• 11-09-2015, 12:35:26
    #19
    Debriyaja tam basıldığı sürece bende problem olacağını sanmıyorum. Kırmızı ışıkta araba ileri geri kaçmaması için tam debriyaj + fren yapıp bekliyor herkes çok uzun sürecekse boşa alınıp el freni çekilebilir. Bayır aşağı inerkende her zaman araç viteste kalmalıdır.
  • 11-09-2015, 12:35:43
    #20
    Üyeliği durduruldu
    uzmangrafik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar;

    Örnek; yokuş aşağı giderken vitesi boşa almak yerine debriyaja basılı tutarak o yolu katetmek arasında bir fark var mıdır ?

    Ya da Trafikte ışıklarda kırmızıda beklerken boşa almak yerine debriyaja basılı tutup vitesi 1 e takıp haraket etmeyi beklemek.
    Arabayı boşa alman çok tehlikeli.

    Yokuş aşağı yada yukarı yada ışıklarda yeşili beklerken aracı viteste tutup debriyaj basılı beklemen baskı balatayı mahfeder.

    Örnek verecek olursak eğer baskı balata 5 senede biteceğine viteste debriyaj basılı kullanıp kullandığın zaman bir sene bile sürmeden bitebilir.

    Mümkün olduğunca aracı seyir halindeyken boşta kullanma canına yazık
  • 11-09-2015, 12:38:08
    #21
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Yokuş aşağı inerken gaza basıyorum. Araba aynı hızında gidiyor.
    Kırmızı ışıklarda debriyaj ve fren kombinasyonunu uyguluyorum. Tabi boşa da alınabilir.
  • 11-09-2015, 12:38:08
    #22
    @First; hocam olayı iyi açıklamış. Bende bu şekilde kullanıyorum.
  • 11-09-2015, 12:42:08
    #23
    ilk baskı balata masrafı kaçması sonrası, debriyaja uzun basma alışkanlığına kesin tedavidir.
  • 11-09-2015, 12:54:35
    #24
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Baskı balatanın anasını ağlatırsın Hem aracına hemde cebine zarar olur. Aracın marka modelini bilmiyorum ama.minimum bi hesap yapacak olur isek 300 tl debriyaj seti olsa 300'de ustalık olsa 600 tl yoktan yere masraf çıkartırsın.
  • 11-09-2015, 12:56:07
    #25
    chasm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ya ne alaka hocam babam 30 yıldır araba sürüyor bazen uzun yollarda hafif eğimli yerlerde hala boşta gidiyor. Ayriyetten 15 yıl önce aldığı bir arabayı sadece kendi kullanıyor, kullandığı araba 15 sene içersinde 1 kere arıza vermedi 1 kere dahi yolda kalmadı motor hala sıkıntısız, baskı balata dahi değişmedi, ön takımlar kavrama vs hala ilk günkü gibi. Yani araba sürmek sürekli viteste olupta gaz fren değildir.
    Araba boşta gitmez demiyorum zaten sizin babanızın 30 yıldır boşta gidiyor olması başına bir şey gelmemiş olması bunun doğru olduğu kanısını size nasıl veriyor? 100 kere vermez 1 kere verir niye versin?

    Arabayı kendi kontrolde tutmak varken neden boşta gidersin? En güvenli fren motor frenidir.
  • 11-09-2015, 13:01:01
    #26
    ErdeM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Araba boşta gitmez demiyorum zaten sizin babanızın 30 yıldır boşta gidiyor olması başına bir şey gelmemiş olması bunun doğru olduğu kanısını size nasıl veriyor? 100 kere vermez 1 kere verir niye versin?

    Arabayı kendi kontrolde tutmak varken neden boşta gidersin? En güvenli fren motor frenidir.
    Hocam zaten o evreyi kendisi çok iyi ayarlamaktadır. Kendimde makine müh. okuduğum için ve araçlarla ilgilendiğim için dediğiniz dediğiniz gibi en iyi fren motor frenidir vites küçülterek ivmeyi azaltmak gerek. Fakat dediğim gibi araba kullanmak sürekli viteste olupta gaz fren şeklinde ilerlemek asla değildir. Bu şekilde emin olun arabaya daha fazla zarar verir. Yani illa ki kontrollü olarak boşa almak tehlikeli değildir. Ben doğru da demiyorum asla sadece arada ki ince çizgiyi ayarlamak gereklidir.
  • 11-09-2015, 13:13:27
    #27
    kontrollü inişlerde ben yine de boşa alıyorum aracı. Örneğin otoban yokuş aşağı ve rahatsız edecek fazla araç yokken.