F3rh4t adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bi hastalıktan öleceğin belli bi vaktin kaldığın belli olduğu halde kendini süründürmemek adına yada elden ayaktan düşmemek adına intihar etmek günahmıdır... kurtuluş yada tedavisi olmadığı belli...

ergen sorusu gibi oldu ama net bir sonuç bulamadığım için soruyorum bi arkadaşım için böyle bir niyeti var
Sunucular adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kur'an-ı Kerîm'de; Nisa süresi 29. ayette şöyle buyurulur:

"Ey iman edenler, mallarınızı aranızda karşılıklı rıza ile gerçekleştirdiğiniz ticaret yolu hariç, batıl yollarla yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir."

Hz. Ebu Hüreyre (r.a.) anlatıyor: "Resulullah (s.a.v.) buyurdular ki: Kim kendisini dağdan atarak intihar ederse o cehennemlik olur. Orada ebedî olarak kendini dağdan atar. Kim zehir içerek intihar ederse, cehennem ateşinin içinde elinde zehir olduğu halde ebedî olarak ondan içer. Kim de kendisine demir saplayarak intihar ederse, cehennemde ebedî olarak o demiri karnına saplar."

Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz, intihar etmenin büyük bir günah olduğunu pek çok hadîs-i şerîflerinde haber vermiştir. Bir hadîs-i şerif'te şöyle buyurulur:

"Kendini boğarak öldüren kimse, Cehennem için boğmuş olur. Kendini vuran kimse, Cehennem için vurmuş olur." [7]

İntihar geçmiş ümmetlerde de yasaklanmıştır. Cündüb b. Abdullah'tan Hz. Peygamber (s.a.v.)Efendimiz'in şöyle dediği nakledilmiştir: "Sizden önceki ümmetlerden yaralı bir adam vardı. Yarasının acısına dayanamayarak, bir bıçak aldı ve elini kesti. Ancak kan bir türlü kesilmediği için adam öldü. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak; kulum can hakkında benim önüme geçti, ben de ona cenneti haram kıldım, buyurdu."

Canına kıyan kişinin ahiretteki durumunu Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz şöyle anlatmıştır:

"Kim kendisini bıçak gibi keskin bir şeyle öldürürse, cehennem ateşinde kendisine onunla azap edilir." [10]

"(Dünyada ip ve benzeri) şeyle kendisini boğan kimse cehennemde kendisini boğar, dünyada kendisini vuran cehennemde kendisini vurur (azabı böyle olur)." [11]

"Kim kendini bir dağın tepesinden atar da öldürürse cehennem ateşinde de ebedi olarak böyle görür. Kim zehir içerek kendisini öldürürse cehennemde zehir kadehi elinde olduğu halde devamlı ceza çeker." [12]


İnşallah yeterli olur. Yani anlatılan her ne olursa olsun cana kıymak cehennem ehlinin işidir.

Arkadaşınızın yapacağı tek şey Tövbe etmek gerçek olan hayata kendini hazırlamak.

Çünkü bu dünya biz insanlar için hiç bitmeyecek gibi görünse de bir sona sahip önemli olan sonsuzluk aleminde iyi bir yer edinebilmek.



Konuyu Açan Değerki Arkadaşım, öncelikle çok çok geçmiş olsun, rabbim sonunu onun hakkında hayreylesin. Bu arkadaşımız bu durumunu seninle paylaşmış bunu senin bilmeni Allah istemiş, ve Allah burada sana büyük bir vazife yüklemiş, sende onun yakını olarak üstte bir arkadaşın özetle yazdığı Allah'ın emir ve yasaklarını o hasta arkadaşına güzelce anlatarak, onu bu duruma ikna etmek zorundasın, yani elinden geldiği kadar tüm çabanla anlatmalısın takdir Allah'ın elbette.. Belki o arkadaşının cehenneme gitmemesine sebep olacaksın.. Burada senin için Allah katında büyük mükafatlar görüyorum. Geçici bir alem, Rabbim hepimizin, tüm müslümanların sonunu hayreylesin inşaAllah.