip önemli olan sonsuzluk aleminde iyi bir yer edinebilmek.



    Konuyu Açan Değerki Arkadaşım, öncelikle çok çok geçmiş olsun, rabbim sonunu onun hakkında hayreylesin. Bu arkadaşımız bu durumunu seninle paylaşmış bunu senin bilmeni Allah istemiş, ve Allah burada sana büyük bir vazife yüklemiş, sende onun yakını olarak üstte bir arkadaşın özetle yazdığı Allah'ın emir ve yasaklarını o hasta arkadaşına güzelce anlatarak, onu bu duruma ikna etmek zorundasın, yani elinden geldiği kadar tüm çabanla anlatmalısın takdir Allah'ın elbette.. Belki o arkadaşının cehenneme gitmemesine sebep olacaksın.. Burada senin için Allah katında büyük mükafatlar görüyorum. Geçici bir alem, Rabbim hepimizin, tüm müslümanların sonunu hayreylesin inşaAllah.